https://kolorline.hu/Nyelvvizsgázzunk helyben!

Nyelvvizsgázzunk helyben!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 2020-as tanévtől az egyetemi felvételi vizsga előfeltétele az, hogy minden felvételiző rendelkezzen egy élő idegen nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával. A nyelvvizsga megléte az eddigiekben „csak” a diploma megszerzéséig volt kötelező a felsőoktatásban tanulók számára.

6. Kolocity Fesztivál

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban eddig is kiemelt fontosságú feladatunknak tekintettük a diákjaink nyelvvizsgára való felkészítését. Országos szinten kiemelkedő eredményeket érünk el a nyelvvizsgák számának tekintetében. Érettségiző diákjaink 67 százaléka rendelkezik középfokú, komplex típusú nyelvvizsgával, míg az országos átlag csak 40% körül van.

Nyelvvizsga

Most újabb lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a sikeres nyelvvizsgák számát tovább növeljük. A környező intézmények diákjait, valamint a város és környékének nyelvtanulóit motiváljuk a sikeres nyelvvizsgára való felkészülésben és vizsgázásban. A napokban befejeződött ugyanis a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és a LanguageCert nyelvvizsgaközpont közötti tárgyalás-sorozat, amely sikeres megállapodás aláírásával zárult le. Ennek értelmében a nyelvvizsgaközpont és a gimnázium közösen pályázik az Oktatási Hivatalnál, hogy iskolánkat LangugeCert nyelvvizsga-hellyé nyilvánítsák. Bízunk az Oktatási Hivatal pozitív döntésében, és így tulajdonképpen a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumot akkreditált nemzetközi LanguageCert nyelvvizsgahelynek lehet majd tekinteni.

Nyelvvizsga

A tárgyalások során Fritz Adrienn, a vizsgaközpont vezetője és Regő Artúr, az ügyfél-kapcsolatok felelőse, értékesítési vezető biztosította a gimnáziumot arról, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az előre láthatóan decemberi vizsgaidőszakra a kérdező tanárok felkészültek legyenek, és az akkor vizsgát tenni kívánó diákjaink teljes körűen felkészülhessenek a vizsgára. A tantestület nyelvtanárai közül öten már részt vettek a kérdező tanári felkészítő továbbképzésen.
Várhatóan októberben és májusban próbavizsgákat szerveznek majd a vizsgával megismerkedni vágyó vagy vizsgázni szándékozó érdeklődőknek. A vizsgára való jelentkezés online működik majd a LanguageCert nyelvvizsgaközpont weboldalán keresztül. A szóbeli és írásbeli vizsgákat azonban a Szalézi Gimnázium épületében fogjuk megszervezni. A sikeres nyelvvizsga bizonyítványokat is a gimnáziumban lehet majd átvenni személyesen.

Almásiné Fóris Judit tanár
Petróczi Gábor igazgató

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk