https://kolorline.hu/Kátyúmentes belváros

Kátyúmentes belváros

Szerző:

Bartók Alexandra

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mint azt a városlakók is tapasztalhatták, a szokottnál korábban és intenzívebben zajlanak a belvárosban a kátyúzási és útburkolati állagmegőrzéssel kapcsolatos munkálatok. Nem véletlenül, hiszen az egész nyárra tervezett munkálatok nagy részét igyekeznek a kivitelező cég szakemberei a Tour de Hongrie kazincbarcikai etapjának startjáig elvégezni.

Mint azt Szitka Péter polgármestertől megtudhattuk, a kátyúzás és űtburkolati jelek festése a héten folyamatosan zajlik, első körben a polgármesteri hivatal mögötti parkolónál található rajtnál fejezték be a munkálatokat és ezt követően a megszokottnál gyorsabb ütemben haladva sorra végzik el a szakemberek a verseny által érintett szakaszokon az állagmegőrzési és javítási munkálatokat. 

kátyúzás
Fotók: Kovács Loretta 


A kerékpáros körverseny útvonala mellett, nagy figyelmet fektetnek a most átadásra kerülő Alsóvárosi körúton kialakított kerékpárút piktogramjainak felfestésére, illetve folyamatosan dolgoznak a már meglévő kerékpárútak felfestésének megújításán is. 

útfestés


Az Egressy út–Mátyás király út–Jószerencsét úton a kátyúzás mellett szintén újrafestik az útburkolati jeleket, illetve a kerékpárútakon elvégzik az úgynevezett réselési feladatokat is. Ez a kisebb, öt centiméteres nagyságrendet nem meghaladó hibáknak bimutenes keverékkel való javítását jelenti.
A héten mindemellett megtörténik a Tóth Árpád úton is útburkolati jelek újrafestése, akárcsak a Tardonai úton is, ahol a június 14-én városunkba látogató 2019-es Tour de Hongrie mezőnye elhagyja majd Kazincbarcikát.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk