https://kolorline.hu/Őszi munkálatok a Barcika Park Kft.-nél

Őszi munkálatok a Barcika Park Kft.-nél

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az őszi időjárás miatt a Barcika Park Kft. munkatársainak Kazincbarcika területén több feladatot is el kell végezniük ebben az időszakban. A munkálatokkal párhuzamosan a cégnél a téli időjárásra való felkészülés is megkezdődött.

A nagymennyiségű lehullott faleveleket gyűjtik össze a Barcika Park Kft. dolgozói a város több pontján is. Az ősz beálltával a város terein, parkjaiban jelentős mennyiségű zöld hulladék keletkezik, így azokat még a tél beállta előtt próbálják összegyűjteni. Először nagyobb kupacokba rakják, majd teherautóval szállítják el ezeket komposztálásra.

 Az őszi munkálatok részeként a villanyoszlopokról az elvirágzott muskátlikat folyamatosan szedik le a cég dolgozói. Ezzel párhuzamban már javában tart a téli időjárásra való felkészülés is. A napokban téliesítik a járműparkot, a kisebb traktorokra felszerelik a hóekét és a sószóró adaptereket is.

 Hetschy László a Barcika Park Nonprofit Kft. zöldfelületi részlegvezetője elmondta, hogy a szóróanyag már a raktárban van, valamint teherautóra szerelhet új sószóró adaptert is beszereztek, amivel biztonságosan és hatékonyan tudják elvégezni a síktalanítást a téli időszakban.

A télies időjárás esetén a kft. munkatársai a munkavégzést intézkedési terv alapján szervezik, mely az utakat fontosság szerint öt osztályba sorolja. Elsőbbséget élveznek a tömegközlekedéssel érintett útszakaszok, a nagy forgalmat bonyolító, valamint az egészségügyi és szociális intézmények megközelítését szolgáló utak.

A munkálatokhoz több nagyobb méretű gépjármű, kommunális traktorok állnak rendelkezésre. A közlekedés balesetmentesítésének érdekében útszóró sót, mészkőörleményt, valamint környezetbarát síkosságmentesítő pelyhet (magnézium-klorid) is használnak majd. 

 

További híreink

Érte már kerékpáros baleset? Most elárulhatja

Dátum: 2020. máj 28. 13:12

A kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése céljából készítenek kutatást a rendőrség munkatársai. A felmérés célja, hogy kiderítsék, milyen arányú a rendőri intézkedést nem igénylő, kerékpárosokat érintő balesetek száma.

A pedagógiai szakszolgálat tájékoztatása a személyes jelenlétet igénylő ellátások újraindulásáról

Dátum: 2020. máj 28. 11:02

2020. június 2-től a B-A-Z Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében és Sajószentpéteri Telephelyén fokozatosan újraindulnak a személyes jelenlétet igénylő ellátások.

Újra szurkolhatunk a szabadtéri sporteseményeken

Dátum: 2020. máj 28. 10:33

Mától lép érvénybe a rendelet, mely szerint a „szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett”.

Barcika Szolg Kft. – Hirdetmény Egressy úti ingatlanok bérbeadásáról

Dátum: 2020. máj 28. 09:52

Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testülete Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának felhatalmazása alapján a Barcika Szolg Kft. pályázatot ír ki az alábbi önkormányzati lakások bérleti jogának piaci alapon történő elnyerése céljából a következő feltételekkel.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk