https://kolorline.hu/Vida Jánosné festő kiállítása a Mezeyben

Vida Jánosné festő kiállítása a Mezeyben

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art. Kft. közreműködésével kiállítás nyílt a Mezey István Művészeti Központban Vida Jánosné amatőr festő műveiből. A galéria január 31-étől tekinthető meg a Gyermekek Háza - Kézművesházban.

A kiállítás P. Dányi Gabriella, költő és festő verses előadásával kezdődött, melyet az est főszereplőjéhez, Vida Jánosnéhoz írt. Ezt követően Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg az eseményt. Mesélt a festő életéről, munkásságáról és tanulmányairól. Később Simon Zsóka dalénekes operett produkcióját hallgathatták meg a vendégek.

Vida Jánosné munkáit nem csupán Magyarországon ismerik a világban, képei egészen New Yorkig eljutottak, hiszen ott is bemutatták festményeit. Fiatal korában kevés szabadideje miatt sajnos nem volt alkalma a művészettel foglalkozni, így megfogadta, hogy ha nyugdíjas lesz akkor elkezd ennek a szenvedélyének hódolni.

Elmondása szerint szándékosan több témában készít festményeket, ugyanis szeretné, ha mindenki megtalálná munkái közül a kedvére valót. A kiállított 61 alkotása közt a csendélettől egészen a tájképeken át a portrékig találhatunk festményeket, melyeket nyolc év munkájából válogatott ki a galériába. A kiállítást március 22-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk