https://kolorline.hu/Kampányzáró rendezvény Kazincbarcikán

Kampányzáró rendezvény Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Lakossági fórumot tartott Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselő és Szanyi Tibor Európai Parlamenti képviselő Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központ nagytermében, ahol telt ház fogadta a politikusokat.

A kampányzáró rendezvényen Szanyi Tibor köszöntötte a megjelenteket, aki több aktualitásról is beszélt. Ilyen többek között az európai minimálbér kérdése, ez azt jelenti, hogy az adott országban a minimálbér nem lehet kisebb, mint az egy főre jutó átlagkereset hatvan százaléka. Ennek Magyarországon nagyjából 150 ezer forintnak kellene lennie, amitől hazánk még nagyon messze áll, tette hozzá Szanyi Tibor.

A képviselő a - FIDESZ  által tervezett - önkormányzatiság megszüntetését is bírálta, miszerint a 2000 fő alatti kistelepüléseken úgynevezett prefektúrákat hoznának létre, illetve állami vezetőket tennének ezek élére. A politikus úgy fogalmazott, ez a demokrácia megcsúfolása lenne, mindemellett a tervezet tekintetében komoly veszélyben vannak a kistelepülések.
Szanyi Tibor és Gúr Nándor országgyűlési képviselő közösen az elmúlt időszakban azon dolgoznak, hogy ezeket a szóban forgó településeket megerősítsék.

- Ennek annyi a lényege, hogy a kistelepülések nem morzsánként tudnák megszerezni az uniós támogatásokat, hanem egy úgynevezett okos faluvá válás minősítés mentén, vállalásokat kell tenni a településnek és ez esetben intézményesített ágon tudnának hozzájutni a támogatásokhoz. A lényeg az, hogy hogyan lehet vonzóvá tenni a kistelepüléseken az életet elsősorban a fiatalok számára - jelentette ki Szanyi Tibor.


Fotók: Zele Tímea

A lakossági fórumon Gúr Nándor országgyűlési képviselő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő-jelöltje is szólt a megjelentekhez.
A politikus úgy fogalmazott, hogy van olyan párt az ellenzéki oldalon, akik nem kívánnak együttműködni a demokratikus ellenzékkel.

- A Jobbikról beszélek, ők függetlenítették magukat az ellenzéktől, a rájuk adott voks kukába dobott szavazat, hiszen így kormányozni nem fog tudni a jobbik. A további mondandóm a térségi ügyeket öleli fel. Címszavakban a kórház ügye, ami most nem kórházként működik, a 26-os elkerülőnek meg kell épülnie, ezt a FIDESZ 2010 után elszabotálta, ez a munkahely teremtés szempontjából elengedhetetlen, ennek a kisebb településekre is hatása van.

Gúr Nándor a jelenlegi politikai helyzetet így összegezte: Magyarország az elmúlt nyolc évben, nem a bevándorlók, hanem a kivándorlók országa lett.

Az április nyolcadikai választás kapcsán Gúr Nándor elmondta, hogy nem lát a demokratikus ellenzéki oldalon belül mértékadó visszalépési esélyt, ezekkel a feltételekkel együtt kell megküzdeniük a hétvégi választásokon. A képviselő-jelölt bízik a sikerben, illetve abban, hogy ez a térség és ez a város olyan képviselőhöz juthat, aki meg tudja oldani azokat a problémákat amikről a fórumon szó esett.

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.