https://kolorline.hu/Értéktár-címes a Kodály iskola

Értéktár-címes a Kodály iskola

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Alapfokú Művészetpedagógia Értéktára cím elnyerésére 2017 őszén pályázhattak intézmények, szakmai közösségek és egyének, öt kategóriában, kiemelve a pedagógiai kultúrában elért eredményeiket.



Az „Értéktár” kiadványok most megjelent első két kötete felmutat néhányat a 65 éves állami zeneoktatás és a 40 éves művészetiskolai hálózat értékeiből, felhívja a figyelmet az alapfokú művészetpedagógia társadalmi szerepére, fontosságára.
Az okleveleket és a megjelent könyveket nagyszabású rendezvény keretén belül adta át február 27-én a budapesti Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében az iskolák képviselőinek Dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Mnisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára és Ember Csaba a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke.

Tarjányi Orsolya a Kazincbarcika Kodály Zoltán Aapfokú Művészeti Iskola intézményvezető helyettese a Kolorline kérdésére elmondta: a cím elnyerése mindannyiunk érdeme. Mindenkié, aki 1965 óta, iskolánk több mint öt évtizedes fennállása óta „Kodályos” volt. Köszönjük elődeinknek, Hámori György és Várkoly Imre volt igazgatóinknak, Kerek Gábor jelenlegi intézményvezetőnek, hogy a helyes úton terelgették az iskolát.
Iskolánk folyamatos önkritikával áll a mindennapos munka, a színpadra vitt műsorok és az elért eredmények felé. A belső mellett azonban a külső visszajelzések is nagyon fontosak számunkra, és ha néha-néha egy-egy elismerést, pozitív visszajelzést kapunk, az mindenképp megerősít bennünket és továbblendít utunkon - tette hozzá Tarjányi Orsolya.
A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete igyekszik a továbbiakban is a most kapott elismeréshez méltón tanítani, nevelni, értékeket teremtve, megőrizve és továbbadva munkálkodni.

További híreink

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk