https://kolorline.hu/Fogyasztóvédelem időskorban

Fogyasztóvédelem időskorban

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia – Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem 2017/2018-as tanév második félévének harmadik előadását tartották meg március 8-án a Mezey István Művészeti Központban. A képzés témája ezúttal a fogyasztóvédelem időskorban volt.

A rendezvényen elsőként Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester köszöntötte nőnap alkalmából a szabadegyetem női hallgatóit: egy szál virággal és apró ajándékkal kedveskedtek a megjelenteknek.


Fotók: Zele Tímea

A képzésen Dr. Mélypataki Gábor a Miskolci Egyetem tanársegédje a fogyasztóvédelem időskorban témájáról tartott előadást. Az előadó kiemelte: vannak olyan esetek, ahol az idősebb korosztályt könnyebb becsapni, ilyen például az üzlethelységen kívüli termékbemutatók, vagy az egészségügyi szűrővizsgálatokra való meghívás, ahol különböző termékék megvásárlását kapcsolják a rendezvényhez. Fontos megemlíteni a pénzügyi fogyasztóvédelmet: az idős korosztály sok esetben nem tud - életkorából adódóan – hitelre termékeket vásárolni, így életkori diszkriminációról beszélhetünk a bankok és a pénzügyi intézmények részéről.

Dr. Mélypataki Gábor a képzés zárásaként elmondta: ha az időskorú emberek az információk birtokába vannak, valamint körültekintőbbek és óvatosabbak, illetve tudják, hogy hová kell jogorvoslatért fordulni, akkor kevesebb probléma érheti őket egy-egy vásárlás alkalmával, vagy szolgáltatás igénybevételénél.

A szeniorok legközelebb március 22-én Prof. Dr. Dinya Zoltán akadémikus "A táplálékod legyen a gyógyítód" című  előadását hallhatják majd.

További híreink

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Két betongolyót vitt el a kamion

Dátum: 2018. szept 20. 19:55

Ma Kazincbarcikán, az unikornisos körforgalomnál egy pótkocsis kamion két betongolyót sodort el.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk