https://kolorline.hu/Heves esőzések Kazincbarcikán is

Heves esőzések Kazincbarcikán is

Szerző:

Bartók Nándor

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Múlt vasárnap a heves esőzések következtében villámárvizek alakultak ki Kazincbarcikán és a környező településeken, többek között Sajószentpéteren, Ragályon, Upponyban, Dédestapolcsányban, Tardonán. A csaknem 13 települést érintő villámárvíz a térségben jelentős károkat okozott, elöntötte a kerteket, helyenként utakat rombolt le.

Az utóbbi hetekben és főként a múlt vasárnap lezúduló, hatalmas mennyiségű csapadék Kazincbarcikán nem okozott akkora problémát, mint a környező településeken, de kritikus helyzetek kialakultak többek között a Május 1 úton, a Lórántffy Zsuzsanna úton, a Völgy parki játszótéren, a Pollack Mihály Általános Iskola udvarán, a Tardonai úton, valamint a társasházak alatti garázsokban.

Az érintett területeken, a nem megfelelően karbantartott vízelvezető csatornarendszerek okozták a legnagyobb gondot.

A településeken élők közös érdeke az átereszek, árkok rendben tartása, ami a családi házas övezetben élők feladata, a vízelnyelők és csatornarendszerek tisztítása pedig az önkormányzaté.

Bár az ellenőrzések folyamatosak, előfordulnak az önkormányzat által nem ismert helyeken lokális problémák. Sok esetben háztartási, illegális hulladék, felgyülemlett szemét vagy fűnyírásból visszamaradt nyesedék időnként benne marad a vízelvezető árkokban, amik eltömítik azokat, így nem tudják ellátni funkciójukat és a víz egy-egy nagyobb esőzés alkalmával utat talál magának az úton átfolyva, vagy pedig a házakat elöntve.

Kiemelten fontos, hogy a városlakók segítségével minden, esetelegesen problémás terület felderítésre kerüljön és a családi házakban élők is figyelmet fordítsanak az árkok tisztán tartására. Ha valahol bárki hasonló eltömődéseket tapasztal, jelezheti a Kolorappon vagy a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk