https://kolorline.hu/Jubileumi közgyűlés

Jubileumi közgyűlés

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepi közgyűlést tartott a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület március 9-én Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban. A civil szervezet megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte.


Fotók: Zele Tímea

Mozgalmas, programokban gazdag 10 évről számolt be Husonyica Gábor, az egyesület vezetője. Az elmúlt időszakban hősök napi ünnepségek, doni megemlékezések szervezése, hadisírok kutatása – ezek felújítása –, katonai emlékművek helyreállítása és koszorúzása, mind-mind szerepelt az egyesület tevékenységében.
– Vannak 1848/49-es emlékek is Kazincbarcikán, sok helyi és herbolyai fiatal áldozta életét az I és a II. világháború ütközeteiben. Sokan emlékeznek még a közeli Tardona rakétásaira, az egykori MHSZ barcikai lőtérre, haditechnikai parkjára, a lövész, rádiós klubok működésére, a repülőnapokra, amelyek mind-mind öregbítették a város jó hírét. Volt tehát jogosultsága a katonai hagyományok ápolásának, és 10 évvel ezelőtt ilyen céllal alakult meg a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület – mesélte az egyesület vezetője.


Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke

Az ünnepi műsor a Himnusszal vette kezdetét, majd az edelényi férfikórus és a Galagonya citerazenekar zenés produkciójával folytatódott.


A Galagonya citerazenekar

Az ünnepi közgyűlés elején Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a meghívottakat, aki beszédében kiemelte, hogy elengedhetetlen a hagyományok ápolása, valamint hadigondozottak és hadiárvák emlékének őrzése, a katonai és háborús történetek felelevenítése.
A jubileumi közgyűlés elején Husonyica Gábor, Vörös Lászlóné nyugállományú ezredesnek, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének alelnökének emléklapot nyújtott át, ezzel is megköszönve az elmúlt időszakban nyújtott támogatását. Ezen kívül Szitka Péternek egy 1954. március 11-ei keltezésű, a Kazincbarcikai Városi Tanács alakuló ülésének megtartásáról szóló eredeti meghívót ajándékozott.


Husonyicza Gábor Szitka Péternek egy 1954. március 11-ei keltezésű, a Kazincbarcikai Városi Tanács alakuló ülésének megtartásáról szóló eredeti meghívót ajándékozott.

Az ünnepi közgyűlés az elmúlt időszak értékelésével, a jövőbeni tervek és célok meghatározásával folytatódott. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk