https://kolorline.hu/Először maradtak pont nélkül

Először maradtak pont nélkül

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Közép-Európai Kupa 4. fordulójában a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika hazai pályán, csaknem telt ház előtt fogadta az osztrák Union Raiffeisen Waldviertel együttesét november 3-án. A VRCK az idei kupán először vereséget szenvedett négy szettben, így nem szerzett pontot.

Kolorközösség

Határozottan kezdte a mérkőzést a Waldviertel, gyorsan négypontos előnyt épített ki, így már a meccs korai szakaszában jött az első időkérés Marek Kardostól. Tanítványai nem játszottak hiba nélkül, főleg a támadások befejezésével voltak gondban Szabó Dávidék, de küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak, hiszen többször is három-négypontos hátrányból álltak fel. 21-19-re még az URW vezetett, azonban Németh Szabolcséknak sikerült fordítaniuk, 22-nél először vezettek, és a hazai publikum legnagyobb örömére behúzták az első játszmát (25-23, 1-0).
Az osztrákok statisztikája sem volt makulátlan, de a térfélcserét követően valamivel pontosabban röplabdáztak a hazaiaknál. Juhász Péter jó blokkját követően a VRCK volt előnyben, de a Waldviertel kapaszkodott, egyenlített, és miután átvette a vezetést, ezúttal nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából (21-25, 1-1).
Az előző évben erőröplabdát játszott az URW, idén viszont, akárcsak a Vegyész, a mezőnymunkára helyezi a hangsúlyt. A harmadik etapban a VRCK kezdett jobban, többpontos előnyét azonban nem sikerült megtartania. A lengyel Lukasz Szarek és a brazil Rudinei Boff vezérletével az osztrák együttes ismét dominálni tudott a hajrában, és 80 perc elteltével előnybe került (22-25, 1-2).
Hol Blázsovics Péter, hol Vlado Milev volt a pályán kettejük közül, Kardos cserélgette őket, de valahogy nem akart úgy összeállni a gépezet, ahogy nem is olyan régen az sikerült a Posojilnica Aich/Dob vendégeként. Boffék jól nyitottak, a liberó Leonhard Tille irányításával pedig kiválóan is mezőnyöztek, amihez kellett persze a jó sáncmunkájuk is. Hiába mutattak szép dolgokat Gebhardt Áronék is, hátrányban voltak a játszma felénél (13-15). Árva Milán és Toronyai Miklós is lehetőséget kapott, de szerencséjük nekik sem volt, ellenben az osztrákok nem álltak hadilábon Fortunával. A szurkolók hajtották kedvenceiket, de először a szezonban pont nélkül maradt a VRCK a MEVZA kupájában (20-25, 1-3).

Legközelebb november 8-án, a Don Bosco Sportközpontban lép pályára a Vegyész, ellenfele a MAFC-BME lesz 17:30-tól NB I-es meccsen. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Marek Kardos: – Egy ilyen csapat ellen, mint a Waldviertel, úgy tűnik, nehezen találjuk a ritmust. Megérdemelten nyert ellenfelünk, mi kapkodtunk, gyorsan le akartuk zárni a labdameneteket. Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Sajnálom a vereséget, mert rengetegen voltak kint a meccsünkön.

Zdenek Smejkal: – Sokat készültünk erre a mérkőzésre, aminek meglett az eredménye. Tudtuk, hogy hová kell nyitni, hogyan kell blokkolni, helyezkedni a védekezésnél. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk egy olyan csapat ellen, amely akár még a végelszámolásnál is ott lehet.

Forrás/fotó: vrck.hu/Tóth Milán

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk