https://kolorline.hu/Dr. Illés Pál lett idén „Kazincbarcika Város Díszpolgára”

Dr. Illés Pál lett idén „Kazincbarcika Város Díszpolgára”

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 6. Kolorfesztivál zárónapján, augusztus 20-án tartotta ünnepi ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Mezey István Művészeti Központban.

A Szent István-napi ünnepségen Szitka Péter, polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket, különös tekintettel testvérvárosaink képviselőire, akik megtisztelték jelenlétükkel a testületi ülést: eljöttek a lengyelországi Knurówból és Świdnicából, a szlovákiai Nagyrőcéről, a romániai Nagyszentmiklósról, a bolgár Dimitrovgrádból, valamint a német Burkirchrnből is.

Szitka Péter
Fotók: Szitka Péter polgármester

– Egy család életében az ünnepek mindig sokat jelentenek, ilyenkor összegyűlik a rokonság és a közeli barátok, hogy együtt emlékezzenek az elmúlt időszakról. Ma Magyaroszág születésnapját ünnepeljük, de városunk életében is elérkezett egy jubileum. Testvérvárosunkkal, Burgkirchennel idén húsz éves a kapcsolatunk – emlékeztette a jeles alkalomra az egybegyűlteket Szitka Péter. Ajándékkal is készültek a vendéglátók: az önkormányzat megbízásából a városi televízió egy kisfilmet készített a testvérvárosról, amely ekkor debütált. Emellett egy Kazincbarcika nevezetes épületeiről készült makettet nyújtott át a város első embere Heidi Stautnernek, a testvérváros képviselőjének és nemzetközi referensének.

Burgkircheni testvérváros nemzetközi referense

– Nagyon örülök, hogy ilyen hosszú ideje működik a két település között ez a gyümölcsöző kapcsolat. A látogatások alkalmával évről évre egyre több barátot ismerünk meg, és jó érzés látni azt is, hogy milyen dinamikusan fejlődik Kazincbarcika – mondta el köszöntőjében a referens.

testületi ülés

Hagyomány, hogy az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülésen vehetik át a város legrangosabb kitüntető díjait azok a személyek, akik a település életében, a településért maradandót alkottak, a város fejlődéséhez, jó hírének, elismertségének növeléséhez hozzájárultak.
A díjakat Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől vették át a kitüntetettek, akik életének rövid összegzéséről egy-egy rövid portréfilmet is levetítettek a jelenlévőknek.

díjazottak
 

Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Elismerő Plakettjét” kapta Blaháné Olcsvári Mária, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal vezető főtanácsosa; valamint Pelle Anna, nyugalmazott pedagógus, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője.
Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Pro Urbe Kazincbarcika” kitüntető díját 2018-ban dr. Oláh Erzsébet nyugalmazott belgyógyász főorvos vette át.
A város legnagyobb erkölcsi elismeréseként idén dr. Illés Pál, Kazincbarcika Város Nyugalmazott jegyzőjének adományozták a „Kazincbarcika Város Díszpolgára” címet.

Kodály néptánc

Az ünnepségen közreműködtek a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakos növendékei.

 


Dr. Illés Pál 1950. augusztus 21-én született. A technikusi képesítő vizsga után Kazincbarcikán vegyész szakmát tanult. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen az Állam ás Jogtudományok doktorává avatták 1980-ban.

1989-ben a politika főiskolán politikai tudományokból, állami vezetés szakon újabb egyetemi végzettséget szerzett. 1992-ben jogi szakvizsgát tett. 2003 februárjától 2006 decemberéig megyei főjegyző, majd 2007 áprilisától Kazincbarcika város jegyzője volt.

Dr. Illés Pál életútjából, szakmai tevékenységéből kitűnik, hogy nagy szerepet vállalt a magyar közigazgatás megújulásában.

Kazincbarcika város jegyzőjeként koordinálta a Polgátmesteri Hivatal és az önkormányzat fenntartásában működő intézmények átszervezését, racionalizálását. Kazincbarcika és Vonzáskörzete Több célú Önkormányzati Kistérségi társulás Jegyzői Kollégiumának vezetőjeként 32 település munkáját segítette. 2010-ben nyugállományba vonult, de szakmai tanácsaival a mai napig segíti a hivatal, illetve a városvezetés munkáját.


 

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk