https://kolorline.hu/Holnap Siófokon elrajtol a Tour De Hongrie 2019

Holnap Siófokon elrajtol a Tour De Hongrie 2019

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Siófok belvárosában, látványos körpályán rendezik meg június 11-én kedden a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 40. Tour de Hongrie prológját.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, elsőkategóriás nemzetközi országúti kerékpárverseny 133 fős mezőnye hat nap alatt 890 kilométert tesz meg a június 16-i székesfehérvári befutóig, az eseményekről több mint 150 országban számolnak be a televíziós csatornák.

Minden idők legerősebb mezőnye, tizenkilenc csapat 133 kerékpárosa sorakozik majd fel a siófoki rajtnál, ahol egyéni időfutam keretében mérik össze az erejüket. A táv 4 kilométer, ez a látványos versenyszám arra szolgál, hogy bemutassa a teljes mezőnyt, emellett gazdára találjon a Tour de Hongrie sárga trikója is, amelyet az összetettben élen álló kerékpáros viselhet majd.

A prológ különlegessége lesz, hogy a sportág egyik világklasszisa, a kétszeres Giro d'Italia-győztes olasz Ivan Basso futja majd az első kört az időfutam pályáján!

2018-ra magasabb szintre került a verseny besorolása, s a résztvevők erőssége ebben az évben újra felülmúl minden korábbit: a prokontinentális csapatok közül négy is eljön hozzánk, természetesen ott lesz a siófoki rajtnál a címvédő Manuel Belletti együttese, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, érkezik egy másik olasz „prokonti” klub, a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, visszatér a 2016-os Tour de Hongrie-győztes észt Mihkel Raim klubja, az Israel Cycling Academy, no és először indul magyarországi versenyen a francia Cofidis csapata.

A négy klub erősségét jelzi, hogy viszonylag gyakran lehetőséget kapnak a világ legnagyobb versenyein is. A mezőny a tanév utolsó napján, 14.-én pénteken ér majd Kazincbarcikára, 10 órától rajtolnak  a versenyzők a polgármesteri hivatal mögötti parkolóból. Két kazincbarcikai, városi kört követően a versenyzők a Tardonai úton hagyják majd el a várost. 

A rendezvény kapcsán számos forgalomkorlátozással is számolniuk kell majd a Barcikaiaknak.

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk