https://kolorline.hu/Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Mint minden évben kétezer-négy óta, idén is összeültek a szakemberek Kazincbarcika városában, hogy egy katasztrófahelyzet szimulálásával külső védelmi terv gyakorlatot tartsanak, ezzel is erősítve az érintett szervek reagálását egy ilyen helyzetre.

A nap a polgármesteri hivatalban kezdődött ahol Szitka Péter polgármester a védelmi bizottsággal tartott közös megbeszélést az adott szituáció kezelésének elindításáról. A városvezető elmondta, mennyire fontos egy városnak egy vészhelyzet imitálása és megoldása, ha egy ekkora gyáróriás van a település mellett, fontos, hogy az esetleges problémákra fel  legyen készülve mindenki.

Ezt követően Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője nyitotta meg a gyakorlatot néhány gondolattal, melyben felhívta a figyelmet ezeknek a szimulációknak a fontosságára és a rutin megszerzésére.


Fotók: Kovács Loretta

A hivatal után a következő helyszín a Wanhua BorsodChem Zrt. belterülete volt, ahol sor került magára a katasztrófa szimulációs elhárítására. Itt azt feltételezték, hogy a gyár kettes telepén, egy Berentéhez viszonylag közel eső részen, a helyben tárolt vasúti kocsik egyike megsérül. A tartályban cseppfolyós klórt tárolnak, ami a szivárgás során a légtérbe került és veszélyezteti a környező lakosság egészségét. Az észlelést követően a riasztás azonnal megtörtént, mellyel egy időben a katasztrófavédelem megyei ügyeletét is figyelmeztették az adott szituációról. Az eset elhárítására a cég a legmodernebb műszaki eszközöket veti be, így speciális tömítő eszközökkel és vízfüggönyökkel gátolja meg a szivárgás elhárítását és a gáz terjedését.

– Nagyon örülünk ezeknek a gyakorlatoknak, hiszen így be tudjuk mutatni, hogy mennyire felkészültek. Az is fontos számunkra, hogy építeni tudjuk a kapcsolatunkat a környező településekkel. A kommunikáció kulcsfontosságú egy ilyen esetben a különböző egységek között, ilyenkor pedig alkalmunk nyílik az információáramlást fejleszteni  - tudtuk meg Klement Tibortól, a zrt. egészségbiztonsági és környezetvédelmi igazgatójától.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk