https://kolorline.hu/Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Íjász Szövetség Teremíjász Országos Bajnokságot tartott március 17-én és 18-én Budaörsön. Magyarország területén az elmúlt közel 4 hónapban nyolc helyszínen rendeztek kvalifikációs versenyeket az indulási jogosultság megszerzéséhez. A nyolc kvalifikációs versenyen összesen több mint 800 íjász vett részt és igyekezett elérni a kvalifikációs szinthez kiírt irányzékosok esetén 400 és irányzék nélküliek esetén 250 kör ponthatárt. A kvalifikált versenyzők az Országos Bajnokságon szerezhették meg a bajnoki címet, amihez minimum 3 fő versenyzőnek kellett lennie kategóriánként, vagy az ennél kisebb létszámú kategória esetén a II. osztály ponthatárának (kategóriánként változó 53-91% közötti teljesítmény) a meglövése a feltétele a cím megnyeréséhez. A szabálynak köszönhetően a bajnokság végén volt is olyan kategória, ahol volt ugyan dobogós helyezés, de Országos Bajnokot nem avattak, ebből is látszik, hogy az íjászoknak a kitüntető címért meg kell dolgozniuk.

Az Országos Bajnokságot Budaörsön rendezték és a versenyzők létszáma miatt két naposra kellett a viadalt bővíteni. Szombaton az irányzék nélküliek, vasárnap pedig az irányzékosok versenyét bonyolították le. Végül a két napos versenyen 310 íjász vívhatott meg egymással és közöttük voltak a kazincbarcikai íjászok is.

Szombaton Dobos István (master), Borga Hella (serdülő), Lisztes Kincső (gyerek), Miklós Máté Bendegúz (kadet) mutathatta meg rátermettségét. A délelőtti két forduló után már örülhettek a kazincbarcikai íjászok, hiszen az első eredményhirdetésen Miklós Máté Bendegúz és Lisztes Kincső Országos Bajnoki 2. helyezést ért el kategóriájában, Borga Hella pedig Országos Bajnoki címet szerezett, ami mellé új országos csúcsot is elért (a csúcsot a MÍSZ még hivatalosan nem erősítette meg). Az utánpótlás korosztály eredményhirdetése után került sor a népesebb felnőtt és master korosztályok rangsoroló versenyére, ahol a legjobb 8 közé bekerült Dobos Istvánért szoríthattunk. A rangsoroló végén a Kazincbarcikai Íjász Egyesület Dobos Istvánnak köszönhetően egy 6. helyezést is magáénak tudhatott.

Vasárnap az irányzékosok versenyén ifj. Nagy Zoltánért (serdülő) lehetett izgulni. A versenyen végén Zoltán a dobogó második fokára állhatott és ezzel megszerezte az Országos Bajnoki 2. helyezést
A kazincbarcikai íjászok nagyszerű eredménnyel zárhatták a hosszú hétvégét, három ezüst és egy arany éremmel térhettek haza.

forrás: Kazincbarcikai Íjász Egyesület

További híreink

A Tour de Hongrie története

Dátum: 2019. márc 20. 09:29

Több mint kilenc évtizeddel ezelőtt, 1925. június 27-én indult útjára először a Tour de Hongrie mezőnye. Az első magyar Tour hajnali négy órakor a budapesti Gellért-szálló elől indult.

Ragyogj kéken!

Dátum: 2019. márc 19. 12:15

Közös séta az Autizmus Világnapján

Az utánpótlásé volt a főszerep

Dátum: 2019. márc 18. 11:28

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14,  /

Böjtöljünk: a megtisztulás és megújulás időszaka +receptek

Dátum: 2019. márc 17. 13:35

2019-ben március 6-án kezdődött a nagyböjt negyven napja, mely alatt - lemondva a zsíros-húsos fogásokról - lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

II. Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk