https://kolorline.hu/Átadták az Alsóvárosi körúti kerékpárút-szakaszt

Átadták az Alsóvárosi körúti kerékpárút-szakaszt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ország legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de Hongrie harmadik etapjának kazincbarcikai startja előtt adták át ünnepélyesen a közel 300 millió forintból megvalósuló kerékpárút-hálózat újabb szakaszát. A szalagot Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és Eisenkrammer Károly, a TDH főszervezője közösen vágták át.

– A jelenlegi 700 méteres szakasz átadásával több, mint tíz kilométernyire bővült a helyi bicikliút-hálózat városunkban. Hamarosan még további két etap felavatására is sor kerül, hiszen a Tardonai úton és a Pollack Mihály úton is befejeződtek a munkálatok. Ezzel gyakorlatilag településünk összes intézménye, munkahelye, kereskedelmi létesítménye biztonságosan megközelíthető kétkeréken is – mondta el Klimon István az átadóbeszédében, aki hozzátette, hogy ezzel a fejlesztés még nem zárult le, ugyanis a tervek szerint a kazincbarcikai hálózat csatlakozni fog az egészen Bánrévéig tartókerékpárút-vonalig.

Klimon István
Klimon István alpolgármester
Fotó: Zele Tímea

– Szeretnénk, ha a turisztikai célból biciklizők is biztonságosan kerekezhetnének nemcsak a városunkon belül, hanem a régió számos látnivalóval bővelkedő útjain is – árulta el a városvezető.
Eisenkrammer Károly örömét fejezte ki, hogy a helyi önkormányzat ilyen nagy hangsúlyt fektet a kerékpárosok biztonságos közlekedésére és a kerékpáros kultúra terjesztésére.
– A Tour de Hongrie csapatának mindig is fontos volt, hogy már az egész fiatal korosztály figyelmét felkeltse ennek a sportágnak a szépségére, ezért számos olyan programot szervezünk, amelyben megismertetjük a gyerekeket a kerékpározás alapjaival és a biztonságos közlekedéshez szükséges szabályokkal, tudnivalókkal – fejtette ki a főszervező:
– Külön öröm számomra, ha egy ilyen átadóeseményen vehetek részt, hiszen közös célunk, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe az országban, és ehhez Kazincbarcikán minden lehetőség biztosítottá vált.

Eisenkrammer Károly
Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője 

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete és a TriKolor Kazincbarcikai Triatlon Sportklub közreműködésével egy tandembemutatót is láthattak a megjelentek.

tandembemutató

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány által biztosított pályázati forrásokból, a Széchenyi 2020-as program keretében megvalósuló fejlesztés révén mintegy 3 kilométernyi újabb szakasszal bővült Kazincbarcika városi kerékpárút-hálózata.

További híreink

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk