https://kolorline.hu/Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Éremeső hétvégén a barcikai íjászoknál

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Íjász Szövetség Teremíjász Országos Bajnokságot tartott március 17-én és 18-én Budaörsön. Magyarország területén az elmúlt közel 4 hónapban nyolc helyszínen rendeztek kvalifikációs versenyeket az indulási jogosultság megszerzéséhez. A nyolc kvalifikációs versenyen összesen több mint 800 íjász vett részt és igyekezett elérni a kvalifikációs szinthez kiírt irányzékosok esetén 400 és irányzék nélküliek esetén 250 kör ponthatárt. A kvalifikált versenyzők az Országos Bajnokságon szerezhették meg a bajnoki címet, amihez minimum 3 fő versenyzőnek kellett lennie kategóriánként, vagy az ennél kisebb létszámú kategória esetén a II. osztály ponthatárának (kategóriánként változó 53-91% közötti teljesítmény) a meglövése a feltétele a cím megnyeréséhez. A szabálynak köszönhetően a bajnokság végén volt is olyan kategória, ahol volt ugyan dobogós helyezés, de Országos Bajnokot nem avattak, ebből is látszik, hogy az íjászoknak a kitüntető címért meg kell dolgozniuk.

Az Országos Bajnokságot Budaörsön rendezték és a versenyzők létszáma miatt két naposra kellett a viadalt bővíteni. Szombaton az irányzék nélküliek, vasárnap pedig az irányzékosok versenyét bonyolították le. Végül a két napos versenyen 310 íjász vívhatott meg egymással és közöttük voltak a kazincbarcikai íjászok is.

Szombaton Dobos István (master), Borga Hella (serdülő), Lisztes Kincső (gyerek), Miklós Máté Bendegúz (kadet) mutathatta meg rátermettségét. A délelőtti két forduló után már örülhettek a kazincbarcikai íjászok, hiszen az első eredményhirdetésen Miklós Máté Bendegúz és Lisztes Kincső Országos Bajnoki 2. helyezést ért el kategóriájában, Borga Hella pedig Országos Bajnoki címet szerezett, ami mellé új országos csúcsot is elért (a csúcsot a MÍSZ még hivatalosan nem erősítette meg). Az utánpótlás korosztály eredményhirdetése után került sor a népesebb felnőtt és master korosztályok rangsoroló versenyére, ahol a legjobb 8 közé bekerült Dobos Istvánért szoríthattunk. A rangsoroló végén a Kazincbarcikai Íjász Egyesület Dobos Istvánnak köszönhetően egy 6. helyezést is magáénak tudhatott.

Vasárnap az irányzékosok versenyén ifj. Nagy Zoltánért (serdülő) lehetett izgulni. A versenyen végén Zoltán a dobogó második fokára állhatott és ezzel megszerezte az Országos Bajnoki 2. helyezést
A kazincbarcikai íjászok nagyszerű eredménnyel zárhatták a hosszú hétvégét, három ezüst és egy arany éremmel térhettek haza.

forrás: Kazincbarcikai Íjász Egyesület

További híreink

VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

Dátum: 2018. ápr 24. 11:15

Május elején elkezdődik a férfi röplabdázóknál a bajnoki döntő.

A gyönyörű magnólia

Dátum: 2018. ápr 24. 08:15

Mire figyeljünk a liliomfa nevelésénél?

Tarolt a Flash Táncstúdió

Dátum: 2018. ápr 23. 17:24

Hatodik alkalommal rendezték meg az Abigél Nemzetközi Minősítő Táncfesztivált április 21-én és 22-én a nyíregyházi Continental Arénában.

Május 1-jei hulladékszállítási és nyitvatartási rend

Dátum: 2018. ápr 23. 15:47

A BMH Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz április 30-án és május 1-jén változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Programajánló

Író - olvasó találkozó Bauer Barbarával

Kazincbarcika - Egrssy Béni Városi Könyvtár

Bödőcs Tibor önálló estje mv.Tóth Edu

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Láncfűrész kupa

Dédestapolcsány

Ruda - park - Előadássorozat

Rudabánya

Éljen a fagyi

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk