https://kolorline.hu/Birtokba vették az iskolapadokat

Birtokba vették az iskolapadokat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Több, mint kétezer általános iskolás kezdte meg a tanévet szeptember 3-án reggel.

Mint minden évben, így idén is a Gólyafióka avató ünnepséggel vette kezdetét a 2018/2019-es tanév, melyet Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kazincbarcikai Tankerülete és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tartott augusztus 30-án a Fő téren.

A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő mellett Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester – már hagyományosan – megtanították az új elsősöket az iskolai élet egyik legfontosabbjára: a jelentkezésre, majd az osztályok képviselőinek feltűzték az iskolajelvényeiket. A beszédek sorát Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója zárta, s végül Székelyné Varga Máriával, a Kazincbarcikai Tankerület vezetőjével minden új osztálynak ajándékot nyújtottak át. 
Az eseményről korábban már ITT írtunk. 

Az ősz első iskolai tanítási napján, szeptember harmadikán összesen 2048 általános iskolásnak csengettek be reggel 8 órakor a Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben, az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában pedig 386 diáknak. Az előbbiben 272 az utóbbiban pedig 56 elsős kezdte meg élete első tanévét.


Tanévkezdés számokban
 
Pollack Mihály Általános Iskola
Összes tanuló: 443 fő
Elsős: 58 fő
Kazinczy Ferenc Tagiskola
Összes tanuló: 415 fő
Elsős: 58 fő
Ádám Jenő Tagiskola
Összes tanuló: 377
Elsős: 51 fő


Fotók: Zele Tímea
 
Dózsa György Tagiskola
Összes tanuló: 358 fő
Elsős: 52 fő
Árpád Fejedelem Tagiskola
Összes tanuló: 348 fő
Elsős: 41 fő

Gárdonyi Géza Tagiskola
Összes tanuló: 107
Elsős: 12

Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája
Összes tanuló: 386
Elsős: 56


Legfontosabb dátumok a 2018/2019-es tanévben

Az évben összesen 181-szer kell majd iskolába menniük a tanulóknak, az utolsó tanítási nap pedig 2019. június 14-én lesz majd.

Nem kell azonban sokat várniuk a diákoknak a pihenésre, ugyanis az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 26-a, majd a szünet utáni első tanítási nap november 5-e hétfő. Decemberben, a téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 21-e lesz, a szünet után iskolába menni először - már 2019-ben - január 3-án csütörtökön kell. Végül pedig a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. április 17-e szerda, az első tanítási nap 2019. április 24-e szerda.

A középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgáit az érintett gimnáziumokban és szakgimnáziumokban 2019. január 19-én 10 órától tartják majd, míg a pótló vizsgákat 2019. január 24-én 14.00-kor tartják majd.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk