https://kolorline.hu/Mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat juttat az önkormányzat minden háztartásba Kazincbarcikán

Mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat juttat az önkormányzat minden háztartásba Kazincbarcikán

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A COVID-19 koronavírus igazolt formában 2020. március 4-én ütötte fel a fejét Magyarországon. A bejelentést követően sorra teltek meg vásárlókkal a gyógyszertárak, drogériák, a szájmaszkok és egyéb fertőtlenítőszerek néhány nap alatt teljesen kifogytak, és azóta is hiánycikkek vagy csak korlátozott számban kaphatók, ha egyáltalán kaphatók.

 

Kazincbarcika Város Önkormányzata sok esetben a kormánydöntéseket megelőzve hozta meg a legfontosabb lakosságvédelmi intézkedéseit. A városi intézményekkel, hatóságokkal, cégekkel folyamatos az együttműködés, ez idáig hatékony a védekezés. Az elsődleges cél a lakosság védelme és a segítése, a lehető legsikeresebb védekezés megszervezése és annak feltételeinek biztosítása.

Intézkedések: https://kolorline.hu/kazincbarcikai-tajekoztatok

  • A következő napokban, amikor a legnehezebb időszak várhat ránk, az önkormányzat minden kazincbarcikai háztartásba két darab, mosható, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkot juttat el. Az önkormányzat fontosnak tartja a maszkok pontos használatára vonatkozó előírások betartását és a minőségi követelményeknek való megfelelést, azaz kizárólag olyan védőeszközt kívánunk eljuttatni a háztartásokba, amely tanúsítvánnyal rendelkezik, és valóban megfelel a fertőzés elleni védekezéshez, a lakosság egészségének megőrzéséhez. – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

A maszkok beszerzése a kazincbarcikai telephelyű Lindström Kft. közreműködésével a pécsi Rovitex Kft.-től történik. A maszkok leragasztott borítékban érkeznek meg a postaládákba, a borítékon a város logóját találják majd meg, a feladó Kazincbarcika Város Önkormányzata lesz. A terjesztés több napon keresztül zajlik majd, várhatóan április 11-étől 15-éig.

A Lindström egy 170 éves, finn tulajdonú cég, munkaruha és munkavédelmi ruha gyártásával, kezelésével foglalkozik. Munkavédelmi ruháik nagy részét egészségügyi termékek teszik ki: orvosi-és nővér köpenyek, nadrágok. A termékek többségét Magyarországon, Kazincbarcikán gyártják, itt szabják, varrják, csomagolják és innen juttatják el vevőiknek.

A nagymúltú cég rendkívül fontosnak tartja a várossal, a Kazincbarcikán élőkkel való jó kapcsolatot, kiemelt figyelmet fordít a városvezetőkel való együttműködésre, így mindent megtesz annak érdekében, hogy a számos helyről érkező rendelések legyártása előtt az önkormányzati megrendelésnek tegyen eleget, ezzel is védve a barcikai lakosokat, elősegítve a koronavírus elleni védekezést.

  • A vállalatunk alapvetően nem szájmaszkok gyártásával foglalkozik, viszont ebben az időszakban a városvezetés és a nagyobb partnereink is megkerestek minket a felmerült egészségügyi védőfelszerelések gyártása kapcsán. Igyekszünk minden megrendelésnek, igénynek eleget tenni. A legnagyob problémát a vilagszintű alapanyag -és kellékhiány okozza, de mivel nemzetközi cég vagyunk, könnyebben találunk megoldást.- nyilatkozta Lengyel Péter, a Lindström Kft. ügyvezetője.

  • Bízunk benne, hogy a tevékenységet a járványügyi helyzetben is tudja majd folytatni a cég, esetlegesen állami védelmet is kapnak annak érdekében, hogy az egészségügyi termékeket tovább tudják gyártani a helyi és országos védekezéshez. – mondta Klimon István alpolgármester.


Mire jó a maszk, mitől véd?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatása alapján a szájmaszk használata azoknak javasolt, akik légúti fertőzés tüneteit mutatják: köhögés, tüsszögés. Ezáltal kisebb a lehetősége, hogy megfertőznek másokat. A maszk fő feladata a fertőzés, a betegség továbbadásának megakadályozása. 100%-os védelmet nem nyújt, kizárólag akkor hatékony a védekezésben, ha rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés mellett, körültekintően alkalmazzuk.

 

Hogyan használjuk helyesen a maszkot?

  1. A maszk felvétele előtt tisztítsuk meg, fertőtlenítsük a kezeinket!

  2. A maszkot úgy helyezzük fel, hogy a szánkat és az orrunkat is eltakarja! Ne legyen rés az arc és a maszk között!

  3. Amint a maszk benedvesedik vagy a hordási idő, maximum 4 óra eltelik, feltétlenül mossuk és vasaljuk ki!

  4. A maszk viselésekor ne nyúljunk az arcbőrünkhöz, szemünkhöz, amennyiben lecsúszik, a maszk érintésével helyezzük vissza a megfelelő helyre, mert a vírus ilyen esetben leginkább a szennyezett kezünkről jut a nyálkahártyáinkra.


Kezelési útmutató:

Az első használat előtt mossuk ki, fertőtlenítsük és vasaljuk át!
Anyagösszetétel: 100% pamut (orvosi felhasználásra alkalmas, alacsony allergiakockázattal rendelkező technikai textília).
A maszk egészségügyi célra készült, gázok és gőzök ellen nem nyújt védelmet!

 

 Javasolt mosási hőmérséklet: 60-80oC

 Maximális mosási hőmérséklet: 90 oC

 Mosási ciklusszám: maximum 50 mosás

 Vasalás: 100-200oC-on

 Centrifugázható és szárítógépben használható

 Vegyi tisztításra alkalmas

 Gőzfertőtlenítésre mindkét oldalán alkalmas

 Sterilizálás autoklávban: MSZ 4209:2011 szabvány szerint (120oC/25 perc)


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra és egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Dátum: 2021. jan 17. 08:00

Egyre népszerűbb a mentett állatok örökbefogadása hazánkban is, ezt bizonyítja a tavalyi évben megnyílt Borsod Állatvédő Alapítvány Rudabányai telephelye, ahová az ország minden részéről érkeznek örökbefogadók.

Központi felvételi – jó, ha tudod!

Dátum: 2021. jan 16. 10:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba az általános iskolások számára a központi írásbeli vizsgát 2021. január 23-án, 10.00 órától tartják. Mivel az egészségügyi vészhelyzet továbbra is fennáll, különleges szabályok szerint tervezik megtartani a vizsgát. Az iskola kéri, hogy mindenki maradéktalanul tartsa be a szabályokat.

Brexit – mi változott?

Dátum: 2021. jan 16. 08:00

Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból (EU) és 2021. január 1-jén elhagyta az EU vámunióját is, ezért a magyar kereskedők, vállalkozások és állampolgárok is jelentős változásokat tapasztalhatnak a brexit miatt.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 15.

Dátum: 2021. jan 15. 15:07

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk