https://kolorline.hu/Kolorfutás - Ismét tömegek futottak a Kolorfesztivál legnagyobb sportrendezvényén

Kolorfutás - Ismét tömegek futottak a Kolorfesztivál legnagyobb sportrendezvényén

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont. A remek időben, vasárnap reggel ezúttal a Belvárosban kijelölt új útvonalon álltak rajthoz a versenyzők.

A július utolsó hetében meghosszabbított utólagos nevezésből befolyó mintegy háromszázezer forintot pedig az idén 30 éves Magyar Speciális Olimpia Szövetség javára ajánlotta fel a város.

 Fotók: Kovács Loretta

A rendezvény házigazdája idén Petur András, a Sport TV ismert műsorvezetője volt. Szitka Péter polgármester, akinek egész családja részt vett a Kolorfutáson a megnyitó műsor kezdetén jelképesen átnyújtotta az utónevezési díjból befolyt összeget, háromszázezer forintot Lengyel Lajosnak, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnökének.

A közös bemelegítést követően, amit a futók részvételével Elek Tóth Éva fitneszedző tartott, elindult a verseny. A rajtvonaltól először a legkisebbek, az ovimaraton résztvevői startoltak el, őket második körben a sulimaraton, harmadik körben pedig a hosszabb távú, negyedmaratoni, félmaratoni és maratoni versenyzők követték.

Végül a legtöbb nevezővel elindított táv, a minimaraton és a veteránmaraton startolt el. Az eredményhirdetés pedig két körben zajlott, ahol mind a női, mind a férfi futó kategória legjobbjai díjat kaptak, melyet követően követően a szervezők tombolahúzással kedveskedtek a résztvevőknek. Így minden versenyre nevező, rajtszámmal rendelkező futó számára maradt izgalom a verseny utánra is.

További híreink

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Dátum: 2024. máj 06. 18:38

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk