https://kolorline.hu/Mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat juttat az önkormányzat minden háztartásba Kazincbarcikán

Mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat juttat az önkormányzat minden háztartásba Kazincbarcikán

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A COVID-19 koronavírus igazolt formában 2020. március 4-én ütötte fel a fejét Magyarországon. A bejelentést követően sorra teltek meg vásárlókkal a gyógyszertárak, drogériák, a szájmaszkok és egyéb fertőtlenítőszerek néhány nap alatt teljesen kifogytak, és azóta is hiánycikkek vagy csak korlátozott számban kaphatók, ha egyáltalán kaphatók.

 

Kazincbarcika Város Önkormányzata sok esetben a kormánydöntéseket megelőzve hozta meg a legfontosabb lakosságvédelmi intézkedéseit. A városi intézményekkel, hatóságokkal, cégekkel folyamatos az együttműködés, ez idáig hatékony a védekezés. Az elsődleges cél a lakosság védelme és a segítése, a lehető legsikeresebb védekezés megszervezése és annak feltételeinek biztosítása.

Intézkedések: https://kolorline.hu/kazincbarcikai-tajekoztatok

  • A következő napokban, amikor a legnehezebb időszak várhat ránk, az önkormányzat minden kazincbarcikai háztartásba két darab, mosható, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkot juttat el. Az önkormányzat fontosnak tartja a maszkok pontos használatára vonatkozó előírások betartását és a minőségi követelményeknek való megfelelést, azaz kizárólag olyan védőeszközt kívánunk eljuttatni a háztartásokba, amely tanúsítvánnyal rendelkezik, és valóban megfelel a fertőzés elleni védekezéshez, a lakosság egészségének megőrzéséhez. – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

A maszkok beszerzése a kazincbarcikai telephelyű Lindström Kft. közreműködésével a pécsi Rovitex Kft.-től történik. A maszkok leragasztott borítékban érkeznek meg a postaládákba, a borítékon a város logóját találják majd meg, a feladó Kazincbarcika Város Önkormányzata lesz. A terjesztés több napon keresztül zajlik majd, várhatóan április 11-étől 15-éig.

A Lindström egy 170 éves, finn tulajdonú cég, munkaruha és munkavédelmi ruha gyártásával, kezelésével foglalkozik. Munkavédelmi ruháik nagy részét egészségügyi termékek teszik ki: orvosi-és nővér köpenyek, nadrágok. A termékek többségét Magyarországon, Kazincbarcikán gyártják, itt szabják, varrják, csomagolják és innen juttatják el vevőiknek.

A nagymúltú cég rendkívül fontosnak tartja a várossal, a Kazincbarcikán élőkkel való jó kapcsolatot, kiemelt figyelmet fordít a városvezetőkel való együttműködésre, így mindent megtesz annak érdekében, hogy a számos helyről érkező rendelések legyártása előtt az önkormányzati megrendelésnek tegyen eleget, ezzel is védve a barcikai lakosokat, elősegítve a koronavírus elleni védekezést.

  • A vállalatunk alapvetően nem szájmaszkok gyártásával foglalkozik, viszont ebben az időszakban a városvezetés és a nagyobb partnereink is megkerestek minket a felmerült egészségügyi védőfelszerelések gyártása kapcsán. Igyekszünk minden megrendelésnek, igénynek eleget tenni. A legnagyob problémát a vilagszintű alapanyag -és kellékhiány okozza, de mivel nemzetközi cég vagyunk, könnyebben találunk megoldást.- nyilatkozta Lengyel Péter, a Lindström Kft. ügyvezetője.

  • Bízunk benne, hogy a tevékenységet a járványügyi helyzetben is tudja majd folytatni a cég, esetlegesen állami védelmet is kapnak annak érdekében, hogy az egészségügyi termékeket tovább tudják gyártani a helyi és országos védekezéshez. – mondta Klimon István alpolgármester.


Mire jó a maszk, mitől véd?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatása alapján a szájmaszk használata azoknak javasolt, akik légúti fertőzés tüneteit mutatják: köhögés, tüsszögés. Ezáltal kisebb a lehetősége, hogy megfertőznek másokat. A maszk fő feladata a fertőzés, a betegség továbbadásának megakadályozása. 100%-os védelmet nem nyújt, kizárólag akkor hatékony a védekezésben, ha rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés mellett, körültekintően alkalmazzuk.

 

Hogyan használjuk helyesen a maszkot?

  1. A maszk felvétele előtt tisztítsuk meg, fertőtlenítsük a kezeinket!

  2. A maszkot úgy helyezzük fel, hogy a szánkat és az orrunkat is eltakarja! Ne legyen rés az arc és a maszk között!

  3. Amint a maszk benedvesedik vagy a hordási idő, maximum 4 óra eltelik, feltétlenül mossuk és vasaljuk ki!

  4. A maszk viselésekor ne nyúljunk az arcbőrünkhöz, szemünkhöz, amennyiben lecsúszik, a maszk érintésével helyezzük vissza a megfelelő helyre, mert a vírus ilyen esetben leginkább a szennyezett kezünkről jut a nyálkahártyáinkra.


Kezelési útmutató:

Az első használat előtt mossuk ki, fertőtlenítsük és vasaljuk át!
Anyagösszetétel: 100% pamut (orvosi felhasználásra alkalmas, alacsony allergiakockázattal rendelkező technikai textília).
A maszk egészségügyi célra készült, gázok és gőzök ellen nem nyújt védelmet!

 

 Javasolt mosási hőmérséklet: 60-80oC

 Maximális mosási hőmérséklet: 90 oC

 Mosási ciklusszám: maximum 50 mosás

 Vasalás: 100-200oC-on

 Centrifugázható és szárítógépben használható

 Vegyi tisztításra alkalmas

 Gőzfertőtlenítésre mindkét oldalán alkalmas

 Sterilizálás autoklávban: MSZ 4209:2011 szabvány szerint (120oC/25 perc)


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra és egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk