https://kolorline.hu/Kazincbarcikán járt Karácsony Gergely

Kazincbarcikán járt Karácsony Gergely

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

"Gyökeres változásra van szüksége Magyarországnak"- hangzott el azon a sajtóbeszélgetésen, amit Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gúr Nándor országgyűlési képviselő (az MSZP-Párbeszéd 4. sz. vk. jelöltje) tartott március 6-án Kazincbarcikán.

"Az MSZP-Párbeszéd Szövetség volt az első, aki listát állított, ami azt mutatja, hogy erős kihívója van az Orbán-rendszernek." - mondta bevezetőjében Karácsony Gergely.
Az április 8-ai országgyűlési választásra a szövetség programja összeállt, vállalásaik között kiemelt szerepe van az egészségügy felzárkóztatásának, az orvosok, szakápolók és ápolók jelentős béremelésének, az úgynevezett nyugdíjgarancia-program bevezetésének, az uniós fejlesztések átgondolásának, a források lehetséges átcsoportosításának és az energiahatékonysági programnak, a minimálbérek emelésének.

- Kazincbarcikára és gyakorlatilag az egész országra jellemző, hogy az egészségügyi ellátás ellehetetlenült. A Kazincbarcikai Városi Kórházban például első körben megszűnt a sürgősségi és gyermekosztály, bizonyos szakterületeken nincs már orvos és egymás után szűnnek meg a szakrendelések, melyek egy idő után további osztályok bezárását eredményezhetik. Az aktív ellátás helyett a passzív ellátás látszik előtérbe kerülni. Az emberek kénytelenek Miskolcra menni a problémáikkal, ahol pedig olyan szintű a túlterheltség, hogy hónapokat kell várni a vizsgálatokra vagy épp 12 órát a sürgősségi ellátásra." - mondta Gúr Nándor.

- Ez természetesen nem az intzéményben dolgozók hibája, sokkal inkább a kormányzaté. Egy lehetséges kormányváltás után, visszapótolnánk az egészségügybe azt a rengeteg pénzt, amit a jelenlegi kormány az elmúlt 8 évben kivett a rendszerből, javítanánk a kórházak eszközellátását, valamint korlátoznák a várólisták hosszát. - tette hozzá Karácsony Gergely.

Az oktatás területén a legfontosabb lépések egyike lehet, hogy visszaépítsék a tanári pálya becsületét és megemeljék a kezdő pedagógusi fizetéseket is. Emellett az iskolákat célszerűbbnek látják újra az önkormányzatok és közösségek irányítása alatt működtetni, kinyitnák az egyetemek és a főiskolák kapuit, az első diploma megszerzését pedig ingyenesen biztosítanák.

Az eseményen a rezsicsökkentés is szóba került.
–Mi vállaljuk, hogy az alacsony fogyasztónak gázárcsökkentést adunk, valamint szeretnénk elindítani egy energiahatékonysági programot. A lakosság túlnyomó többsége olyan házakban
él, amelyek nem felelnek meg a 21. századnak. Az utcát fűtik, miközben nagyon sokan megfagynak a saját lakásukban – sorolta tovább a megoldandó problémákat a miniszterelnök-jelölt.


Fotók: Zele Tímea

A programon szó esett a 26-os elkerülő út megépítéséről is, amellyel kapcsolatban Gúr Nándor azt a választ adta, hogy ha kormányváltás lesz, akkor elképzelhetetlennek tartja, hogy a következő ciklusban ez az út ne épülne meg.
– Nyolcvankét települése van a választókerületünknek, melyből 79-ben 5000-nél kevesebben laknak. A térség epicentruma az a Kazincbarcika, aki már megmutatta önmagát a Kolorcity
branden keresztül is, valamint kisugárzása, jelenléte érezhető a térségen is. Az, hogy a kormány esetlegesen az önkormányzatiság megszüntetésében gondolkodik, számunkra elfogadhatatlan, ezt a térséget teljes mértékben ellehetetlenítené.



A sajtóbeszélgetést követően a miniszterelnök-jelölt a helyi városvezetéssel is találkozott, majd látogatása a Fő téren ért véget, ahol a városlakókkal beszélgetett vállalásaikról és az április 8-ai választás jelentőségéről.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk