https://kolorline.hu/Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától. A legnagyobb magyar kerékpárverseny 194 kilométeres két félszakaszból álló futamát Szitka Péter polgármester indította útjára.

A 2019-es 40. Tour de Hongrie kerékpárversenyén 19 csapat 132 kerékpárosa mérheti össze erejét a legjobbnak járó címért. A versenyzők idén két kört tettek meg a színes városban, majd ezt követően délnek vették az irányt és a Bükköt megkerülve Tiszafüredre tekertek a 117 kilométeres első félszakaszban. Itt némi pihenőt követően ismét nyeregbe szállnak a versenyzők és Hajdúszoboszlónak veszik az irányt, ezzel zárva a 77 kilométeres második félszakaszt.


Fotó: Kovács Loretta

Kazincbarcikán, mint Nemzeti Sportvárosban, rengetegen szurkoltak a kerékpárosoknak. A település több óvodájából és iskolájából érkeztek fiatalok, hogy minél jobb teljesítményre buzdítsák kedvenceiket ezen az utolsó tanítási napon. A drukkoláshoz három különböző szurkolói zónát is kialakított a város hogy az érdeklődők minél jobb helyről láthassák az eseményeket.


Fotó: Kovács Loretta

A startot megelőzően Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke elismerő oklevelet adott át Szitka Péter polgármesternek, a Tour de Hongrie létrejöttének Kazincbarcikai támogatásáért.


Fotó: Bartók Alexandra

A harmadik szakasz színes trikósai:
sárgában: a lett bajnok Krists Neilands (Israel Cycling Academy)
zöldben: a dán Louis Bendixen (Team Coop Norge)
pirosban: a szlovén Jon Bozic (Adria Mobil Cycling)
fehérben: Dina Márton (Kometa Cycling Team)


Fotó: Zele Tímea


A londoni olimpikon Lovassy Krisztián győzelmét hozta a Tour de Hongrie pénteki első félszakasza, a Kazincbarcika és Tiszafüred közötti 117 kilométeres etap.

A kazincbarcikai rajt után a város díjáért kiírt sprintet a felvidéki Szabó Miklós (Pannon Cycling Team) nyerte meg, s ezt követően sem maradt abba a magyar sikersorozat.

Az első komolyabb szökési kísérlet során ismerős arcokat fedezhettünk fel: öten léptek el a többiektől, köztük volt az első szakasz két magyar szökevénye, Lovassy Krisztián (magyar válogatott) és Rózsa Balázs (Differdange-GeBa), valamint a szlovén Katrasnik (Adria Mobil), a lengyel Aniolowski (CCC Development Team) és a cseh Otruba (Elkov-Author). A szökevények terve valódi sikert hozott, a mezőny ugyanis hagyta, hogy az öt bringás négy perc fölé hízlalja az előnyét.

A nagy forgást Rózsa Balázs nem bírta végig, visszacsúszott a mezőnybe, de Lovassy Krisztiánék remekül tartották magukat, s végül négyük között dőlt el a félszakasz első helye: az Epronex-BSS Oil Team magyar válogatott versenyzője sprintelt a legjobban, a lengyel Aniolowski hiába lökte előre a bringáját, fél kerékhosszal hazai siker született.

Óriási siker, a magyarok közül legutóbb 2016-ban Szalontay Sándor győzött, a szombathelyi prológon futotta a legjobb időt, szakaszt pedig 2006-ban nyert Szekeres Csaba, a Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti hegyi időfutamot.

A sárga trikós Krists Neilands (Israel Cycling Academy), Valter Attila (CCC Development Team), Fetter Erik (Pannon Cycling Team) és Dina Márton (Kometa Cycling Team) is a mezőnyben ért célba, az összetettben Neilands első helye nem forgott veszélyben. Bízunk benne, hogy Lovassy Krisztián sikerét újabb remek magyar eredmények közvetik, akár már délután, amikor a Tiszafüred és Hajdúszoboszló közötti 77 kilométeres félszakaszra kerül sor.


Fotó: tdh.hu

EREDMÉNYEK

3a. szakasz, Kazincbarcika-Tiszafüred (117 km):
1. Lovassy Krisztián (magyar válogatott) 2:33:21
2  Stanislaw Aniolkowski (lengyel, CCC Development Team) azonos idővel
3. Gasper Katrasnik (szlovén, Adria Mobil) a. i.
4. Jakub Otruba (cseh, Elkov-Author) a. i.
5. Filippo Fortin (olasz, Cofidis) 4:04 perc hátrány
6. Karl Ádám (magyar válogatott) a. i.
12. Móricz Dániel (magyar, Pannon Cycling Team) a. i.
17. Orosz Gergő (magyar,  Pannon Cycling Team) a. i.

Összetett verseny: 1. (sárga mezben) Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy)

A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld mezben) Louis Bendixen (dán, Team Coop)

A hegyi pontversenyben: 1. (piros mezben) Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy)

A legjobb magyar versenyző: 1. (fehér mezben) Dina Márton (Kometa Cycling Team)


Lovassy Krisztián remek győzelme után péntek délután rendezték meg a 3b. szakaszt a Tour de Hongrie versenyén. A Tiszafüred és Hajdúszoboszló közötti 69 kilométeres száguldás végén a cseh Elkov-Author sprintere, Alois Kankovsky szerezte meg az első helyet.

A rövidke, kevesebb mint két órás etap első felében a szlovák Cully és Vas Balázs (magyar válogatott) próbákozott szökéssel, egy idő után Cully magára maradt, de aztán – ahogyan az várható volt – a legjobb sprinterek csapatai vették át az irányítást.

A csapatok közül nagyon aktív volt a Kometa, az Androni és a CCC, majd a Neri Sottoli is, az Israel Cycling Academy pedig nagy erőkkel védte a sárga trikós Neilands-ot, végül mégis az Elkov-Author sprintere, Alois Kankovsky ünnepelhetett, óriási küzdelemben előzte meg az EvoPro Racing holland versenyzőjét, Wouter Wippertet és az első szakaszon győztes Manuel Bellettit.


Fotó: tdh.hu

A mieink közül a válogatott Karl Ádám és a CCC Development Team magyarja, Valter Attila a sprint előtti helyezkedés során több társával együtt bukott (előbbi valóban elesett, utóbbi nem tudott a bukás miatt azonnal továbbmenni, az eset az utolsó három kilométeren belül történt, így az időeredményüket nem befolyásolja), ez az etap a legjobban Filutás Viktornak sikerült, a Pannon Cycling Team kerekese a 23. helyet szerezte meg. De ugyancsak ünnepelhetett Fetter Erik, aki a szakasz közben kijelölt gyorsasági részhajrán megszerzett időjóváírással átvette a legjobb magyarnak járó fehér trikót Dina Mártontól.

Az összetett élén nem változott a helyzet, továbbra is a lett Krists Neilands vezet, övé a sárga mez, a gyorsasági pontverseny legjobbjának járó zöld mezt a dán Bendixen őrizte meg, a piros mez pedig Krists Neilands-é maradt.

A legjobb magyart illető fehér trikót az időjóváírásnak köszönhetően Fetter Erik vette át, s mint az MTI-nek elárulta: a részhajrá előtt néhány kilométerrel döntötték csak el, hogy rámegy a jóváírásra.

3b. szakasz, Tiszafüred-Hajdúszoboszló (69 km):
1. Alois Kankovsky (cseh, Elkov-Author) 1:28:04
2. Wouter Wippert (holland, EvoPro Racing) azonos idővel
3. Manuel Belletti (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec) a. i.
4. Trond Hakon Trondsen (norvég, Team Coop) a. i.
5. Filippo Fortin (olasz, Cofidis) a. i.
6. Aaron Grosser (német, Bike Aid) a. i.
23. Filutás Viktor (magyar, Pannon Cycling Team) a. i.

Összetett verseny: 1. (sárga mezben) Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy)

A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld mezben) Louis Bendixen (dán, Team Coop)

A hegyi pontversenyben: 1. (piros mezben) Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy)

A legjobb magyar versenyző: 1. (fehér mezben) Fetter Erik (Pannon Cycling Team)

A versenyről képek, összefoglalók találhatóak a tdh.hu oldalon, illetve a közösségi médiában, hivatalos Facebook-oldalon (www.facebook.com/tourdehongrie).

További híreink

Kreatív foglakozás az ősz jegyében

Dátum: 2019. okt 16. 18:07

Ügyes kicsi kezek "dolgoztak" a Gyermekek Háza - Kézművesházban

Beszédes festmények

Dátum: 2019. okt 16. 17:28

Szakács Barna festőművész tárlata a Gimi Galériában

Ötkarikás beszélgetések

Dátum: 2019. okt 16. 14:05

Ötkarikás beszélgetéseket szervezett az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub október 15-én kedden. A Mezey István Művészeti Központban megrendezett eseményen három neves előadó is szerepelt.

Polgármester válasza

Dátum: 2019. okt 15. 04:03

Tisztelt Kárpáti László Úr! Tisztelt Kárpáti Zoltán Úr!

Programajánló

Generációk találkozása

Időskorúak Gondozóháza - Kazincbarcika

Kortalan kvíz

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

1. Számú Idősek Otthona - Kazincbarcika

Barátunk a környezetünk

Kazincbarcika

Színes ősz - Egészséget Kazincbarcikának

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk