https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 15.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 15.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 87 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Védőmaszkok a lakosságnak

Kazincbarcika Város Önkormányzata minden kazincbarcikai háztartásba 2 db mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező védőmaszkot juttat el. A maszkok terjesztése szombat óta zajlik, várhatóan április 15-én, szerdán már minden háztartásba eljut. Ezáltal 26.000 db textil maszk segíti az otthoni, egyéni védekezést a koronavírus ellen.

A maszk helyes viseléséről és a fertőtlenítés menetéről a KolorTV munkatársai készítettek rövid filmeket, melyeket az alábbi linken tekinthetnek meg.
https://kolorline.hu/hirek/kazincbarcika/2020-04-10/moshato-fertotlenitheto-minosito-tanusitvannyal-rendelkezo-szajmaszkokat-juttat-az-onkormanyzat-minden-haztartasba-kazincbarcikan


Helyi adók

A helyi adók befizetésének határideje Szitka Péter polgármester javaslatára április 30-ig meghosszabbításra került.


Karbantartás az uszodában

Március 14-én a Kazincbarcikai Fedett Uszoda is bezárta kapuit. Az éves, korábban nyáron zajló, nagy karbantartást az önkormányzat kérésére a Barcika Art Kft. előrébb hozta, hogy a járványveszély elmúltával minél hamarabb igénybe lehessen venni a vizes szolgáltatásokat. A megváltott bérletek érvényességi ideje a leállás hosszának teljes időtartamával meghosszabbodik.


Lezárult a Diákolimpia (a Magyar Diáksport Szövetség közleménye)

A Magyar Diáksport Szövetség vezetése a Diákolimpia® 2019/2020. tanévi versenysorozatát - összhangban a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló Kormány rendeletben foglaltakkal - 2020. március 11. napjával befejezettnek nyilvánítja.

A döntés értelmében:

• a 2019/2020. tanévi Diákolimpia® keretében meghirdetett, a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított versenyek 2020. március 11. napjával lezárultak, ezt követően a versenyrendszer egyes szintjein (körzeti, megyei, valamint országos) verseny nem rendezhető;

• a 2019/2020. tanévi Diákolimpia® keretében kizárólag a fenti határidőig elért eredmények érvényesek a versenyrendszer érintett szintjén, azok alapján a versenyrendszer magasabb (különösen az országos) szintjén további eredmények nem kerülnek megállapításra (diákolimpiai bajnok illetve további helyezettek hirdetésére nem kerül sor);

• a 2019/2020. tanévi Diákolimpia® keretében kizárólag a fenti határidőig megrendezett országos döntőben elért eredmények tekintendők érvényesnek; a Magyar Diáksport Szövetség kizárólag ezen országos döntők eredménye alapján állít ki igazolást a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet szerint járó, a felsőoktatási felvételi eljárás során érvényesíthető többletpontok vonatkozásában;

• további Diákolimpia® versenyek (különösen az országos döntők) nem kerülnek megrendezésre későbbi időpontban sem, azok nem kerülnek elhalasztásra a 2020/2021. tanévre;

• a 2019/2020. tanévi Diákolimpia® Versenykiírás 2020. március 11. napjával hatályát veszti, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek. Egyúttal az MDSZ haladéktalanul kezdeményezi az érintett országos sportági szakszövetségek, sportági szövetségek irányába, hogy az általuk rendezendő Diákolimpia® versenyek tekintetében is a fentiek szerint járjanak el.


A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.

AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.

Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk