https://kolorline.hu/Dr. Illés Pál lett idén „Kazincbarcika Város Díszpolgára”

Dr. Illés Pál lett idén „Kazincbarcika Város Díszpolgára”

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 6. Kolorfesztivál zárónapján, augusztus 20-án tartotta ünnepi ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Mezey István Művészeti Központban.

A Szent István-napi ünnepségen Szitka Péter, polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket, különös tekintettel testvérvárosaink képviselőire, akik megtisztelték jelenlétükkel a testületi ülést: eljöttek a lengyelországi Knurówból és Świdnicából, a szlovákiai Nagyrőcéről, a romániai Nagyszentmiklósról, a bolgár Dimitrovgrádból, valamint a német Burkirchrnből is.

Szitka Péter
Fotók: Szitka Péter polgármester

– Egy család életében az ünnepek mindig sokat jelentenek, ilyenkor összegyűlik a rokonság és a közeli barátok, hogy együtt emlékezzenek az elmúlt időszakról. Ma Magyaroszág születésnapját ünnepeljük, de városunk életében is elérkezett egy jubileum. Testvérvárosunkkal, Burgkirchennel idén húsz éves a kapcsolatunk – emlékeztette a jeles alkalomra az egybegyűlteket Szitka Péter. Ajándékkal is készültek a vendéglátók: az önkormányzat megbízásából a városi televízió egy kisfilmet készített a testvérvárosról, amely ekkor debütált. Emellett egy Kazincbarcika nevezetes épületeiről készült makettet nyújtott át a város első embere Heidi Stautnernek, a testvérváros képviselőjének és nemzetközi referensének.

Burgkircheni testvérváros nemzetközi referense

– Nagyon örülök, hogy ilyen hosszú ideje működik a két település között ez a gyümölcsöző kapcsolat. A látogatások alkalmával évről évre egyre több barátot ismerünk meg, és jó érzés látni azt is, hogy milyen dinamikusan fejlődik Kazincbarcika – mondta el köszöntőjében a referens.

testületi ülés

Hagyomány, hogy az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülésen vehetik át a város legrangosabb kitüntető díjait azok a személyek, akik a település életében, a településért maradandót alkottak, a város fejlődéséhez, jó hírének, elismertségének növeléséhez hozzájárultak.
A díjakat Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől vették át a kitüntetettek, akik életének rövid összegzéséről egy-egy rövid portréfilmet is levetítettek a jelenlévőknek.

díjazottak
 

Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Elismerő Plakettjét” kapta Blaháné Olcsvári Mária, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal vezető főtanácsosa; valamint Pelle Anna, nyugalmazott pedagógus, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője.
Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Pro Urbe Kazincbarcika” kitüntető díját 2018-ban dr. Oláh Erzsébet nyugalmazott belgyógyász főorvos vette át.
A város legnagyobb erkölcsi elismeréseként idén dr. Illés Pál, Kazincbarcika Város Nyugalmazott jegyzőjének adományozták a „Kazincbarcika Város Díszpolgára” címet.

Kodály néptánc

Az ünnepségen közreműködtek a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakos növendékei.

 


Dr. Illés Pál 1950. augusztus 21-én született. A technikusi képesítő vizsga után Kazincbarcikán vegyész szakmát tanult. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen az Állam ás Jogtudományok doktorává avatták 1980-ban.

1989-ben a politika főiskolán politikai tudományokból, állami vezetés szakon újabb egyetemi végzettséget szerzett. 1992-ben jogi szakvizsgát tett. 2003 februárjától 2006 decemberéig megyei főjegyző, majd 2007 áprilisától Kazincbarcika város jegyzője volt.

Dr. Illés Pál életútjából, szakmai tevékenységéből kitűnik, hogy nagy szerepet vállalt a magyar közigazgatás megújulásában.

Kazincbarcika város jegyzőjeként koordinálta a Polgátmesteri Hivatal és az önkormányzat fenntartásában működő intézmények átszervezését, racionalizálását. Kazincbarcika és Vonzáskörzete Több célú Önkormányzati Kistérségi társulás Jegyzői Kollégiumának vezetőjeként 32 település munkáját segítette. 2010-ben nyugállományba vonult, de szakmai tanácsaival a mai napig segíti a hivatal, illetve a városvezetés munkáját.


 

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk