https://kolorline.hu/Lakossági fórumot tartott a FIDESZ

Lakossági fórumot tartott a FIDESZ

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A lakossági fórum vendége Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára volt, aki Demeter Zoltán országgyűlési képviselő meghívására érkezett Kazincbarcikára március 27-én a Mezey István Művészeti Központ nagytermébe.

A fórum témája az április 08-ai választás volt. Magyarország bevándorló ország lesz-e, vagy pedig a magyaroké marad – emelte ki megnyitó beszédében Demeter Zoltán.
Az országgyűlési képviselő köszöntője után Fónagy János államtitkár előadásában elmondta: Borsod – Abaúj – Zemplén – megye nagy jelentőséggel bír Magyarország szempontjából, hiszen Pest megye után a második legnagyobb megye az országban. A térség számos tradicionális értékkel és számos megoldandó feladattal rendelkezik, amikben sokat sikerült az elmúlt időszakban előre lépni, de vannak még megoldásra váró dolgok tette hozzá az államtitkár. 

Fónagy János beszélt az április 08-ai választásról, miszerint ezen a napon a választópolgárok nem csak a borsodi fejlesztések fontosságáról, az aktuális problémák megoldási lehetőségeiről, a jövőben kormányzó pártról dönthetnek, hanem arról is, hogy Magyarország megmarad e magyarnak, a gyerekek a családok számára a magyar kultúrát tovább vivő ország leszünk-e. 


Fotók:Zele Tímea

Demeter Zoltán képviselő elsődlegesnek tartja Magyarország szuverenitását, abból a szempontból, hogy Európában jelenleg is egy bevándorlási hullám tapasztalható, amit sokan nem vesznek komolyan. A politikus örömét fejezte ki, hogy a magyar kormány volt az első, aki ennek a komolyságát felismerte és megállította a bevándorlást – tette hozzá.

A képviselő fő szempontként kiemelte az országjárás kapcsán az elért eredményeket, amit a 2010-es kormányváltás után sikerült elérniük, ilyen például a gazdasági növekedés, ami az elmúlt hat évben folyamatosan tapasztalható Magyarországon. A 2017-es utolsó negyedéves adatok szerint 5 százalékos emelkedésről lehet beszélni – mondta Demeter Zoltán. 

A képviselő értékelte az elmúlt 4 éves munkáját is: a hozzá tartozó 82 településért az adott lehetőségein belül mindent megtett, együttműködött a települések vezetőivel, tette hozzá Demeter Zoltán. A választókerület legnagyobb városa Kazincbarcika, ezért kiemelt helyet kapott a beruházások és a megvalósítás tekintetében hiszen ha fejlődik a város, akkor nem csak a település lakói érzik ezt, hanem a környező falvak és a térség is. A politikus az együttműködés fontosságát hangsúlyozta a célok elérése érdekében és büszke az elért eredményekre.


 

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk