https://kolorline.hu/Kátyúmentes belváros

Kátyúmentes belváros

Szerző:

Bartók Alexandra

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mint azt a városlakók is tapasztalhatták, a szokottnál korábban és intenzívebben zajlanak a belvárosban a kátyúzási és útburkolati állagmegőrzéssel kapcsolatos munkálatok. Nem véletlenül, hiszen az egész nyárra tervezett munkálatok nagy részét igyekeznek a kivitelező cég szakemberei a Tour de Hongrie kazincbarcikai etapjának startjáig elvégezni.

Mint azt Szitka Péter polgármestertől megtudhattuk, a kátyúzás és űtburkolati jelek festése a héten folyamatosan zajlik, első körben a polgármesteri hivatal mögötti parkolónál található rajtnál fejezték be a munkálatokat és ezt követően a megszokottnál gyorsabb ütemben haladva sorra végzik el a szakemberek a verseny által érintett szakaszokon az állagmegőrzési és javítási munkálatokat. 

kátyúzás
Fotók: Kovács Loretta 


A kerékpáros körverseny útvonala mellett, nagy figyelmet fektetnek a most átadásra kerülő Alsóvárosi körúton kialakított kerékpárút piktogramjainak felfestésére, illetve folyamatosan dolgoznak a már meglévő kerékpárútak felfestésének megújításán is. 

útfestés


Az Egressy út–Mátyás király út–Jószerencsét úton a kátyúzás mellett szintén újrafestik az útburkolati jeleket, illetve a kerékpárútakon elvégzik az úgynevezett réselési feladatokat is. Ez a kisebb, öt centiméteres nagyságrendet nem meghaladó hibáknak bimutenes keverékkel való javítását jelenti.
A héten mindemellett megtörténik a Tóth Árpád úton is útburkolati jelek újrafestése, akárcsak a Tardonai úton is, ahol a június 14-én városunkba látogató 2019-es Tour de Hongrie mezőnye elhagyja majd Kazincbarcikát.

További híreink

Megszűnik Kazincbarcikán az aktív kórházi ellátás?

Dátum: 2019. nov 20. 14:07

Az elmúlt napokban napvilágot látott hírek szerint elképzelhető, hogy a kazincbarcikai kórház is áldozatul esik a kormány egészségügyi átalakítási programjának.

Erőt és egészséget Flórián bácsinak!

Dátum: 2019. nov 20. 11:19

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Szitka Péter polgármester és Bukó Géza képviselő Horváth Flóriánt november 19-én. A városvezető egy üveg ital kíséretében adta át a miniszterelnök oklevelét, mely az ünnepelt hosszú életéről tanúskodik.

A legáldozatosabb véradókat köszöntették

Dátum: 2019. nov 20. 11:11

A többszörös véradókat jutalmazta Kazincbarcikán a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsodi Területi Szervezete a november 19-én városunkban rendezett ünnepségen, ahol a többszörös véradók okleveleket és és tárgyi ajándékokat is kaptak.

Megújul az Egressy Béni úti járdaszakasz

Dátum: 2019. nov 20. 09:35

Folytatódnak a járdaszakaszok felújításai Kazincbarcikán. Az Egressy Béni úton, a Márka ABC felőli oldalt követően, a páratlan oldali szakaszon is megkezdődött a járda rekonstrukciója.

Programajánló

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Adventi hangulat

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Ünnepi asztaldísz-készítő foglalkozás felnőttek részére

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Adventi játszóház

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk