https://kolorline.hu/Kátyúmentes belváros

Kátyúmentes belváros

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mint azt a városlakók is tapasztalhatták, a szokottnál korábban és intenzívebben zajlanak a belvárosban a kátyúzási és útburkolati állagmegőrzéssel kapcsolatos munkálatok. Nem véletlenül, hiszen az egész nyárra tervezett munkálatok nagy részét igyekeznek a kivitelező cég szakemberei a Tour de Hongrie kazincbarcikai etapjának startjáig elvégezni.

Mint azt Szitka Péter polgármestertől megtudhattuk, a kátyúzás és űtburkolati jelek festése a héten folyamatosan zajlik, első körben a polgármesteri hivatal mögötti parkolónál található rajtnál fejezték be a munkálatokat és ezt követően a megszokottnál gyorsabb ütemben haladva sorra végzik el a szakemberek a verseny által érintett szakaszokon az állagmegőrzési és javítási munkálatokat. 

kátyúzás
Fotók: Kovács Loretta 


A kerékpáros körverseny útvonala mellett, nagy figyelmet fektetnek a most átadásra kerülő Alsóvárosi körúton kialakított kerékpárút piktogramjainak felfestésére, illetve folyamatosan dolgoznak a már meglévő kerékpárútak felfestésének megújításán is. 

útfestés


Az Egressy út–Mátyás király út–Jószerencsét úton a kátyúzás mellett szintén újrafestik az útburkolati jeleket, illetve a kerékpárútakon elvégzik az úgynevezett réselési feladatokat is. Ez a kisebb, öt centiméteres nagyságrendet nem meghaladó hibáknak bimutenes keverékkel való javítását jelenti.
A héten mindemellett megtörténik a Tóth Árpád úton is útburkolati jelek újrafestése, akárcsak a Tardonai úton is, ahol a június 14-én városunkba látogató 2019-es Tour de Hongrie mezőnye elhagyja majd Kazincbarcikát.

További híreink

Tájékoztató útlezárásról a Lini István téren

Dátum: 2020. aug 07. 11:16

Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a Lini tér megújítása, rehabilitációja érdekében végzett kivitelezési munkák miatt 2020. augusztus 10-én (hétfőn) 9.00–16.00 között útlezárásra kerül sor a térképen megjelölt útszakaszokon.

Pályaavató ünnepség

Dátum: 2020. aug 06. 18:41

Újra itthon játssza hazai mérkőzéseit a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgócsapata. Az elő itthoni összecsapás augusztus 16-án lesz, aminek a helyszíne az új Kolorcity Aréna. A Pécsi MFC elleni mérkőzésre már nem csak a helyszínen, hanem elővételben online, vagy augusztus 6-tól a Mezey István Művészeti Központ jegypénztárában is lehet jegyeket váltani.

Útlezárás – Lini tér fejlesztése

Dátum: 2020. aug 06. 18:38

Egésznapos útlezárásra kell készülni augusztus 10-én hétfőn a volt hegesztőbázis közvetlen környezetében, ugyanis újabb szakaszához érkezett a barnamezős beruházás keretében a Lini István tér rehabilitációja.

KÉTKERÉKEN, SZÍNESEN!

Dátum: 2020. aug 05. 14:50

KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT KAZINCBARCIKAI LAKÓÉPÜLETRE TARTÓS ALKOTÁS TERVEZÉSÉRE 2020.

KolorTV élőben

Programajánló

Vers és zene bűvöletében

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk