https://kolorline.hu/Kátyúmentes belváros

Kátyúmentes belváros

Szerző:

Bartók Alexandra

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mint azt a városlakók is tapasztalhatták, a szokottnál korábban és intenzívebben zajlanak a belvárosban a kátyúzási és útburkolati állagmegőrzéssel kapcsolatos munkálatok. Nem véletlenül, hiszen az egész nyárra tervezett munkálatok nagy részét igyekeznek a kivitelező cég szakemberei a Tour de Hongrie kazincbarcikai etapjának startjáig elvégezni.

Mint azt Szitka Péter polgármestertől megtudhattuk, a kátyúzás és űtburkolati jelek festése a héten folyamatosan zajlik, első körben a polgármesteri hivatal mögötti parkolónál található rajtnál fejezték be a munkálatokat és ezt követően a megszokottnál gyorsabb ütemben haladva sorra végzik el a szakemberek a verseny által érintett szakaszokon az állagmegőrzési és javítási munkálatokat. 

kátyúzás
Fotók: Kovács Loretta 


A kerékpáros körverseny útvonala mellett, nagy figyelmet fektetnek a most átadásra kerülő Alsóvárosi körúton kialakított kerékpárút piktogramjainak felfestésére, illetve folyamatosan dolgoznak a már meglévő kerékpárútak felfestésének megújításán is. 

útfestés


Az Egressy út–Mátyás király út–Jószerencsét úton a kátyúzás mellett szintén újrafestik az útburkolati jeleket, illetve a kerékpárútakon elvégzik az úgynevezett réselési feladatokat is. Ez a kisebb, öt centiméteres nagyságrendet nem meghaladó hibáknak bimutenes keverékkel való javítását jelenti.
A héten mindemellett megtörténik a Tóth Árpád úton is útburkolati jelek újrafestése, akárcsak a Tardonai úton is, ahol a június 14-én városunkba látogató 2019-es Tour de Hongrie mezőnye elhagyja majd Kazincbarcikát.

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk