https://kolorline.hu/Kihívásokkal teli nap volt

Kihívásokkal teli nap volt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Foci, floorball, kézilabda, birkózás, tánc – többek között ezeket a sportágakat vonultatták fel a barcikai sportegyesületek május 30-án, a kihívás napja délelőttjén a város óvodáiban és iskoláiban.

A kihívás napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából, Magyarországon pedig 1991-től vált népszerűvé, s minden év május utolsó szerdáján tartják országszerte. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon majd 50 ország városa, falva vesz részt. A sportrendezvényt országunkban idén 26. alkalommal szervezik meg, s eddig összesen 1596 hazai település vett részt valamilyen formában rajta, a résztvevők száma pedig eléri a 8 millió főt. Természetesen Kazincbarcika is képviselteti magát évről évre, kategóriájában pedig 3 esztendeje a legjobb, első helyezést érte el.

Mi a célja a kihívás napjának?
Nem más, mint hogy kedvet teremtsen az egészséges, és a mozgásban gazdag, sportos életmódhoz.


A délelőttön a kazincbarcikai sportegyesületek mutatták be sportágaikat az ovisoknak és az általános iskolásoknak, így volt floorball, foci, kézilabda, birkózás, röplabda, kézilabda és táncbemutató is, majd a Napsugár Tagóvodában átadták az első Ovi-Sport Pályát. (Erről egyébként ITT írtunk.) Az átadót követően Rubint Réka tartott sportfoglalkozást a tagóvodában, majd az Árpád Fejedelem Tagiskola diákjait egy rendhagyó testnevelésóra keretén belül izzasztotta meg.


Fotók: Zele Tímea

A programokkal párhuzamosan az uszodában és a Kazinczy Tornacsarnokban Kolor Game sportvetélkedőn mérhették össze erejüket, a Don Bosco Sportközpontban pedig a válogatott röplapdacsapattal edzhettek a diákok, este pedig a kutyusos gazdik futhattak kedvencükkel a Csónakázó-tó mellett.

 

 

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk