https://kolorline.hu/A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

A projektzáró rendezvényen, Komárominé Nagy Mária köszöntötte a vendégeket, majd Klimon István alpolgármester szólt arról, hogy mennyire fontos a gyermekjóléti központ munkája a közösség számára, majd a Füzike Tagóvoda óvodásainak műsora után a központ dolgozói elkezdték kiértékelni a projektet. Az alpolgármester gratulált mindenki munkájához, aki a projektben részt vett, és kihangsúlyozta a jelzőrendszerek fontosságát.


Fotók: Zele Tímea

Tavaly a központ sikeresen pályázott meg egy Óvodai- és Iskolai Szociális Segítő Tevékenységek Fejlesztésével foglalkozó pályázatot. Ez önmagában egy modellprogram volt, melynek során az együttműködés kereteit kellett kialakítani, majd ezekre a tapasztalatokra építve idén szeptembertől a köznevelési intézményekben bevezetni a programot. Fő céljuk a gyermekek veszélyeztetettségének a kiszűrése és megelőzése, valamint, hogy támogassák a gyerekek szocializációját, ehhez pedig a kapcsolattartás az érintett felek közt kulcsfontosságú.  Célcsoportnak számít a projekt szempontjából minden tanköteles gyermek és tanuló, legyen az óvodás vagy iskolás, valamint hozzájuk kapcsolódóan a szülők, családtagok vagy törvényes képviselők, továbbá a közoktatási intézmények pedagógusai és dolgozói.

A Komárominé Nagy Máriával elárulta, hogy a pályázatba bevont köznevelési intézmények részéről rendkívül jó partneri együttműködést sikerült kialakítani, mindenhol nagyon szívesen fogadták a munkatársaikat. Voltak, akiknek egy már meglévő intézménystruktúrába kellett külső személyként beilleszkedniük, de ez a beilleszkedés is sikeresen megtörtént. Az óvodák és iskolák már járás teljes területére vonatkozóan részesülhetnek ebben az új szolgáltatásban.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk