https://kolorline.hu/Nyolcadik Shotokan Karate Kupa

Nyolcadik Shotokan Karate Kupa

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Bódi Ilona Emlékversenyt március 24-én a KSK Tornacsarnokában. A kazincbarcikai Shotokan Karate Kupa idén is a sportági Európa-bajnokság előversenye volt.

A megnyitón Klimon István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket és szólt a shotokan karate előnyeiről. A városvezető úgy fogalmazott: Kazincbarcika számára öröm, hogy a város évről-évre otthont adhat a Bódi Ilona Emlékversenynek.

(Fotón: Klimon István alpolgármester, Lázi József a Magyarországi Shotokan Karate Egyesület elnöke)

Lázi József, a Magyarországi Shotokan Karate Egyesület elnöke stábunknak elmondta, a versenyt annak idején édesanyja alapította, aki egyben az ő edzője is volt.

(Fotón: Lázi József, a Magyarországi Shotokan Karate Egyesület elnöke)

- Mint eddig minden évben, ez a mai alkalom is az áprilisi Európabajnokság előversenye, ami egy nagyon kemény megmérettetés lesz, erre készülünk jelenleg. Szeretném kiemelni egyik kis tanítványomat, Kiss Balázst, aki haladó kategóriában világbajnok lett tavaly októberben, reméljük, hogy áprilisban Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet majd - mondta el az elnök. 

Fotók: Kovács Loretta

A megmérettetésre két ország, Magyarország és Románia készült fel, ahová több településről 24 egyesület több mint 194 versenyzője érkezett. Az Észak-Magyarországi Shotokan Karate Egyesület szép eredményekkel zárta a napot: 30 dobogós hellyel büszkélkedhetnek idén is a társulás karatékái: 6 nemzetközi bajnoki cím, emellett pedig 12 ezüst-és 12 bronzérmes érem született.

További híreink

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.