https://kolorline.hu/Járási kapocs a pedagógiai szakszolgálatban

Járási kapocs a pedagógiai szakszolgálatban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye Járási Kapocs elnevezéssel rendezvényt szervezett.

„A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Miskolci Tankerületi Központnál című, EFOP-3.1.6.-16-2017-00030” projekt keretében, február 18-án.

A nagy érdeklődésre számot tartó eseményen a Kazincbarcika Járás területén működő óvodák, általános - és középiskolák, szakszolgálati dolgozók és egyéb segítő szakmák képviselői vettek részt. A programot Széplaki Ágnes, a Kazincbarcikai Tagintézmény mb. igazgatója nyitotta meg, és köszöntötte az egybegyűlteket. Első előadóként Cselei Béláné mozgásterapeuta a pedagógiai szakszolgálatban jól működő korai fejlesztés jelentőségéről és megvalósulásáról tartott fotókkal gazdagon illusztrált beszámolót. Kitért egyúttal a szülőcsoport nyújtotta lehetőségekre, továbbá különféle fejlesztési módokat mutatott be a tornateremben és a vízben. Hangsúlyozta a víz és a mozgás jótékony hatását a korai motoros és kognitív fejlődésre. Ezt követően Vaszilyné Halajkó Edina pszichológus-gyógypedagógus egy jelenleg standardizálás alatt álló iskolaérettségi vizsgálatba avatta be a jelenlévőknek, annak előnyeivel és nehézségeivel együtt, rövid kitérővel az iskolaérettség kritériumairól. Említést tett a beiskolázással kapcsolatos változásokról, a köznevelési törvény módosításainak hatásáról, amely magával vonta az óvodák és a pedagógiai szakszolgálatok jog-és feladatköreinek változását.  Ezek után Molnár Veronika gyógypedagógus a pedagógiai szakszolgálat ellátórendszerében megjelenő, lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókról, a pedagógusok, szülők, egyéb szakemberek kezében lévő eszközökről, lehetőségeiről tartott gondolatébresztő-vitaindító előadást. Ismertette a lemorzsolódás fogalmát, törvényi hátterét; említést tett az érdekükben jól működő jelző-és támogató rendszerről, valamint komplex pedagógiai intézkedések alkalmazásának lehetőségét hangsúlyozta az egyes oktatási intézményekben. Végül, de nem utolsósorban Elek Emília szociális szakember az EGYütt egy/MÁSért nyertes pályázatát mutatta be, melynek célja a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek családjainak közösségszervezése. A BO(S)ZI Rekreációs és Egészségfejlesztő Egyesület együttműködő partnereivel egyetemben különféle szakmai programokat szervez, melynek időpontját és témáit ismertette az előadó. Említést tett a várható csoportfoglalkozásokról: többek között szerepelni fog személyiségfejlesztés belső erőforrásaink mozgósításával, valamint krízisintervenció. A pályázatban szereplő tervezett családi programok tematikus bontását követően azok megvalósításához szükséges kapcsolatokat is megismerhették.

 

 

 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk