https://kolorline.hu/Őszi munkálatok a Barcika Park Kft.-nél

Őszi munkálatok a Barcika Park Kft.-nél

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az őszi időjárás miatt a Barcika Park Kft. munkatársainak Kazincbarcika területén több feladatot is el kell végezniük ebben az időszakban. A munkálatokkal párhuzamosan a cégnél a téli időjárásra való felkészülés is megkezdődött.

A nagymennyiségű lehullott faleveleket gyűjtik össze a Barcika Park Kft. dolgozói a város több pontján is. Az ősz beálltával a város terein, parkjaiban jelentős mennyiségű zöld hulladék keletkezik, így azokat még a tél beállta előtt próbálják összegyűjteni. Először nagyobb kupacokba rakják, majd teherautóval szállítják el ezeket komposztálásra.

 Az őszi munkálatok részeként a villanyoszlopokról az elvirágzott muskátlikat folyamatosan szedik le a cég dolgozói. Ezzel párhuzamban már javában tart a téli időjárásra való felkészülés is. A napokban téliesítik a járműparkot, a kisebb traktorokra felszerelik a hóekét és a sószóró adaptereket is.

 Hetschy László a Barcika Park Nonprofit Kft. zöldfelületi részlegvezetője elmondta, hogy a szóróanyag már a raktárban van, valamint teherautóra szerelhet új sószóró adaptert is beszereztek, amivel biztonságosan és hatékonyan tudják elvégezni a síktalanítást a téli időszakban.

A télies időjárás esetén a kft. munkatársai a munkavégzést intézkedési terv alapján szervezik, mely az utakat fontosság szerint öt osztályba sorolja. Elsőbbséget élveznek a tömegközlekedéssel érintett útszakaszok, a nagy forgalmat bonyolító, valamint az egészségügyi és szociális intézmények megközelítését szolgáló utak.

A munkálatokhoz több nagyobb méretű gépjármű, kommunális traktorok állnak rendelkezésre. A közlekedés balesetmentesítésének érdekében útszóró sót, mészkőörleményt, valamint környezetbarát síkosságmentesítő pelyhet (magnézium-klorid) is használnak majd. 

 

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk