https://kolorline.hu/Mit hozott a feltámadott?

Mit hozott a feltámadott?

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

A feltámadott Úr az egész életet ünneppé teszi. A keresztyén ember életvitele mindezekből fakadóan egy állandó, folyamatos, egész életet átfogó alapérzés. A keresztyén ember élete józan, mértékletes, önmegtartóztató.

Isten jelenlétének, Jézus Krisztusban adott kegyelmének, felszabadult örömben való békességének teljes megtapasztalása, országának, uralmának beteljesedése „rész szerint” van bennünk. A feltámadott Úrral való találkozás nem öncélú alakoskodás, hanem Isten dicsőségét magasztaló háládatos élet. Isten evangéliumának, örömüzenetének hirdetése szóban és tettben az ő dicsőségére.

Munkácsy Mihály Ecce Homo című festménye

Mit hozott a feltámadott?

Az árván maradt tanítványok árvasága véget ért. Ajándékaink gazdagságával megjelent közöttük a halál felett is győzedelmeskedő Uruk. A nyugtalan szívűeket így köszönti: „BÉKESSÉG NÉKTEK!”
Ahogy elárasztotta őket a szomorúság sötétsége, amikor elvesztették Őt, úgy sütött ki rájuk az örömnek napfénye, amikor visszatért közéjük. Sőt az elszenvedett veszteségnél nagyobb volt örömük, mert most úgy kapták vissza, hogy soha senki el nem veheti Őt többé tőlük. „ÖRVENDEZÉNEK A TANÍTVÁNYOK.”
Még valójában el kell telni egy kis időnek, hogy elnyerjék a Szent lelket, amely a feltámadott ajándéka volt. belőle áradt annak titokzatos ereje, a vele járó küldetéssel és felhatalmazásával együtt, amely bizonyságtevőkké tette híveit. „VEGYETEK SZENT LELKET!”.

A feltámadott életünket gazdagító ajándékai: szeretet, békesség, öröm, és szolgálatra késztető erő.

 

Kolumbán Gábor

református lelkipásztor

További híreink

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk