https://kolorline.hu/Mozgalmas időszak a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet életében

Mozgalmas időszak a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet életében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt napok rendkívül mozgalmasan és eredményesen teltek városunk önkormányzati rendészetének életében. Bővelkedett az intézkedési paletta személyi szabadságot korlátozó intézkedésekben, körözött személy, jogtalanul behatoló, és járműlopást elkövető személyek elfogásában és a rendőrség részére történő átadásban.

fogadóóra

Az elmúlt hétvégén a rendészek a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság folyamatosan fenntartott kapcsolattartás és közös szolgálatellátás során szereztek tudomást arról, hogy a kapitányság körözést bocsájtott ki O.R. kazincbarcikai lakossal szemben. Mivel a keresett személyt korábbi intézkedéseik során már megismerték, így felkutatásában ez komoly segítséget nyújtott a rendészet munkatársai számára.

A személy ismertsége, felbukkanásának várható helyei fokozott ellenőrzést igényelt, amelynek bevezetése eredményre is vezetett. A körözés ismertté válását követően nem telt el hosszú idő, amikor a közterületen a rendészek észlelték O.R. megjelenését. Őt intézkedés alá vonták, ellenőrizték személyazonosságát, és a körözés hatályosságát, majd soron kívül értesítették a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőreit, akik az intézkedést és a körözött személyt átvették.

Még szinte be sem fejeződött az intézkedés, amikor a rendészet ügyeleti telefonjára betörésjelzés érkezett, mely szerint a jelenleg oktatási célokat nem szolgáló Jókai általános iskola épületébe behatolás történt. A rendészet azonnal a helyszínre vonult, és bár a riasztás vételétől a helyszínre érkezésig 3 perc sem telt el, a behatolók eltávoztak. A helyszíni adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy 7 fő fiatal személy volt, akik a már korábban betört ablakon keresztül bementek, majd el is távoztak.

A helyszíni intézkedést követően a rendészek nem adták fel, és visszatérően ellenőrizték az épületet. A visszaellenőrzésük során észrevettek 7 fiatalt, akik a járőröket meglátva futásnak eredtek, azonban felszólításnak eleget téve feladták a menekülést. Elszámoltatásuk során elmondták, hogy valóban ők voltak, akik korábban az épületbe bementek. A rendészek ezen intézkedést is átadták a rendőrség számára.

Ezzel nem ért véget azonban a rendőri intézkedéssel záruló  tevékenységek sora.

A rendészeket járőrszolgálatuk teljesítése során megállította egy Akácfa utcai lakos, és közölte, hogy a lakása előtt parkoló Audi 100 típusú személygépkocsijának ablakát betörték. A rendészek a helyszínre siettek, azonban a járművet a megadott címen már nem találták, így elkezdték a terület átvizsgálását. Ennek során az Akácfa és Bartók út közötti kis utcában észrevették a keresett járművet, amely mellől három férfi kísérel meg eltávozni.

Őket azonnal intézkedés alá vonták, és kikérdezték, amelynek során elismerték, hogy ők hozták el a járművet. Mivel úgy gondolták, hogy a jármű  már jó ideje ott áll, senkinek nem kell, ezért beültek azt elvitték, és legurultak vele a megtalálás helyéig.

Az elfogott személyeket és a helyszínt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai további intézkedésre átvették.

Az elmúlt időszak ismertetett eseményei is mutatják, hogy bár békés nyugodt település a városunk, ennek ellenére rendszeresen előfordulnak olyan események, amelyek indokolják a rendőri-rendészeti folyamatos közterületi ellenőrzést és jelenlétet, annak érdekében hogy ne maradjon büntetlenül egy olyan jogsértés sem, amelyek joggal sértik és érintik érzékenyen városunk lakóit.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk