https://kolorline.hu/Kolorcountry - Dubicsány után Nekézseny és Múcsony is megmutatta magát 

Kolorcountry - Dubicsány után Nekézseny és Múcsony is megmutatta magát 

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csütörtökön Dubicsányban került sor az első Kolorcountry rendezvényre, a hétvégén pedig Múcsonyban és Nekézsenyben is beindult a fesztiválüzem, így a Kolofersztivál 7.0 Kazincbarcika környékén is felpezsdítette a térség lakóinak életét.

A Kolorfesztivál 7.0 első vidéki állomása Dubicsány volt, ahol a Woodstock 50 képzőművész szemmel című kiállításon vehettek részt az érdeklődők. Az alkotók Sarkadi Péter, Urbán Tibor, E.Szabó István, Müller Kata, Csurák Erzsébet, Kovács Gabriella, Stark Attila, Fignár Levi, Telekes Balázs, Hegedűs János, Somodi-Hornyák Szilárd, Dobos Norbert, Győrfi Szofi és Faragó Gergő mindannyian Woodstock témában készítették alkotásaikat különféle technikákat és megoldásokat felhasználva. A kiállításokat, valamint az este koncertjeit a pár éve teljesen megújult Kézműves Háznál, a Magtár Udvarban tartották.

Fotók: Kovács Loretta

A Dubicsányi programok már évek óta szerves részét képezik a Kolorfesztivál programsorozatának, hagyományosan itt indulnak a térségi programok, mellyel a szervezők bevallott célja, hogy minél messzebb jusson a település híre. 

Az este jó hangulatáról a Dubicsányba minden évben visszatérő Csoltói Cigányzenekar, valamint Ferenczi György és a Rackajam élő koncertje gondoskodott. Ferenczi Gyuriék már felléptek a Fignár Udvarban és jelezték, hogy nagyon szívesen jönnek vissza. Különleges és egyéni zenéjük izgalmas, humorral fűszerezett és fergeteges tempójú, saját megfogalmazásban értelmezik „Jimi Hendrixtől a magyar népzenéig” a muzsikát.

A Kolorcountry második állomása a festői szépségű Nekézseny volt, ahol Szekeres Adrienn káprázatos hangjával varázsolta el a népes közönséget. A művésznő műsorának gerincét a legismertebb lírai, valamint a dinamikusabb közkedvelt dalait adták. 

Mint azt az énekesnő a fellépése kapcsán elmondta: „Mi emberek rendkívül különböző fajták vagyunk, akik nagyon sokféle élethelyzetben találjuk magunkat. Aztán mit csinál az ember, amikor ki akar kapcsolni? Azonnal zenét hallgat! Nyilván a zenei ízlés a korral is változik, a nemek közötti különbség szintén észrevehető – a férfiak általában jobban szeretik a keményebb rockzenét –, de én például a hangulatomtól függően mindig másfajta zenét találok megfelelőnek. Azt gondolom, a zene nemcsak azoknak terápia, akik hallgatják, hanem azoknak is, akik ezt művelik. Ez amolyan adok-kapok játék, és igyekszem a műsoraimat úgy összeállítani, hogy adott esetben a jó és a rossz kedvükre is találjanak benne maguknak dalokat az emberek.”

Vasárnap pedig az idén fennállásának 800. évfordulóját ünneplő Múcsony volt a Kolorcountry soron következő állomása, ahol Vastag Csaba nagysikerű, ingyenes koncertjén szórakozhatott a nagyérdemű.  

További híreink

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Dátum: 2024. máj 06. 18:38

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk