https://kolorline.hu/KolorAkadémia - Beszélgetés „Alföldiül”

KolorAkadémia - Beszélgetés „Alföldiül”

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas magyar színész, műsorvezető, rendező és Szily Nóra pszichológus, újságíró, műsorvezető lebilincselő pódiumbeszélgetésének résztvevői voltak a KolorAkadémia 3. előadásának hallgatói, akik ellátogattak szeptember 13-án az Egressy Béni Művelődési Központba.

Hevesi Krisztina

A komoly témákat is érintő beszélgetés minden pillanatában megvillant Alföldi összetéveszthetetlenül fanyar humora, szókimondása. Már az első percben elárulta, hogy nem először jár Kazincbarcikán, hiszen tizenhat évesen, harmincöt évvel ezelőtt részt vett itt egy színjátszó találkozón. Megemlítette, hogy az akkori városhoz képest rengeteget változott Kazincbarcika, ráadásul pozitív irányba.

Fotók: Zele Tímea

A művész felelevenítette élete meghatározó szakaszait is, megtudhattuk többek között, hogy egy kicsiny zsákfaluban nevelkedett a nagyszülei és a dédmamája védő szárnyai alatt. Az élethez való hozzáállását, azt, hogy békében lenne a fiatalkori önmagával – ha ma találkozna vele –, nyolcvan százalékban a pedagógusainak köszönheti, akik végig kísérték az életének első évtizedeit.

Nagyon hamar tudta, hogy mivel szeretne foglalkozni, és vállalja, hogy egész élete során csak önmagának akart megfelelni. Imádja, hogy több, különböző területen dolgozik párhuzamosan, ugyanis elmondása szerint ez pörgeti fel. Rendezőként, direktorként is mindig megadta a tiszteletet a kollégáknak, de a színpadon annak kell történnie, amit ő elképzelt. Ezzel kapcsolatosan egy anekdotát is megosztott a közönséggel: Törőcsik Marira – aki nagyon szeret trécselni – egyszer próba közben rászólt, hogy „az öregasszony leül”, és a színésznő sértődöttség nélkül teljesítette az utasítást.

A mások szemében nagy tragédiaként látszó, Nemzeti Színházból való távozása után sem érez tüskét a szívében, sőt kifejezetten büszke arra, hogy egyenes ember tudott maradni, és büszkén tükörbe tud nézni. Nem tudatosan vált „ellenállóvá”, egyszerűen csak kimondja a véleményét, amivel úgy gondolja, jelenleg kisebbségben van.
Külföldi rendezései alatt sem hazudtolta meg önmagát, hiszen, mint mondta, nem tud például „koreai Alföldiül” rendezni, ennek köszönhetően az eltérő kultúra színészei és közönsége sem kap másféle előadást, mint a hazai.

A művész egyik fő hobbija, hogy mindenféle műtárgyat gyűjt, tele van az otthona kisebb nagyobb festményekkel, kerámiákkal, szobrokkal, amiknek megvan a saját helyük. Visszautasítja, hogy rendmániás lenne, de csak akkor érzi jól magát, ha minden ott van, ahol ő szereti, „mert az úgy jó”.
A jövőbeni időbeosztása másfél két évre előre meg van tervezve. Rengeteget dolgozik, de mindig ki tudja pihenni magát, hiszen utazás közben, mozgó járműben bármikor képes elaludni.
Szily Nórának köszönhetően rengeteg apró titkokra derült fény, így mindenki válaszokkal tele térhetett haza az előadás után.

 

 

További híreink

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Két betongolyót vitt el a kamion

Dátum: 2018. szept 20. 19:55

Ma Kazincbarcikán, az unikornisos körforgalomnál egy pótkocsis kamion két betongolyót sodort el.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk