https://kolorline.hu/A nagyi titkos receptje – Kerüljön fel az étlapra!

A nagyi titkos receptje – Kerüljön fel az étlapra!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ugye nálatok is van olyan recept, amit a nagyi tud a legjobban elkészíteni? Az Idősek Hónapja alkalmából várjuk a főzni vágyó nagymamák jelentkezését, akik nemcsak ízvilágban, de tálalásban is kreatívak. A választott étel kizárólag főétel lehet, amelynek elkészítését dokumentálni szükséges!

Jelentkezni a recept és 3 db fotó beküldésével, név és elérhetőség megjelölésével a rendezveny@barcikaart.hu e-mail-címen lehet, amely képeken jól látszik a választott főétel készítése és készítője. Kérjük a tálalt ételről külön fotót készítsenek!
Jelentkezési határidő: 2020. október 31.
A zsűri tagjai: Pelyhéné Koós Henrietta, az Ambrózia Étterem és Panzió tulajdonosa
Plopp Attila, az Ambrózia Étterem és Panzió séfje
A nyertes főétel 1 hétig felkerül az Ambrózia Étterem és Panzió étlapjára, emellett az 1-3. helyezett 5.000 Ft értékű Ambrózia utalványt kap ajándékba.
Eredményhirdetés a Kolorhét újságban és a www.kolorline.hu oldalon.
A pályázat fő támogatója az Ambrózia Étterem és Panzió.

Segítségképpen mutatunk egy minta pályázatot:

A receptet be lehet gépelni számítógépen vagy fotó is készülhet róla.

Hagyományos töltött paprika

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • 12 dkg rizs
  • 8 db TV paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyem 

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Dolgozd össze jó alaposan. A paprikát mosd meg, a magot és a szárát távolítsd el. A keletkezett üregbe nyomkodd a tölteléket, de ne tömd meg nagyon, mert akkor a paprika főzés közben megreped. Ha marad húsmassza, abból enyhén nedves kézzel formázz gombócokat.

Egy nagyobb lábosba önts egy liter vizet, majd rakd bele a sűrített paradicsomot. Kezdd főzni, ha felforr, pakold bele a paprikákat és a gombócokat. Főzz mindent puhára körülbelül 50 perc alatt. Amikor a paprikák ráncosak, biztos, hogy megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a töltelékeket. Az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántást, rakd hozzá a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntsd a paradicsomos lébe. Cukrozd meg ízlés szerint, rakd vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Minta fázisfotók:

főzés

paprika

töltött paprika

 

 

További híreink

Zajlik az új kazincbarcikai strand látványos és fenntartható koncepciójának véglegesítése

Dátum: 2025. nov 07. 16:44

Miközben a tervek szerint decemberben már az első karcsapásokra várják a vendégeket az elkészült Vízi komplexum medencéi, addig „vízgőzerővel” folyik a strandfejlesztési koncepció véglegesítése is Kazincbarcikán. A szakértői csapatban a magyarországi fürdőkultúrát, üzemeltetést és strandfejlesztési lehetőségeket jól ismerő szakemberek mellett építészek, a Vízi komplexum beruházását és megnyitását koordináló cégek és szervezetek vezetői, valamint a városvezetők is részt vesznek. Kazincbarcika első körben 1,2 milliárd Ft-ot különített el idei költségvetésből a többütemű strandfejlesztés megindítására.

Geometriai formákkal bontja meg a teret — Ezüst György Zoltán kiállítása nyílik a Mezeyben

Dátum: 2025. nov 06. 19:00

Különösen izgalmas, rendkívül sokoldalú és sok témájú, nagyon kifejező, a vonalból gyakran szokatlan formákkal kimenő festő- és grafikusművész bemutatkozásával folytatódik a „Emberben a művész, művészben az ember” kiállítássorozat. Ezüst György Zoltán több korszakos, egyénien mély értelmű, mégis bárkit megszólító tárlata november 12-én (szerdán), 18:00 órától nyílik meg a Mezey István Művészeti Központ alsó kiállítótermében.

November 13-án déltől zárva a Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Dátum: 2025. nov 06. 17:28

Technikai okok miatt november 13-án (csütörtökön) hamarabb zár a Kazincbarcikai Fedett Uszoda. A létesítmény üzemeltetője a sportolók és a közönség megértését kéri.

Őszi workshopok Kazincbarcikán – kerámiafoglalkozás és élményfestés a Mezeyben

Dátum: 2025. nov 05. 10:04

Kazincbarcika idén ősszel is megtelt alkotói energiákkal. A Mezey István Művészeti Központban a Gyermekek Háza–Kézművesház szervezésében két különleges workshop várta mindazokat, akik szívesen mártóznak meg a kreativitás világában: egy karácsonyi hangulatú kerámiafoglalkozás Lalák Angelikával, valamint egy élményfestő délután Szűcs Judit képzőművésszel.

KolorTV élőben

Programajánló

Vizuális anomáliák - Ezüst György Zoltán képzőművész kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

IV. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk