https://kolorline.hu/Fogyasztóvédelem időskorban

Fogyasztóvédelem időskorban

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia – Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem 2017/2018-as tanév második félévének harmadik előadását tartották meg március 8-án a Mezey István Művészeti Központban. A képzés témája ezúttal a fogyasztóvédelem időskorban volt.

A rendezvényen elsőként Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester köszöntötte nőnap alkalmából a szabadegyetem női hallgatóit: egy szál virággal és apró ajándékkal kedveskedtek a megjelenteknek.


Fotók: Zele Tímea

A képzésen Dr. Mélypataki Gábor a Miskolci Egyetem tanársegédje a fogyasztóvédelem időskorban témájáról tartott előadást. Az előadó kiemelte: vannak olyan esetek, ahol az idősebb korosztályt könnyebb becsapni, ilyen például az üzlethelységen kívüli termékbemutatók, vagy az egészségügyi szűrővizsgálatokra való meghívás, ahol különböző termékék megvásárlását kapcsolják a rendezvényhez. Fontos megemlíteni a pénzügyi fogyasztóvédelmet: az idős korosztály sok esetben nem tud - életkorából adódóan – hitelre termékeket vásárolni, így életkori diszkriminációról beszélhetünk a bankok és a pénzügyi intézmények részéről.

Dr. Mélypataki Gábor a képzés zárásaként elmondta: ha az időskorú emberek az információk birtokába vannak, valamint körültekintőbbek és óvatosabbak, illetve tudják, hogy hová kell jogorvoslatért fordulni, akkor kevesebb probléma érheti őket egy-egy vásárlás alkalmával, vagy szolgáltatás igénybevételénél.

A szeniorok legközelebb március 22-én Prof. Dr. Dinya Zoltán akadémikus "A táplálékod legyen a gyógyítód" című  előadását hallhatják majd.

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Nemzetek Kupája - Teke

Kazincbarcika

Karácsony Felső-Barcikán

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk