https://kolorline.hu/Örömpiszok

Örömpiszok

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kin Gábor festményeiből nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központban február 7-én. A tárlaton az alkotó utóbbi hat évének 21 alkotását tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

A kiállítás megnyitója a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának és növendékeinek műsorával kezdődött, majd Bacsó István, az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör vezetőjének megnyitó gondolataival folytatódott.


Fotók: Zele Tímea

- Minden munka a teremtő szenvedélyről, a hétköznapokon felülemelkedő ember szenvedélyéről, a képzelet erejéről, a titkok világáról, a meglepetés csodájáról mesél. A képek rabul ejtenek, sokrétegű asszociációkra, több jelentőségréteg megfejtésére ösztönöznek.

Az alkotó huszonegy képének egyik fele ott folytatja, ahol hat éve egy kiállításmegnyitóján abbahagyta: portrékat, arcképeket mutat be; míg a másik fele absztraktabb, szürreálisabb, vegyesebb és összetetteb.  

-Életem, első felét már átfestettem, és nagyon szerencsés embernek mondhatom magam, hiszen mára az alkotás szerves részét képezi az életemnek. Elsősorban olajtechnikát alkalmazom, de vegyes technikával is szívesen dolgozom, és főleg érzéseket festek el absztrakt módon – árulta el az alkotó.

A tárlat március 22-éig tekinthető meg.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk