https://kolorline.hu/Újra kupagyőztes a Vegyész

Újra kupagyőztes a Vegyész

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kék-sárgák ebben a szezonban már harmadszor találkoztak az alföldiekkel, és mindkétszer Daniel Oravec tanítványai diadalmaskodtak. A döntő azonban mindig más, hiszen itt egy mérkőzésen dől el a trófea sorsa, nincs mód javításra. Az első játszmában jól kezdett a Kecskemét, de a Kazincbarcika 16-15-nél átvette a vezetést. A szett végén pedig jobban is koncentráltak a kazincbarcikaiak. 22-18-as vezetésüknél már nem volt kecskeméti ellenszer. Végül 25-21-re hozta az első szakaszt a borsodi együttes, megszerezve ezzel a lélektani előnyt.

A második szakaszban már a VRCK kezdett jobban és igyekezetett 2-3 pontos előnyét megtartani. A kecskemétiek azonban megpróbáltak tapadni a barcikaiakra, de egyenlíteniük nem sikerült. A Kazincbarcika lelkes szurkolóinak biztatását élvezve, szinte hiba nélkül játszott és a kecskeméti edző időkéréssel próbálta felrázni fiait, hogy legyen esélyük ebben a játszmában. A hajrában 21-18-nál felzárkózott ugyan az alföldi alakulat, de a végjátékban jobban koncentráltak a kék-sárgák. A Barcika játszmalabdákhoz jutott 24-19-nél, és a szett végére végül Banai tett pontot egy remek centertámadással. A második felvonást 25-20-ra hozták az Oravec tanítványok.


A VRCK kétjátszmás előnyben volt, és ennek tudatában nyugodtan röplabdázott a szettben. A Kecskemét azonban nem azért jött el Érdre, hogy asszisztáljon a barcikaiak sikeréhez. A játszma derekán Juhász centerből szerzett pontot, ami 12-10-es barcikai vezetést és Nedjelkovics-időkérést eredményezett. A kecskeméti edző mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy csapat talpra álljon, ám 2 ponton belülre nem tudott felzárkózni az alföldi alakulat. Aztán 15-14-nél szoros lett az állás, sőt néhány pillanattal később egyenlített is a Kecskemét. Oravec ekkor Milev helyett Blázsovicsot küldte pályára. Izgalmasan alakult ez a szakasz, hiszen a Kecskemét átvette a vezetést, de a Kazincbarcika egyenlített, majd ismét visszavette a vezetést. Fordulatosan alakult a szett, mert a hajrához közeledve ismét a Nedjelkovics legények álltak jobban. Megtippelhetetlen volt, melyik csapat nyeri ezt a szettet. A végén azonban 23-22-nél Mészáros ütését követően a VRCK jutott mérkőzéslabdákhoz. A kék-sárgák ki is használták az első lehetőséget és 25-22-re hozták a 3. játszmát és 3-0-ra nyerték meg a kupadöntőt. A Kazincbarcika röplabdázói így 13 év után szerezték meg ismét a Magyar Kupát. A kék-sárgák a siker után együtt ünnepeltek szurkolóiakkal. Az örömittas pillanatok után viszont következhet az újabb feladat a bajnoki elődöntő április elején.

 

 

Fotó: Magyar Röplabda Szövetség, Muzslay Péter

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk