https://kolorline.hu/Birtokba vették az iskolapadokat

Birtokba vették az iskolapadokat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Több, mint kétezer általános iskolás kezdte meg a tanévet szeptember 3-án reggel.

Mint minden évben, így idén is a Gólyafióka avató ünnepséggel vette kezdetét a 2018/2019-es tanév, melyet Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kazincbarcikai Tankerülete és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tartott augusztus 30-án a Fő téren.

A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő mellett Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester – már hagyományosan – megtanították az új elsősöket az iskolai élet egyik legfontosabbjára: a jelentkezésre, majd az osztályok képviselőinek feltűzték az iskolajelvényeiket. A beszédek sorát Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója zárta, s végül Székelyné Varga Máriával, a Kazincbarcikai Tankerület vezetőjével minden új osztálynak ajándékot nyújtottak át. 
Az eseményről korábban már ITT írtunk. 

Az ősz első iskolai tanítási napján, szeptember harmadikán összesen 2048 általános iskolásnak csengettek be reggel 8 órakor a Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben, az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában pedig 386 diáknak. Az előbbiben 272 az utóbbiban pedig 56 elsős kezdte meg élete első tanévét.


Tanévkezdés számokban
 
Pollack Mihály Általános Iskola
Összes tanuló: 443 fő
Elsős: 58 fő
Kazinczy Ferenc Tagiskola
Összes tanuló: 415 fő
Elsős: 58 fő
Ádám Jenő Tagiskola
Összes tanuló: 377
Elsős: 51 fő


Fotók: Zele Tímea
 
Dózsa György Tagiskola
Összes tanuló: 358 fő
Elsős: 52 fő
Árpád Fejedelem Tagiskola
Összes tanuló: 348 fő
Elsős: 41 fő

Gárdonyi Géza Tagiskola
Összes tanuló: 107
Elsős: 12

Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája
Összes tanuló: 386
Elsős: 56


Legfontosabb dátumok a 2018/2019-es tanévben

Az évben összesen 181-szer kell majd iskolába menniük a tanulóknak, az utolsó tanítási nap pedig 2019. június 14-én lesz majd.

Nem kell azonban sokat várniuk a diákoknak a pihenésre, ugyanis az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 26-a, majd a szünet utáni első tanítási nap november 5-e hétfő. Decemberben, a téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 21-e lesz, a szünet után iskolába menni először - már 2019-ben - január 3-án csütörtökön kell. Végül pedig a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. április 17-e szerda, az első tanítási nap 2019. április 24-e szerda.

A középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgáit az érintett gimnáziumokban és szakgimnáziumokban 2019. január 19-én 10 órától tartják majd, míg a pótló vizsgákat 2019. január 24-én 14.00-kor tartják majd.

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk