https://kolorline.hu/Jól működik a jelzőrendszer

Jól működik a jelzőrendszer

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szakmai tanácskozást tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata február 21-én a Mezey István Művészeti Központban. A program egyik központi témája az észlelő és jelzőrendszer működése volt.

Védőnők, gyermekorvosok, oktatási- és nevelési intézmények szakemberei és családsegítő szolgálatok munkatársai vettek részt azon a tanácskozáson, amit minden évben megtart a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat.


Fotók: Zele Tímea

A programon elsőként Szatmári Zsuzsanna, az intézményegység vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere beszélt a szakszolgálat jelentőségéről. A városvezető kiemelte: a helyi önkormányzat hálával tartozik azért az áldásos tevékenységért, amit a gyermekvédelmi rendszerben dolgozók nap mint nap végeznek a családokért.


A képen: Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere

A konferencián előadók sorát Moldván Anna jelzőrendszeri tanácsadó nyitotta, aki a jelzőrendszer működését ismertette, majd Illner-Kocsis Bernadett családsegítő tartott előadást a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat 2017. évi működéséről.


A képen: Moldván Anna jelzőrendszeri tanácsadó

A fórumon elhangzott: az intézményegység Kazincbarcikán, Berentén és Alacskán lát el feladatokat. Kazincbarcikán tavaly mintegy háromszázhatvan jelzés érkezett a szolgálathoz többnyire köznevelési intézményekből.


A képen: Illner-Kocsis Bernadett családsegítő

A tanácskozás zárásaként Osváth Andrea, a Miskolci Egyetem docense a családi szocializáció fontosságáról szólt.
Az eseményre a Kazincbarcikai Járáshoz tartozó huszonkét település jelzőrendszeri tagjai is meghívást kaptak. A szakmai délután kötetlen beszélgetéssel zárult.



 

 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk