https://kolorline.hu/Fogyasztóvédelem időskorban

Fogyasztóvédelem időskorban

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia – Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem 2017/2018-as tanév második félévének harmadik előadását tartották meg március 8-án a Mezey István Művészeti Központban. A képzés témája ezúttal a fogyasztóvédelem időskorban volt.

A rendezvényen elsőként Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester köszöntötte nőnap alkalmából a szabadegyetem női hallgatóit: egy szál virággal és apró ajándékkal kedveskedtek a megjelenteknek.


Fotók: Zele Tímea

A képzésen Dr. Mélypataki Gábor a Miskolci Egyetem tanársegédje a fogyasztóvédelem időskorban témájáról tartott előadást. Az előadó kiemelte: vannak olyan esetek, ahol az idősebb korosztályt könnyebb becsapni, ilyen például az üzlethelységen kívüli termékbemutatók, vagy az egészségügyi szűrővizsgálatokra való meghívás, ahol különböző termékék megvásárlását kapcsolják a rendezvényhez. Fontos megemlíteni a pénzügyi fogyasztóvédelmet: az idős korosztály sok esetben nem tud - életkorából adódóan – hitelre termékeket vásárolni, így életkori diszkriminációról beszélhetünk a bankok és a pénzügyi intézmények részéről.

Dr. Mélypataki Gábor a képzés zárásaként elmondta: ha az időskorú emberek az információk birtokába vannak, valamint körültekintőbbek és óvatosabbak, illetve tudják, hogy hová kell jogorvoslatért fordulni, akkor kevesebb probléma érheti őket egy-egy vásárlás alkalmával, vagy szolgáltatás igénybevételénél.

A szeniorok legközelebb március 22-én Prof. Dr. Dinya Zoltán akadémikus "A táplálékod legyen a gyógyítód" című  előadását hallhatják majd.

További híreink

Ballagás és évzáró a Pollackban

Dátum: 2018. jún 20. 16:20

Mintegy kétezer-kétszáz diák kezdte meg a jól megérdemelt nyári szünidőt. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a héten tartják a ballagási ünnepségeket és az évzárókat is.

Dísz tér tervbemutatója

Dátum: 2018. jún 20. 15:31

Meghívó a Kazincbarcika régi-új közösségi terének, a Polgármesteri Hivatal előtti Dísz tér megújulásának tervbemutatójára.

Előkelő helyen végzett a magyar csapat labdarúgásban

Dátum: 2018. jún 20. 15:03

A KBSC játékosa szerezte a gólokat

Kondói rajzos sikerek

Dátum: 2018. jún 20. 14:45

A Kondói Harica-Völgyi Óvoda óvodásai sikeresen szerepelek több országos rajzpályázaton.

Programajánló

Kastély-szerenád

Edelény

I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny

Edelény - Császta Szőlőhegy

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

BLAST!

Berente

Németh Kori Edzés

Dédestapolcsány

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk