https://kolorline.hu/Indul a Kolorfesztivál 7.0

Indul a Kolorfesztivál 7.0

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Teljes fesztivál üzemmódba kapcsolt Kazincbarcika és ezzel együtt a szervező Barcika Art Kft. minden munkatársa. Mától augusztus 20-áig tartó programsorozat fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata, amely úgy döntött, hogy a korábbi Svájci Program keretén belül támogatott rendezvényre továbbra is szükség van a színes városban.

A mai kazincbarcikai programok elsősorban a Mezey István Művészeti Központban lesznek, hiszen a Miskolci Fotó klub képeinek megnyitója mellett Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom, Süsü, a sárkány és Csukás István többi halhatatlan mesefigurája is megelevenedik majd Megyeri János: Életre kelt mesehősök című kiállításán. Szintén a Mezey István Művészeti Központjában nyílik meg holnap Magyarország legtermékenyeb szobrászának,a Munkácsy- és Mednyánszky László-díjas, Győrffi Andrásnak a Tűzvarázs című kiállítása. A Kolorlabban pedig Simon Etele fotóművész kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket 17:00 órától. 

Kazincbarcikán a három kiállítás mellett a Mezey Művészkávézó Fröccsteraszán a programsorozat ideje alatt négy alkalommal is fellépő ZTM Group indítja majd a fesztivál könnyűzenei programját. A zenekar fellépései két részből állnak majd, hiszen először egyik énekesük kerül rivaldafénybe, és énekli el minimalista, akusztikus zenei kísérettel kedvenc dalait. Az est második felében pedig a teljes zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt pop-rock slágerek akusztikus feldolgozásaival.

A hatvanötödik születésnapját ünneplő Kazincbarcika mellett megkezdődnek a Kolorcountry pályázat nyertes településein is a programok. A nyitó napon Dubicsányban a Woodstock 50. fotókiállítás megnyitója mellett a Ferenczi György és a Rackajam sajátos folk-rock zenéjével varázsol majd hamisítatlan fesztiválhangulatot a magtár udvarán.

A fesztivál összes nyitónapi programja ingyenes.

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk