https://kolorline.hu/Új streetballpálya épül Kazincbarcikán

Új streetballpálya épül Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A tervek szerint idén ősszel kettő 32×17 méteres streetballpálya és egy hozzájuk tartozó 2×40 fős lelátó épül az Irinyi Tornacsarnok melletti 1220 m2-es területen, melyek az edzések mellett versenyek rendezésére is alkalmasak lesznek majd.

A Sláger Kazincbarcikai Kosárlabda Egyesület második éve pályázik a Magyar Kosárlabda Szövetség által kiírt látványcsapatsportágak támogatási rendszerének működési pályázatára. Az utánpótlás-nevelésre kapott 18 millió forint összegű pályázat biztosítja az egyesület egész éves működését, utánpótlás korosztályos bajnoki rendszerben való részvételét, sportszerek vásárlását és az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos költségek, kiadások fedezetét.
Az utánpótlás-nevelés mellett lehetőség volt infrastrukturális pályázatra is, melyet kihasznált az egyesület vezetése a városi sportberuházások fejlesztése érdekében, szorosan együttműködve és egyeztetve Kazincbarcika Város Önkormányzatával. Ennek eredménye az elmúlt év március 21-én átadott, teljes belső rekonstrukción átesett Irinyi Tornacsarnok, melynek 45 millió forint értékű felújítási költségének 30%-os önerejét, 14 M Ft-ot az önkormányzat biztosította.
2020 tavaszán szintén pozitívan értékelte a szövetség az egyesület ezirányú pályázatát, amely utat enged egy négypályás, versenyborítású streetballpálya megépítésére. Ez a fejlesztés sem valósulhatna meg az önkormányzat mostani, 13 222 415 Ft-os támogatása nélkül.
– A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a helyi Sláger Kazincbarcikai Kosárlabda Sportegyesületet között kialakított sikeres együttműködésnek köszönhetően egy újabb, régen várt projekt valósulhat meg Kazincbarcikán – mondta el Szitka Péter polgármester, aki hozzátette, hogy ezzel a beruházással már nemcsak egy 21. századi sportlétesítményben, hanem kültéren is, egy modern kétpályás streetballpályán is lehet játszani. Várhatóan a szabadban is végezhető sportolás még nagyobb vonzerővel bír majd, és még több gyermek próbálja ki, és kap kedvet ehhez a méltán népszerű sportághoz.
(Képünkön a látványterv látható, a végleges kialakítás eltérő lehet.)

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk