https://kolorline.hu/Örömpiszok

Örömpiszok

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kin Gábor festményeiből nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központban február 7-én. A tárlaton az alkotó utóbbi hat évének 21 alkotását tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

A kiállítás megnyitója a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának és növendékeinek műsorával kezdődött, majd Bacsó István, az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör vezetőjének megnyitó gondolataival folytatódott.


Fotók: Zele Tímea

- Minden munka a teremtő szenvedélyről, a hétköznapokon felülemelkedő ember szenvedélyéről, a képzelet erejéről, a titkok világáról, a meglepetés csodájáról mesél. A képek rabul ejtenek, sokrétegű asszociációkra, több jelentőségréteg megfejtésére ösztönöznek.

Az alkotó huszonegy képének egyik fele ott folytatja, ahol hat éve egy kiállításmegnyitóján abbahagyta: portrékat, arcképeket mutat be; míg a másik fele absztraktabb, szürreálisabb, vegyesebb és összetetteb.  

-Életem, első felét már átfestettem, és nagyon szerencsés embernek mondhatom magam, hiszen mára az alkotás szerves részét képezi az életemnek. Elsősorban olajtechnikát alkalmazom, de vegyes technikával is szívesen dolgozom, és főleg érzéseket festek el absztrakt módon – árulta el az alkotó.

A tárlat március 22-éig tekinthető meg.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk