https://kolorline.hu/Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Íjász Szövetség Teremíjász Országos Bajnokságot tartott március 17-én és 18-én Budaörsön. Magyarország területén az elmúlt közel 4 hónapban nyolc helyszínen rendeztek kvalifikációs versenyeket az indulási jogosultság megszerzéséhez. A nyolc kvalifikációs versenyen összesen több mint 800 íjász vett részt és igyekezett elérni a kvalifikációs szinthez kiírt irányzékosok esetén 400 és irányzék nélküliek esetén 250 kör ponthatárt. A kvalifikált versenyzők az Országos Bajnokságon szerezhették meg a bajnoki címet, amihez minimum 3 fő versenyzőnek kellett lennie kategóriánként, vagy az ennél kisebb létszámú kategória esetén a II. osztály ponthatárának (kategóriánként változó 53-91% közötti teljesítmény) a meglövése a feltétele a cím megnyeréséhez. A szabálynak köszönhetően a bajnokság végén volt is olyan kategória, ahol volt ugyan dobogós helyezés, de Országos Bajnokot nem avattak, ebből is látszik, hogy az íjászoknak a kitüntető címért meg kell dolgozniuk.

Az Országos Bajnokságot Budaörsön rendezték és a versenyzők létszáma miatt két naposra kellett a viadalt bővíteni. Szombaton az irányzék nélküliek, vasárnap pedig az irányzékosok versenyét bonyolították le. Végül a két napos versenyen 310 íjász vívhatott meg egymással és közöttük voltak a kazincbarcikai íjászok is.

Szombaton Dobos István (master), Borga Hella (serdülő), Lisztes Kincső (gyerek), Miklós Máté Bendegúz (kadet) mutathatta meg rátermettségét. A délelőtti két forduló után már örülhettek a kazincbarcikai íjászok, hiszen az első eredményhirdetésen Miklós Máté Bendegúz és Lisztes Kincső Országos Bajnoki 2. helyezést ért el kategóriájában, Borga Hella pedig Országos Bajnoki címet szerezett, ami mellé új országos csúcsot is elért (a csúcsot a MÍSZ még hivatalosan nem erősítette meg). Az utánpótlás korosztály eredményhirdetése után került sor a népesebb felnőtt és master korosztályok rangsoroló versenyére, ahol a legjobb 8 közé bekerült Dobos Istvánért szoríthattunk. A rangsoroló végén a Kazincbarcikai Íjász Egyesület Dobos Istvánnak köszönhetően egy 6. helyezést is magáénak tudhatott.

Vasárnap az irányzékosok versenyén ifj. Nagy Zoltánért (serdülő) lehetett izgulni. A versenyen végén Zoltán a dobogó második fokára állhatott és ezzel megszerezte az Országos Bajnoki 2. helyezést
A kazincbarcikai íjászok nagyszerű eredménnyel zárhatták a hosszú hétvégét, három ezüst és egy arany éremmel térhettek haza.

forrás: Kazincbarcikai Íjász Egyesület

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk