https://kolorline.hu/Elismerés a Deák fiatal művészeinek

Elismerés a Deák fiatal művészeinek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Hajdúszoboszlón megrendezett XIV. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton a kazincbarcikai Deák Ferenc Szakképző Iskola és Művészeti Szakgimnázium hat diákja és három pedagógus kapott elismerést a szakmai zsűritől a beküldött munkáik alapján, november 5-én.

Németh Dóra egyéni díjazásban részesült, még további öt tanuló az intézményben működő tehetségműhely részeseként csoportos jutalmazásnak örülhetett, Kovács Gabriella, Kozsup Beáta, Somodi-Hornyák Szilárd felkészítő munkájának köszönhetően.

Komiszár János festőművész, a szakmai zsűri tagja elismeréssel szólt a diákok teljesítményéről, illetve a tehetségműhely munkájáról:


Németh Dóra - Árnyékok (Forrás: suliszerviz.com)

„A kazincbarcikai - Ózdi SZC Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziuma - Németh Dóra Árnyékok c. akvarellje tájkép kategóriába tartozik. Az aranymetszés szabályában megkomponált kép elhelyezésében és ágaiban ritmusos facsoportot mutat be, igen kellemesen. Előtér, középtér és háttér megoldása a lehető legegyszerűbben és legjobbszerűen lett elkészítve. A megoldás harmóniát és egyensúlyt áraszt. Az embernek szinte kedve támad besétálni az árnyékos kép előterébe, közelebbről megszemlélni a fákat.”


Szabó Alexa - Műtermi csendélet (Forrás: suliszerviz.com)

„Következő tehetségműhely a kazincbarcikai Deák Ferenc Szakképző Iskola és Művészeti Szakgimnázium. Az alkotók megalapozott vizuális ismeretekkel rendelkeznek, ügyesen alkalmazzák az ábrázolóművészet eszközeit. Ők: Sándor Panna, Simon Gréta, Szabó Alexa, Váradi Alex és Vincze Zalán. Szabó Alexa Műtermi csendélete és Portréja bizonyítja, hogy tehetséges ifjú alkotó. Mindkét képén bravúrosan oldja meg a színek kiosztását. Figuráinak arányait jól állította be. Nem bocsátkozik a mindenáron részletezésbe, s ezáltal festőivé válnak képei. A rajzoktatás során nagyon fontos a belelátó képesség, az alkotó fantázia, a minta és motívumképzés, valamint a kompozíciós készség fejlesztése. Erre kiválóan alkalmas lehetőséget teremtünk, például, amikor papírmetszeteket készítünk. Ennek segítségével és a festés kombinációjával hozunk létre alkotást, mint tette azt Sándor Panna. Papírmetszete segítségével és két színnel, a feketével és a sötétokkerrel izgalmas absztrakt képet hozott létre. És biztosan rájött munkálatai során, hogy milyen sok lehetőség van még ebben a technikában…”

A tárlat célját ekként foglalta össze:

- A diák alkotóművészet támogatása, a középiskolás korosztály képzőművészeti kultúrájának a fejlesztése. A művészet ízének, levegőjének, csodájának megismertetése azokkal, akik nincsenek szoros kapcsolatban az alkotás örömével, de azokkal is, akik képességeik szerinti maximumon, gyakorlati módon is, alkotómunkájukkal részt vesznek a képzőművészetben.

 

A tehetségműhely további képei megtekinthetők:

https://suliszerviz.com/kiemelt-rendezvenyek/329-diaktarlat-2019-dijazott-alkotasok

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk