https://kolorline.hu/Felvidéki portya az Ádámosokkal

Felvidéki portya az Ádámosokkal

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Felvidékre látogatott az Ádám Jenő Tagiskola 39 diákja április hatodika és kilencedike között, köszönhetően a „Határtalanul” pályázatnak. A kirándulás célja a határon túli magyarság megismerése, illetve városok, emlékhelyek meglátogatása.

Az iskola minden évben beadja pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Határtalanul” programra, melynek célja, hogy a fiatalok minél több határon túli magyar települést és történelmi helyet ismerhessenek meg. Emellett pedig, hogy új kapcsolatokra tegyenek szert külhoni magyarokkal.

A gyerekek idén április hatodikán felvidékre látogattak el, ahol régi magyar nevezetességekkel, településekkel és azok történelmi hátterével ismerkedhettek meg. A túra előtt a gyerekeknek tartottak egy általános eligazítást, illetve különleges történelem, földrajz és magyar órák keretein belül kaptak plusz ismeretanyagot az érintett célállomásokról.

Az utazás első helyszíne Kassa volt, majd ezt követően jártak Lőcsén, Betlérben, Kesmárkon, illetve Füleken is. Az éjszakákat Igló településén, illetve Rimaszombatban töltötték. Tornalján pedig még egy magyar nemzetiségi iskola diákjaihoz is alkalmuk nyílt ellátogatni a Kazincbarcikai fiataloknak.

Május nyolcadikán a program zárórendezvényén az Ádám Jenő Tagiskola hetedikesei egy beszámolót tartottak az utazásukról, illetve annak élményeiről. A tájékoztatás célközönsége a hatodikos évfolyam volt, akik a tervek szerint jövőre szeretnének útra kelni a pályázat lehetőségeinek segítségével. Az eseményt a történeteken kívül kivetítőn még az ott készített képek és videók is színesítették.

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk