https://kolorline.hu/Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Mint minden évben kétezer-négy óta, idén is összeültek a szakemberek Kazincbarcika városában, hogy egy katasztrófahelyzet szimulálásával külső védelmi terv gyakorlatot tartsanak, ezzel is erősítve az érintett szervek reagálását egy ilyen helyzetre.

A nap a polgármesteri hivatalban kezdődött ahol Szitka Péter polgármester a védelmi bizottsággal tartott közös megbeszélést az adott szituáció kezelésének elindításáról. A városvezető elmondta, mennyire fontos egy városnak egy vészhelyzet imitálása és megoldása, ha egy ekkora gyáróriás van a település mellett, fontos, hogy az esetleges problémákra fel  legyen készülve mindenki.

Ezt követően Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője nyitotta meg a gyakorlatot néhány gondolattal, melyben felhívta a figyelmet ezeknek a szimulációknak a fontosságára és a rutin megszerzésére.


Fotók: Kovács Loretta

A hivatal után a következő helyszín a Wanhua BorsodChem Zrt. belterülete volt, ahol sor került magára a katasztrófa szimulációs elhárítására. Itt azt feltételezték, hogy a gyár kettes telepén, egy Berentéhez viszonylag közel eső részen, a helyben tárolt vasúti kocsik egyike megsérül. A tartályban cseppfolyós klórt tárolnak, ami a szivárgás során a légtérbe került és veszélyezteti a környező lakosság egészségét. Az észlelést követően a riasztás azonnal megtörtént, mellyel egy időben a katasztrófavédelem megyei ügyeletét is figyelmeztették az adott szituációról. Az eset elhárítására a cég a legmodernebb műszaki eszközöket veti be, így speciális tömítő eszközökkel és vízfüggönyökkel gátolja meg a szivárgás elhárítását és a gáz terjedését.

– Nagyon örülünk ezeknek a gyakorlatoknak, hiszen így be tudjuk mutatni, hogy mennyire felkészültek. Az is fontos számunkra, hogy építeni tudjuk a kapcsolatunkat a környező településekkel. A kommunikáció kulcsfontosságú egy ilyen esetben a különböző egységek között, ilyenkor pedig alkalmunk nyílik az információáramlást fejleszteni  - tudtuk meg Klement Tibortól, a zrt. egészségbiztonsági és környezetvédelmi igazgatójától.

További híreink

Kreatív foglakozás az ősz jegyében

Dátum: 2019. okt 16. 18:07

Ügyes kicsi kezek "dolgoztak" a Gyermekek Háza - Kézművesházban

Beszédes festmények

Dátum: 2019. okt 16. 17:28

Szakács Barna festőművész tárlata a Gimi Galériában

Ötkarikás beszélgetések

Dátum: 2019. okt 16. 14:05

Ötkarikás beszélgetéseket szervezett az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub október 15-én kedden. A Mezey István Művészeti Központban megrendezett eseményen három neves előadó is szerepelt.

Polgármester válasza

Dátum: 2019. okt 15. 04:03

Tisztelt Kárpáti László Úr! Tisztelt Kárpáti Zoltán Úr!

Programajánló

Generációk találkozása

Időskorúak Gondozóháza - Kazincbarcika

Kortalan kvíz

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

1. Számú Idősek Otthona - Kazincbarcika

Barátunk a környezetünk

Kazincbarcika

Színes ősz - Egészséget Kazincbarcikának

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk