https://kolorline.hu/További megtakarításokat tervez az önkormányzat

További megtakarításokat tervez az önkormányzat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járványra való tekintettel Kazincbarcika Város Önkormányzata már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt felfüggesztette az önkormányzat megbízásából szervezett kulturális események megrendezését. Mivel a kormány döntése értelmében augusztus 15-éig tömegrendezvény nem tartható, és utána sem tervezhető biztosra, ezért a szervező Barcika Art Kft. az idei Kolorfesztivál fellépőivel még márciusban felbontotta a szerződéseket.

A veszélyhelyzet következtében a helyi, önkormányzati forrásokból közel 100 millió forint elvonására került sor, emellett a járvány elleni védekezésre is jelentős összeget fordítottak, többek között minden háztartásba két mosható és fertőtleníthető maszkot juttattak el, a kórház számára vásároltak Covid-19 tesztelésére alkalmas gépet és egy videó laringoszkóp-készletet, valamint eszközöket a hatékonyabb megelőzés érdekében. Mivel a továbbiakban sem tervezhető, hogy a központi kormányzat felől milyen esetleges további megszorítások várhatóak, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a Kolorfesztiválra szánt költségeket tartalékolja.

Bár az augusztusi programok elmaradnak, de a kazincbarcikaiak más színvonalas kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek közül válogathatnak. Szeptember 1-jén érkeznek Kazincbarcikára a Tour de Hongrie versenyzői, ahol a város a 4. szakasz célállomásaként lesz házigazdája Európa legnagyobb kerékpáros versenyének.
Szeptember 13-án pedig jön a népszerű Kolorfutás, ahol több ezren indulhatnak majd 5+1 kategóriában a különböző kazincbarcikai távo­kon.

 Az elmaradt kulturális programokat új időpontban rendezik meg, a megvásárolt jegyek szükség esetén visszaválthatók.

Amennyiben a helyzet lehetővé teszi, úgy az elmaradt programokat az alábbi időpontokban szervezi meg a Barcika Art Kft.:

Claude Magnier: Oscar
vígjáték, Hadart Színház

Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. szeptember 15. (kedd) 19:00 óra - Thália bérlet
2020. szeptember 16. (szerda) 19:00 óra - Múzsa bérlet

Móricz Zsigmond, Kocsák Tibor, Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig
musical, a Kassai Thália Színház vendégjátéka

Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. október 07. (szerda) 19:00 óra - Thália bérlet
2020. október 08. (csütörtök) 19:00 óra - Múzsa bérlet

Prof. Dr. Bagdy Emőke - Pszichofitness:
kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts!

című előadása
Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. október 19. (hétfő) 18:00 óra

Zorán-koncert
Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. október 22. (csütörtök) 19:00 óra

A programokra megváltott jegyek, bérletek az új időpontban érvényesek.
Jegyvisszaváltás lehetősége: minden hétköznap a Mezey István Művészeti Központ jegypénztárában 15.00-18.00 óra között.
 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.