https://kolorline.hu/Közösségi faültetés - Csatlakozzon Ön is!

Közösségi faültetés - Csatlakozzon Ön is!

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

“Virágos Kazincbarcika” néven nagyszabású növénytelepítési akció indult tavasz elején a 65. születésnapját ünneplő Kazincbarcikán. A megújult tereken, a kerékpárút-hálózat mentén összesen 65 000 egynyári, évelő, lágy szárú, fás szárú cserjét és fát ültetnek az év során

Május 10. péntek 

9.00 Alsóvárosi körút Kőrösi Csoma Sándor park 

10.00 Pollack Mihály út (32-34. környéke)

11.00 Tardonai út (ÉRV Zrt. előtt)

A program során májusban több alkalommal közös faültetésre várja az önkormányzat és a Városszépítő Egyesület a helyieket! 

A három új kerékpárút-szakasz és a Fő tér építése során több, vágásérett, városunkkal közel egyidős, 50-60 éves, elöregedett, vastag törzsátmérőjű fa kivágása vált szükségessé, melyek sok esetben légvezetékekbe lógtak vagy gyökérzetük feltörte az utat, megrongálta a vízvezetékeket. Számos lakossági jelzés érkezett veszélyes állapotban lévő fákról például a Pollack Mihály útról vagy az Alsóvárosi körútról, amit a szakemberek által végzett vizsgálat is alátámasztott.

A városvezetés kiemelt fontosságú feladatnak tartja a beruházások során a zöldfelületek pótlását és bővítését, ezért minden esetben szerződéses kötelezettségként jelölik meg az előnevelt csemete kiültetését.

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk