https://kolorline.hu/Lakossági fórumot tartott a FIDESZ

Lakossági fórumot tartott a FIDESZ

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A lakossági fórum vendége Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára volt, aki Demeter Zoltán országgyűlési képviselő meghívására érkezett Kazincbarcikára március 27-én a Mezey István Művészeti Központ nagytermébe.

A fórum témája az április 08-ai választás volt. Magyarország bevándorló ország lesz-e, vagy pedig a magyaroké marad – emelte ki megnyitó beszédében Demeter Zoltán.
Az országgyűlési képviselő köszöntője után Fónagy János államtitkár előadásában elmondta: Borsod – Abaúj – Zemplén – megye nagy jelentőséggel bír Magyarország szempontjából, hiszen Pest megye után a második legnagyobb megye az országban. A térség számos tradicionális értékkel és számos megoldandó feladattal rendelkezik, amikben sokat sikerült az elmúlt időszakban előre lépni, de vannak még megoldásra váró dolgok tette hozzá az államtitkár. 

Fónagy János beszélt az április 08-ai választásról, miszerint ezen a napon a választópolgárok nem csak a borsodi fejlesztések fontosságáról, az aktuális problémák megoldási lehetőségeiről, a jövőben kormányzó pártról dönthetnek, hanem arról is, hogy Magyarország megmarad e magyarnak, a gyerekek a családok számára a magyar kultúrát tovább vivő ország leszünk-e. 


Fotók:Zele Tímea

Demeter Zoltán képviselő elsődlegesnek tartja Magyarország szuverenitását, abból a szempontból, hogy Európában jelenleg is egy bevándorlási hullám tapasztalható, amit sokan nem vesznek komolyan. A politikus örömét fejezte ki, hogy a magyar kormány volt az első, aki ennek a komolyságát felismerte és megállította a bevándorlást – tette hozzá.

A képviselő fő szempontként kiemelte az országjárás kapcsán az elért eredményeket, amit a 2010-es kormányváltás után sikerült elérniük, ilyen például a gazdasági növekedés, ami az elmúlt hat évben folyamatosan tapasztalható Magyarországon. A 2017-es utolsó negyedéves adatok szerint 5 százalékos emelkedésről lehet beszélni – mondta Demeter Zoltán. 

A képviselő értékelte az elmúlt 4 éves munkáját is: a hozzá tartozó 82 településért az adott lehetőségein belül mindent megtett, együttműködött a települések vezetőivel, tette hozzá Demeter Zoltán. A választókerület legnagyobb városa Kazincbarcika, ezért kiemelt helyet kapott a beruházások és a megvalósítás tekintetében hiszen ha fejlődik a város, akkor nem csak a település lakói érzik ezt, hanem a környező falvak és a térség is. A politikus az együttműködés fontosságát hangsúlyozta a célok elérése érdekében és büszke az elért eredményekre.


 

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk