https://kolorline.hu/Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Íjász Szövetség Teremíjász Országos Bajnokságot tartott március 17-én és 18-én Budaörsön. 



Magyarország területén az elmúlt közel 4 hónapban nyolc helyszínen rendeztek kvalifikációs versenyeket az indulási jogosultság megszerzéséhez. A nyolc kvalifikációs versenyen összesen több mint 800 íjász vett részt és igyekezett elérni a kvalifikációs szinthez kiírt irányzékosok esetén 400 és irányzék nélküliek esetén 250 kör ponthatárt. A kvalifikált versenyzők az Országos Bajnokságon szerezhették meg a bajnoki címet, amihez minimum 3 fő versenyzőnek kellett lennie kategóriánként, vagy az ennél kisebb létszámú kategória esetén a II. osztály ponthatárának (kategóriánként változó 53-91% közötti teljesítmény) a meglövése a feltétele a cím megnyeréséhez. A szabálynak köszönhetően a bajnokság végén volt is olyan kategória, ahol volt ugyan dobogós helyezés, de Országos Bajnokot nem avattak, ebből is látszik, hogy az íjászoknak a kitüntető címért meg kell dolgozniuk.

Az Országos Bajnokságot Budaörsön rendezték és a versenyzők létszáma miatt két naposra kellett a viadalt bővíteni. Szombaton az irányzék nélküliek, vasárnap pedig az irányzékosok versenyét bonyolították le. Végül a két napos versenyen 310 íjász vívhatott meg egymással és közöttük voltak a kazincbarcikai íjászok is.

Szombaton Dobos István (master), Borga Hella (serdülő), Lisztes Kincső (gyerek), Miklós Máté Bendegúz (kadet) mutathatta meg rátermettségét. A délelőtti két forduló után már örülhettek a kazincbarcikai íjászok, hiszen az első eredményhirdetésen Miklós Máté Bendegúz és Lisztes Kincső Országos Bajnoki 2. helyezést ért el kategóriájában, Borga Hella pedig Országos Bajnoki címet szerezett, ami mellé új országos csúcsot is elért (a csúcsot a MÍSZ még hivatalosan nem erősítette meg). Az utánpótlás korosztály eredményhirdetése után került sor a népesebb felnőtt és master korosztályok rangsoroló versenyére, ahol a legjobb 8 közé bekerült Dobos Istvánért szoríthattunk. A rangsoroló végén a Kazincbarcikai Íjász Egyesület Dobos Istvánnak köszönhetően egy 6. helyezést is magáénak tudhatott.

Vasárnap az irányzékosok versenyén ifj. Nagy Zoltánért (serdülő) lehetett izgulni. A versenyen végén Zoltán a dobogó második fokára állhatott és ezzel megszerezte az Országos Bajnoki 2. helyezést
A kazincbarcikai íjászok nagyszerű eredménnyel zárhatták a hosszú hétvégét, három ezüst és egy arany éremmel térhettek haza.

forrás: Kazincbarcikai Íjász Egyesület

További híreink

KBSC - Újabb játékos érkezett

Dátum: 2018. júl 19. 14:24

A labdarúgó NB II július 29-i rajtjára már gőzerővel készül a Kazincbarcika együttese.

Fókuszban az anyanyelv

Dátum: 2018. júl 19. 14:16

Magyar anyanyelvi tehetségfejlesztő tábort rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye június 25-e és 29-e között.

Kazincbarcikai gólkirály

Dátum: 2018. júl 19. 13:50

Jól szerepelt a KKSE

Útlezárás a Kennedy Shriver Emléknapon

Dátum: 2018. júl 19. 08:32

2018. július 20-án (pénteken) reggel 7 órától 23 óráig a Kennedy Shriver Emléknap miatt lezárásra kerül...

Programajánló

Eunice Kennedy Shriver emléknap

Kazincbarcika

TÓTH VERA KONCERT

Kazincbarcika

DENIZ LIVE

Kazincbarcika

Király Linda&Király Viktor a Kennedy Shriver napon

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk