https://kolorline.hu/A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

A projektzáró rendezvényen, Komárominé Nagy Mária köszöntötte a vendégeket, majd Klimon István alpolgármester szólt arról, hogy mennyire fontos a gyermekjóléti központ munkája a közösség számára, majd a Füzike Tagóvoda óvodásainak műsora után a központ dolgozói elkezdték kiértékelni a projektet. Az alpolgármester gratulált mindenki munkájához, aki a projektben részt vett, és kihangsúlyozta a jelzőrendszerek fontosságát.


Fotók: Zele Tímea

Tavaly a központ sikeresen pályázott meg egy Óvodai- és Iskolai Szociális Segítő Tevékenységek Fejlesztésével foglalkozó pályázatot. Ez önmagában egy modellprogram volt, melynek során az együttműködés kereteit kellett kialakítani, majd ezekre a tapasztalatokra építve idén szeptembertől a köznevelési intézményekben bevezetni a programot. Fő céljuk a gyermekek veszélyeztetettségének a kiszűrése és megelőzése, valamint, hogy támogassák a gyerekek szocializációját, ehhez pedig a kapcsolattartás az érintett felek közt kulcsfontosságú.  Célcsoportnak számít a projekt szempontjából minden tanköteles gyermek és tanuló, legyen az óvodás vagy iskolás, valamint hozzájuk kapcsolódóan a szülők, családtagok vagy törvényes képviselők, továbbá a közoktatási intézmények pedagógusai és dolgozói.

A Komárominé Nagy Máriával elárulta, hogy a pályázatba bevont köznevelési intézmények részéről rendkívül jó partneri együttműködést sikerült kialakítani, mindenhol nagyon szívesen fogadták a munkatársaikat. Voltak, akiknek egy már meglévő intézménystruktúrába kellett külső személyként beilleszkedniük, de ez a beilleszkedés is sikeresen megtörtént. Az óvodák és iskolák már járás teljes területére vonatkozóan részesülhetnek ebben az új szolgáltatásban.

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk