https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 24.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 24.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 66 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 2 fő.

Ezen a héten is több száz védőeszközt osztott az önkormányzat

Húsvét hétvégéjén összesen 26.000 db, háztartásonként 2 db mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező textil szájmaszkot juttatott el az önkormányzat a város lakosságának. Az otthoni, egyéni védekezésben való segítségnyújtáson túl a Kazincbarcika Város Önkormányzatának fenntartásában lévő intézmények védőeszköz ellátása folyamatos. Ezen a héten ismételten több száz darab egyszerhasználatos maszk és kézfertőtlenítő áll rendelkezésre ezekben a létesítményekben, valamint az orvosi alapellátásban. Ezen intézményi kört kibővítve az önkormányzat a Kazincbarcika Rendőrkapitányság és a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség dolgozói számára is juttatott el 400-400 db maszkot és kézfertőtlenítést, segítve ezzel az ott dolgozók fertőzés elleni védekezését.


Köszönet a rendőröknek– Ma van a Rendőrség Napja

Kazincbarcika Város Önkormányzata, megköszönve áldozatos munkájukat, a Rendőrség Napja alkalmából tisztelettel köszönti a  Kazincbarcikai Rendőrkapitányság valamennyi dolgozóját.


Tündik Csaba r. alezredes kapta a Kazincbarcika Város Közbiztonságáért posztumusz díjat

Kazincbarcika Város Képviselő-testülete Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat adományoz évente egyszer azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek, akik a város közrendje, közbiztonsága fenntartásának, jobbításának érdekében kiemelkedő színvonalú munkát végeznek, vagy rendkívüli helyzetekben kimagasló teljesítményt nyújtva eredményesen állnak helyt. Idén a szakmai kuratórium javaslata alapján a képviselő-testület a posztumusz díjat Tündik Csaba r. alezredesnek, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság néhai bűnügyi osztályvezetőjének ítélte oda.

https://kolorline.hu/hirek/kazincbarcika/2020-04-24/kazincbarcika-varos-kozbiztonsagaert-dij-szemelyesen-mutatott-peldat


A hétvégén tilos a közterületek látogatása

2020. április 25-én 00.00 órától április 26. éjfélig lezárásra kerülnek Kazincbarcika Város kiemelt közterületei, mint a Fő tér (Fő téri játszótér és a Polgármesteri Hivatal előtti terület), a Herbolyai-tó és környéke, a Csónakázó-tó és környéke, a Völgy Park, valamint az Eötvös tér. A hétvégén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet munkatársai vegyes párosokban fokozott ellenőrzéseket végeznek. Köszönjük, hogy megértik, az emberi élet és egészség a legfontosabb, és ezért betartják a szabályokat.


A Városi Piac látogathatósási rendje

Kazincbarcika Város Polgármestere a Városi Piac kereskedői és a 65 év alatti lakosok kérésére az alábbi intézkedéseket hozta meg annak érdekében, hogy megakadályozhatók legyenek a csoportosulások, és ezzel megelőzhető legyen a fertőzés-veszély:

  • A 65 év feletti vásárlók a Városi Piacot nyitva tartási időben 9.00 és 10.30 óra között látogathatják. Ebben az időpontban kizárólag a 65 év feletti személyek és az eladók tartózkodhatnak a piac területén.

  • A 65 év alatti vásárlók kizárólag a 9.00-10.30 óra időtartamon kívül eső nyitva tartási időben tartózkodhatnak a Városi Piac területén (kivéve az eladókat).

  • Kazincbarcika Város Polgármestere arra kéri a Városi Piac kereskedőit és látogatóit, segítsék a védekezést azzal, hogy egyidőben maximum 20 fő vásárló tartózkodik a kereskedőkön, eladókon kívül a piac területén és betartják, betartatják az 1.5 méteres távolságot


Polgármesteri ajánlás a kereskedelmi egységek számára

Kazincbarcika Város Polgármestere továbbra is nyomatékosan arra kéri a városban működő kereskedelmi egységek, különös tekintettel a nagyobb élelmiszerüzletek, boltok üzemeltetőit, hogy a munkatársaik és a vásárlóik egészségének megőrzése érdekében tartsák be az alábbi szabályokat:

  • korlátozzák az üzletben, egyidőben jelenlévő vásárlók számát: az üzletben lévő vevőtér méretének figyelembevételével határozzák meg, hogy egyidőben hány fő vásárló lehet jelen az 1.5 méteres távolság betartásával (ajánlott: 7m2/fő),

  • a nagyobb élelmiszerüzletek lehetőség szerint minden második, egymástól távoleső pénztárat üzemeltessék, hogy a vásárlók minél távolabb álljanak egymástól,

  • a pénztáraknál ellenőrizzék a vásárlók közti 1.5 méteres távolság betartását,

  • rendszeresen fertőtlenítsék a bevásárolókocsik és kézi kosarak felületeit,

  • tegyék kötelezővé dolgozóik számára a maszk és a kesztyű viseletét,

  • az intézkedésekről és korlátozásokról az üzlet bejáratánál tájékoztassák a vásárlókat.

A vásárlók számára javasolt, hogy a vásárlás során

  • hordjanak maszkot,
  • szigorúan tartsák be az 1.5 méteres távolságot,
  • a lehető legrövidebb idő alatt végezzék el a vásárlást,
  • lehetőség szerint bankkártyával fizessenek.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!


A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.

AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.

Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk