https://kolorline.hu/Átadták az Alsóvárosi körúti kerékpárút-szakaszt

Átadták az Alsóvárosi körúti kerékpárút-szakaszt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ország legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de Hongrie harmadik etapjának kazincbarcikai startja előtt adták át ünnepélyesen a közel 300 millió forintból megvalósuló kerékpárút-hálózat újabb szakaszát. A szalagot Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és Eisenkrammer Károly, a TDH főszervezője közösen vágták át.

– A jelenlegi 700 méteres szakasz átadásával több, mint tíz kilométernyire bővült a helyi bicikliút-hálózat városunkban. Hamarosan még további két etap felavatására is sor kerül, hiszen a Tardonai úton és a Pollack Mihály úton is befejeződtek a munkálatok. Ezzel gyakorlatilag településünk összes intézménye, munkahelye, kereskedelmi létesítménye biztonságosan megközelíthető kétkeréken is – mondta el Klimon István az átadóbeszédében, aki hozzátette, hogy ezzel a fejlesztés még nem zárult le, ugyanis a tervek szerint a kazincbarcikai hálózat csatlakozni fog az egészen Bánrévéig tartókerékpárút-vonalig.

Klimon István
Klimon István alpolgármester
Fotó: Zele Tímea

– Szeretnénk, ha a turisztikai célból biciklizők is biztonságosan kerekezhetnének nemcsak a városunkon belül, hanem a régió számos látnivalóval bővelkedő útjain is – árulta el a városvezető.
Eisenkrammer Károly örömét fejezte ki, hogy a helyi önkormányzat ilyen nagy hangsúlyt fektet a kerékpárosok biztonságos közlekedésére és a kerékpáros kultúra terjesztésére.
– A Tour de Hongrie csapatának mindig is fontos volt, hogy már az egész fiatal korosztály figyelmét felkeltse ennek a sportágnak a szépségére, ezért számos olyan programot szervezünk, amelyben megismertetjük a gyerekeket a kerékpározás alapjaival és a biztonságos közlekedéshez szükséges szabályokkal, tudnivalókkal – fejtette ki a főszervező:
– Külön öröm számomra, ha egy ilyen átadóeseményen vehetek részt, hiszen közös célunk, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe az országban, és ehhez Kazincbarcikán minden lehetőség biztosítottá vált.

Eisenkrammer Károly
Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője 

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete és a TriKolor Kazincbarcikai Triatlon Sportklub közreműködésével egy tandembemutatót is láthattak a megjelentek.

tandembemutató

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány által biztosított pályázati forrásokból, a Széchenyi 2020-as program keretében megvalósuló fejlesztés révén mintegy 3 kilométernyi újabb szakasszal bővült Kazincbarcika városi kerékpárút-hálózata.

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk