https://kolorline.hu/Várjuk-e Őt, mint a Messiást?

Várjuk-e Őt, mint a Messiást?

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az igazi Legfelsőbb Bíróság elfogadta fellebbezésünket: jogorvoslást és egy amnesztiát hirdetett. A Messiás a Kegyelem hordozója.

Ő tényleg azért jött, hogy örömhírt hozzon a szegényeknek, s szabadulást hozott a raboknak: meghirdette az igazi kegyelem évét. Azzal, hogy maga elítéltként végezte, megszabadított bennünket a halálbüntetéstől. Sőt, ezt a kegyelmet megadva értelmet adott a szabadságunknak is. Mert a rabságból szabaduló ember rendszerint nem tud mit kezdeni a hirtelen jött szabadságával. Az előtte álló sok-sok út közül szinte törvényszerűen a legrosszabbat választja. De a Messiás sokkal csodálatosabb, szabadságot is hoz nekünk. Szabaddá tett a szeretetre, hogy sérelmeinket elfeledve merjünk megbocsátani mi is adósainknak...
Ezt várjuk tehát, a Messiást, az igazi szeretetet. Így teljesül a szeretet ünnepe a krisztusi közösség ünneplésében. A bizánci szentek élményszerűen írnak arról, hogy „Krisztus mindenkor és mindenhol működésbe akarja hozni megtestesülése titkát”. Ahogyan az Istenszülő vajúdik a karácsonyt megelőző napokban, úgy kellene a mi közösségeinknek is vajúdnia, hogy most is e világra hozhassa az annyira várt Megváltót.
Mit tehetünk mi ennek érdekében?
Mindenekelőtt azon kell fáradoznunk, hogy legalább ebben a saját kis fészkünkben komolyan várjunk az Isten eljövetelére. Hogyha nekünk elsődleges fontosságú lesz a Messiás, akkor talán majd a közösség is jobban észreveszi ezt. A várakozás pedig legalább olyan intenzív munka, mint az aktív cselekvés. „Ahogy az őr várja a hajnalt, úgy várja Izrael az Urat” — hangzik vecsernyei zsoltárunkban. A strázsálónak a figyelmét a legkisebb nesz sem kerülheti el. Teste-lelke benső feszültségét csak a pirkadat, a hajnalhasadás oldhatja fel. Nekünk is akkor pirkad, akkor lesz igazi hajnalhasadás, hogyha életünkben már felragyog a kegyelem napja. Amikor majd Urunk felragyog előttünk, akkor már nem kábíthat tovább sziporkázó csillag vagy a sápadt holdfény. Ahogyan a napkelte után elfeledkezünk a többi világító égitestről, úgy életünkben is: Isten megjelenése után minden átértékelődhet. Ha Ő elsődlegesen fontos számunkra, utána minden másodlagos értéket háttérbe szorít a Nap megjelenése.


Fotó:Bartók Bence

Dr. Janka Gábor
görögkatolikus parókus

 

További híreink

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk