https://kolorline.hu/Az óvodai beiratkozás időpontjáról is döntöttek

Az óvodai beiratkozás időpontjáról is döntöttek

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Március 22-én tartotta aktuális, munkaterv szerinti ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A városatyák - számos kérdés között - tárgyaltak és döntöttek például a Központi Ügyeleti Szolgálatra vonatkozó szerződés módosításáról; az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal 2018. évi közbeszerzési tervéről, valamint a lakások, helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosításáról is.

A Képviselő-testület egyhangúan fogadta el azt a közleményt, mely a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2018/2019. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendjét szabja meg. A valamennyi részletre kiterjedő dokumentum tartalmazza többek között az óvodai beiratkozás időpontjait, melyek idén a következők:
2018. május 2. (szerda) 8.00-17.00 óráig
2018. május 3. (csütörtök) 8.00-17.00 óráig.
Mind az óvodai, mind az iskolai beiratkozással részletesen, összefoglaló cikk keretében foglalkozunk a KolorHét március 29-i lapszámában (a szerk.).


Fotó: Kovács Loretta
Képünkön: Szitka Péter polgármester

Hosszas egyeztetés előzte meg a lakások és helyiségek bérletéről szóló 25/2004. (IX.03.) önkormányzati rendelet módosítását célzó javaslat elfogadását. A szociális bérlakásállományt érintő képviselői kérdésre Szitka Péter polgármester hangsúlyozta: a Barcika Szolg Kft. munkatársai az előzetesen meghatározott és a Képviselő-testület által tavaly decemberben elfogadott ingatlangazdálkodási stratégia következetes megvalósításával folytatják az ingatlanvagyon gazdálkodást.
A Képviselő-testület ezen az ülésen döntött a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint, a fizetendő térítési díjakról szóló 7/2016. (II. 12.) számú rendelet módosításáról – a 2018. évi díjak változatlanul hagyása mellett, azaz díjemelés nélkül.
Szintén tárgyalták a városatyák a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 12/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet módosítását, melynek elfogadása mérsékelt emelést jelent a bölcsődei ellátás vonatkozásában.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.