https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. május 1.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. május 1.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 57 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Május 4-étől kötelező a maszk viselése az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön

  1. A közös háztartásban élők kivételével mindenki köteles a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságottartani.

  2. Május 4-étől az üzletekben és tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszközt (pl.: orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

  3. A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatóak. Felhívjuk figyelmüket, hogy a játszótéri eszközök használata fokozottan fertőzésveszélyes!

A maszkok helyes viseléséről és tisztításáról nézze meg az alábbi kisfilmeket:
https://kolorline.hu/hirek/kazincbarcika/2020-04-10/moshato-fertotlenitheto-minosito-tanusitvannyal-rendelkezo-szajmaszkokat-juttat-az-onkormanyzat-minden-haztartasba-kazincbarcikan


Megmarad a kijelölt idősáv az idősek védelme érdekében

A 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják. Ebben az idősávban a fent felsorolt üzletekben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65 év feletti személyek tartózkodhatnak.

A Városi Piac látogathatósági rendje

  • A 65 év feletti vásárlók a Városi Piacot nyitva tartási időben 9.00 és 10.30 óra között látogathatják. Ebben az időpontban kizárólag a 65 év feletti személyek és az eladók tartózkodhatnak a piac területén.

  • A 65 év alatti vásárlók kizárólag a 9.00-10.30 óra időtartamon kívül eső nyitva tartási időben tartózkodhatnak a Városi Piac területén (kivéve az eladókat).


Kinyithatnak az üzletek, igénybevehetők a szolgáltatások

  1. Május 4-étől minden kereskedelmi egység, üzlet az eredeti nyitva tartás (veszélyhelyzet elrendelése előtt bejelentett) szerint üzemelhet.

  2. A vendéglátó üzletek: éttermek, cukrászdák, presszók, kávézók, büfék kerthelyiségeiben, teraszain az ételek, italok fogyasztása megengedett a védőtávolság betartásával, ami vendéglátó egységnél asztaltársaságonként értendő.. A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével –tilos tartózkodni, kivéve az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása erejéig.

  3. Május 4-étől a szolgáltatások ismét igénybevehetők. A szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható, például: szépségszalonok, masszázsszalonok, stb.

  4. A védőtávolságok betartatásáról a kereskedelmi egység üzemeltetője köteles gondoskodni.


Korlátozásokkal tarthatók meg az esküvők, temetések, vallási közösségek szertartásai

A védőtávolság betartásával a vallási közösségek szertartásai, a polgári házasságkötés (a védőtávolság betartása a házasulandó felekre nem vonatkozik) és temetés megtartható. 


Augusztus 15-éig tömegrendezvények nem tarthatók, de a sportolás lehetséges

  1. A sportrendezvények nézők nélkül, zárt kapuk között megtarthatók.

  2. A sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

  3. Augusztus 15-éig kulturális, civil és egyéb rendezvények nem tarthatók (kivéve a fentebb felsoroltakat).


Május 3-án Anyák napja – A virágüzletek nyitvatartása a hétvégén

Az anyák napjára tekintettel a virágüzletek május 1-3. között az eredeti nyitvatartásuk szerint fogadhatják vásárlóikat. A virágüzletekben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás, vásárlás.


A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.

AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.

Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk