https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 29.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 29.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs. Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 9 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 40 fő


Október 1-jétől kötelező a testhőmérséklet mérés valamennyi önkormányzati és a köznevelési intézményben

Október 1-jétől kötelező a testhőmérséklet mérés a köznevelési intézményekben, valamint az önkormányzati intézményekben.

Köznevelési intézményekre vonatkozó általános szabályok:
Azt a gyermeket, illetve kiskorú tanulót, akinek a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni, és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt távközlési eszköz útján haladéktalanul tájékoztatni kell

Az intézmény területére

  • az ott foglalkoztatott személyen,
  • az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen,
  • a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezőn,
  • a gyermeken, illetve a tanulón és a gyermeket, illetve a tanuló kísérő nagykorú személyen kívül más személy nem léphet be.

Ha a gyermeket, illetve a tanulót az intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a maszkot meghatározott módon, szabályosan viseli, az intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig beléphet.

Az I. és II. számú Bölcsődében a belépéskor testhőmérséklet mérés történik, a gyermek átadása és átvételekor kötelező a maszk használata a szülők és a dolgozók részére is. Az intézmények területén kéz- és cipőfertőtlenítést alkalmaznak, a játékokat folyamatosan fertőtlenítik. A gyermekeket lehetőség szerint 1 fő kísérje be a létesítménybe maszk használata mellett!

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szülői tájékoztatója a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről az alábbi linken tekinthető meg.

A digitális testhőmérséklet mérőket az Állami Egészségügyi Ellátóközpont minden intézmény számára biztosítja, a Kazincbarcikai Járás a mai napon veheti át az eszközöket.

Önkormányzati intézményekre vonatkozó szabályok:

Kazincbarcika Város Önkormányzata valamennyi intézményében kötelező jelleggel elrendelte a testhőmérsékletmérést október 1-jétől. A belépéskor a maszkviselés ellenőrzése mellett digitális hőmérőkkel történik majd a mérés. Annak a személynek, akinek a testhőmérséklete meghaladja a 37.5 fokot, az intézménybe való belépésre nincs lehetősége.


Vigyázunk, vigyázzunk a Szépkorúakra! Rendhagyó, jótékonysági programok októberben, az Idősek havában

Októberben rendhagyó módon ünnepli a szépkorúakat Kazincbarcika Város Önkormányzata. A szokásoktól eltérően a koronavírus-járvány miatt az eddigieknél is nagyobb figyelmet kell fordítani idős szeretteinkre, hiszen világszerte bebizonyosodott, hogy a vírus szempontjából a legveszélyeztetettebb korosztályba tartoznak. Éppen ezért a zárt térben szervezett közösségi programokat újszerű, a szabadban is végezhető események, otthon élvezhető receptverseny, totók, kvízjátékok, rajzpályázat, televíziós műsorok, online torna váltják fel.

A szervezők nagy figyelmet fordítanak, hogy a szépkorúak aktívan be tudjanak kapcsolódni egy-egy programba, előtérbe helyezve a napi testmozgás fontosságát, valamint a mentális állapot frissen tartását.

Jótékonyan és aktívan telik majd tehát az október, a programokkal Burinda Zsombor, SMA -1 betegségben szenvedő kisgyermek gyógyulását is támogatjuk, melyben az Önök közreműködését is kérjük.
További információk az eseményekről a www.kolorline.hu oldalon és a KolorHét magazin szeptemberi számában, valamint a KolorTV csatornáján találhatóak.
https://kolorline.hu/uploads/magazin/pdf/K7_20_14.pdf


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk