https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 19.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 19.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma 26 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma 1 fő.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a második ütembe érkezett. Minden településen megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés is érvényét vesztette. Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Haltelepítés és horgásztilalom a kazincbarcikai tavakon

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Park Nonprofit Kft. május 21-én összesen 10 mázsa halat telepít a Csónakázó-tóba, valamint a Herbolyai 1-es és 2-es tavakba. A telepítés miatt május 21-én 5 órától május 22-én 5 óráig horgásztilalom van érvényben.


Az egyházak újra tarthatnak nyilvános szertartásokat

Kazincbarcika valamennyi egyházi felekezeténél megnyitották a templomokat. Az egészségvédelmi szabályok szigorú betartásával a hívők személyesen is részt vehetnek a nyilvános szertartásokon.

További részletek: https://kolorline.hu/hirek/kazincbarcika/2020-05-19/ismet-lehet-nyilvanos-istentiszteleteket-es-liturgiakat-tartani


Továbbra is marad a kijelölt idősáv az idősek védelme érdekében

A 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják. Ebben az idősávban a fent felsorolt üzletekben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65 év feletti személyek tartózkodhatnak.

A Városi Piac látogathatósági rendje

A 65 év feletti vásárlók a Városi Piacot nyitva tartási időben 9.00 és 10.30 óra között látogathatják. Ebben az időpontban kizárólag a 65 év feletti személyek és az eladók tartózkodhatnak a piac területén.
A 65 év alatti vásárlók kizárólag a 9.00-10.30 óra időtartamon kívül eső nyitva tartási időben tartózkodhatnak a Városi Piac területén (kivéve az eladókat).


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk