https://kolorline.hu/Jubileumi közgyűlés

Jubileumi közgyűlés

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepi közgyűlést tartott a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület március 9-én Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban. A civil szervezet megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte.


Fotók: Zele Tímea

Mozgalmas, programokban gazdag 10 évről számolt be Husonyica Gábor, az egyesület vezetője. Az elmúlt időszakban hősök napi ünnepségek, doni megemlékezések szervezése, hadisírok kutatása – ezek felújítása –, katonai emlékművek helyreállítása és koszorúzása, mind-mind szerepelt az egyesület tevékenységében.
– Vannak 1848/49-es emlékek is Kazincbarcikán, sok helyi és herbolyai fiatal áldozta életét az I és a II. világháború ütközeteiben. Sokan emlékeznek még a közeli Tardona rakétásaira, az egykori MHSZ barcikai lőtérre, haditechnikai parkjára, a lövész, rádiós klubok működésére, a repülőnapokra, amelyek mind-mind öregbítették a város jó hírét. Volt tehát jogosultsága a katonai hagyományok ápolásának, és 10 évvel ezelőtt ilyen céllal alakult meg a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület – mesélte az egyesület vezetője.


Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke

Az ünnepi műsor a Himnusszal vette kezdetét, majd az edelényi férfikórus és a Galagonya citerazenekar zenés produkciójával folytatódott.


A Galagonya citerazenekar

Az ünnepi közgyűlés elején Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a meghívottakat, aki beszédében kiemelte, hogy elengedhetetlen a hagyományok ápolása, valamint hadigondozottak és hadiárvák emlékének őrzése, a katonai és háborús történetek felelevenítése.
A jubileumi közgyűlés elején Husonyica Gábor, Vörös Lászlóné nyugállományú ezredesnek, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének alelnökének emléklapot nyújtott át, ezzel is megköszönve az elmúlt időszakban nyújtott támogatását. Ezen kívül Szitka Péternek egy 1954. március 11-ei keltezésű, a Kazincbarcikai Városi Tanács alakuló ülésének megtartásáról szóló eredeti meghívót ajándékozott.


Husonyicza Gábor Szitka Péternek egy 1954. március 11-ei keltezésű, a Kazincbarcikai Városi Tanács alakuló ülésének megtartásáról szóló eredeti meghívót ajándékozott.

Az ünnepi közgyűlés az elmúlt időszak értékelésével, a jövőbeni tervek és célok meghatározásával folytatódott. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

További híreink

Ballagás és évzáró a Pollackban

Dátum: 2018. jún 20. 16:20

Mintegy kétezer-kétszáz diák kezdte meg a jól megérdemelt nyári szünidőt. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a héten tartják a ballagási ünnepségeket és az évzárókat is.

Dísz tér tervbemutatója

Dátum: 2018. jún 20. 15:31

Meghívó a Kazincbarcika régi-új közösségi terének, a Polgármesteri Hivatal előtti Dísz tér megújulásának tervbemutatójára.

Előkelő helyen végzett a magyar csapat labdarúgásban

Dátum: 2018. jún 20. 15:03

A KBSC játékosa szerezte a gólokat

Kondói rajzos sikerek

Dátum: 2018. jún 20. 14:45

A Kondói Harica-Völgyi Óvoda óvodásai sikeresen szerepelek több országos rajzpályázaton.

Programajánló

Kastély-szerenád

Edelény

I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny

Edelény - Császta Szőlőhegy

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

BLAST!

Berente

Németh Kori Edzés

Dédestapolcsány

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk