https://kolorline.hu/Rendhagyó programok – Aktív október jótékonyan

Rendhagyó programok – Aktív október jótékonyan

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Októberben rendhagyó módon ünnepli a szépkorúakat Kazincbarcika Város Önkormányzata, valamint a programokat szervező cég a Barcika Art Kft. városunkban.

A szokásoktól eltérően a koronavírus-járvány miatt az eddigieknél is nagyobb figyelmet kell fordítani idős szeretteinkre, éppen ezért a zárt térben szervezett közösségi programokat újszerű, a szabadban is végezhető események, otthon élvezhető receptverseny, totók, kvízjátékok, rajzpályázat, televíziós műsorok, online torna váltják fel.
A szervezők nagy figyelmet fordítanak, hogy a szépkorúak aktívan be tudjanak kapcsolódni egy-egy programba, előtérbe helyezve a napi testmozgás fontosságát, valamint a mentális állapot frissen tartását.
Izgalmasnak ígérkezik a Csónakázó-tó gyönyörű környezetében rendezett „A nagy kapás” fantázianevű horgászverseny vagy pedig a „Senior Kul-túra”, amik jótékony célt szolgálnak. A nevezési díjak összegét és a programokon kihelyezett gyűjtőpontokba befolyt adományokat az SMA1-es típusú betegségben szenvedő Burinda Zsombor gyógykezelésére ajánlják fel.
Mindezeken kívül otthonunkban is kreatívkodhatnak a szépkorúak, hiszen előre meghatározott alapanyagokból és eszközökkel horgolt csengőt készíthetnek. Az elkészített horgolt csengőkért Kazincbarcika Város Önkormányzata csengőnként 100 Ft-tal járul hozzá Zsombor kezeléséhez. A kiscsengőket a későbbiekben támogatói jegyekért lehet majd megvásárolni.
Azok az idősek, akik szabadidejükben továbbra is szeretnének hódolni főzőtudományuknak, bátran jelentkezhetnek majd „A nagyi titkos receptje” elnevezésű versenyre is. A legfinomabb főétel, amely a legszebben lesz tálalva felkerül Ambrózia Étterem és Panzió heti menüjébe. A recepteket és a tálalást igazi szakértők fogják elbírálni.
A szépkorúakat a televízió képernyője elé is várják a szervezők, hiszen kimondottan nekik szóló összeállításokkal, közismert emberekkel készült beszélgetésekkel, tv tornával is készülnek a KolorTV munkatársai.


A nagyi titkos receptje
recept- és tálalási verseny


Ugye nálatok is van olyan recept, amit a nagyi tud a legjobban elkészíteni? Az Idősek Hónapja alkalmából várjuk a főzni vágyó nagymamák jelentkezését, akik nemcsak ízvilágban, de tálalásban is kreatívak. A választott étel kizárólag főétel lehet, amelynek elkészítését dokumentálni szükséges!
Jelentkezni a recept és 3 db fotó beküldésével, név és elérhetőség megjelölésével a rendezveny@barcikaart.hu e-mail-címen lehet, amely képeken jól látszik a választott főétel készítése és készítője. Kérjük a tálalt ételről külön fotót készítsenek!
Jelentkezési határidő: 2020. október 1-20.
A zsűri tagjai: Pelyhéné Koós Henrietta, az Ambrózia Étterem és Panzió tulajdonosa
Plopp Attila, az Ambrózia Étterem és Panzió séfje
A nyertes főétel 1 hétig felkerül az Ambrózia Étterem és Panzió étlapjára, emellett az 1-3. helyezett 5.000 Ft értékű Ambrózia utalványt kap ajándékba.
Eredményhirdetés a Kolorhét újságban és a www.kolorline.hu oldalon.
A pályázat fő támogatója az Ambrózia Étterem és Panzió.


„Mesélj képekben a nagyszüleidről!”

A Barcika Art Kft. Gyermekek Háza - Kézművesház rajzpályázatot hirdet három kategóriában.
Téma: Mesélj képekben a nagyszüleidről!
Rajzold, fesd meg egyik kedvenc élményed nagyszüleiddel!
Kategóriák:
1.      kategória - óvodás korosztály
2.      kategória - általános iskola 1-2. osztály
3.      kategória - általános iskola 3-4. osztály

Pályázati feltételek:
A rajzpályázatra A4-es méretű, bármely technikával készített rajz és festmény, akár vegyes technikával készült alkotás, vagy annak fotója vagy digitális másolata küldhető.
Egy alkotó egy alkotással pályázhat.

Az alkotásokat személyesen a Mezey István Művészeti Központ információs pultjánál, vagy a rendezveny@barcikaart.hu e-mail-címen lehet benyújtani!
Az alkotáson, az e-mailben legyen feltüntetve a mű címe, a pályázó neve, életkora, elérhetősége, iskolája és a pályázat kategóriája.
Beérkezési határidő: 2020. október 26.
Eredményhirdetés: 2020. október 30-án
a Barcika Art Kft. és a Gyermekek Háza - Kézművesház Facebook-oldalain, illetve a nyerteseket egyénileg is értesítjük.
A pályamunkákat szakértő zsűri bírálja el, - az értékelés és díjazás kategóriánként történik.
Nyeremény:
        I. helyezett    15.000 Ft
        II. helyezett   10.000 Ft
        III. helyezett  5.000 Ft
összértékű Decathlon utalvány
és barkács ajándékcsomag.
A pályázat kiírója a beküldött alkotások kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási, sokszorosítási jogát fenntartja.


„Apró-poéták”
történetíró pályázat gyerekeknek


Az Idősek Hónapja alkalmából a Barcika Art Kft. várja minden olyan kisiskolás (2-4. évfolyam) fogalmazását, akik szívesen megosztanák történetüket, élményeiket, amelyeket nagyszüleikkel éltek át. A fogalmazás terjedelme maximum 2 A/4-es, kézzel írott vagy gépelt oldal, betartva a klasszikus formát (bevezetés, tárgyalás, befejezés).
Beérkezési határidő: 2020. október 31.
A történeteket személyesen a Mezey István Művészeti Központ információs pultjánál, vagy a rendezveny@barcikaart.hu e-mail-címen lehet benyújtani.
Egy pályázó egy történettel pályázhat.
A fogalmazáson legyen feltüntetve a történet címe, a pályázó neve, életkora, elérhetősége, iskolája.
Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2020. november 06. - a Barcika Art Kft. facebook oldalain, illetve a nyerteseket egyénileg is értesítjük.
A zsűri elnöke:
R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas írónő.
A pályázat fő támogatója az Álomgyár Könyvesboltok.
Nyeremény:
        I. helyezett    15.000 Ft
        II. helyezett   10.000 Ft
        III. helyezett  7.000 Ft
értékű könyvcsomag.

A pályázat kiírója a beküldött alkotások felhasználási, publikálási, másolási, sokszorosítási jogát fenntartja!
Hajrá apróságok! Írásra fel!


„Kreatív nagyszülők”
Alkossunk kreatívan Zsomborért!


Horgoljunk együtt! Fehér horgolt kiscsengők készítésével egy nemes ügyet támogatunk, Burinda Zsombor SMA1-es gerincvelői izomsorvadásos kisfiú gyógykezelését. Az elkészült alkotásokat átadjuk a Zsombit segítő Angyalok Jótékonysági Licit csoportnak további értékesítés céljából, valamint minden leadott kiscsengő után Kazincbarcika Város Önkormányzata plusz 100 Ft-ot átutal a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlájára.
Leadási határidő: 2020. december 4. - a Mezey István Művészeti Központ információs pultjánál

Elkészítési útmutató videó: 

 


Ha segíteni szeretne, csatlakozzon kezdeményezésünkhöz! Horgolótűkkel elő! Segítsünk, hogy Zsombi a lehető legteljesebb életet élhesse!


Naprakészen Kazincbarcikáról

Az alábbi totó megfejtői között három páros belépőjegyet sorsolunk ki Prof. Dr. Bagdy Emőke október 19-ei Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadására. A válaszokat könnyen megtalálja, ha figyelemmel kíséri médiafelületeinket.
A helyes megfejtését október 10-éig várjuk a kolorhet@gmail.com e-mail-címre, vagy levélben a szerkesztőségünk címére: 3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 1/A.
Telitalálatra fel!

A totó letölthető: ITT

idősek hónapja

Kedves Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egressy Béni Művelődési Központba meghirdetett Légy jó mindhalálig című előadás a Szlovák Kormányzat járványügyi  intézkedéseire tekintettel - egy későbbi időpontban kerül bemutatásra! Az előadás új időpontjáról, a járványhelyzet változásának függvényében, azonnal értesítjük Önöket! A megvásárolt belépőjegyek, az új időpontra érvényesek, valamint felmerülő igény esetén visszaválthatóak személyesen, 2020. október 7. és december 10. között a Mezey István Művészeti Központ (3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 09.) jegypénztárában, nyitvatartási időben!

Köszönjük megértésüket, türelmüket!

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk