https://kolorline.hu/A nagyi titkos receptje – Kerüljön fel az étlapra!

A nagyi titkos receptje – Kerüljön fel az étlapra!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ugye nálatok is van olyan recept, amit a nagyi tud a legjobban elkészíteni? Az Idősek Hónapja alkalmából várjuk a főzni vágyó nagymamák jelentkezését, akik nemcsak ízvilágban, de tálalásban is kreatívak. A választott étel kizárólag főétel lehet, amelynek elkészítését dokumentálni szükséges!

Jelentkezni a recept és 3 db fotó beküldésével, név és elérhetőség megjelölésével a rendezveny@barcikaart.hu e-mail-címen lehet, amely képeken jól látszik a választott főétel készítése és készítője. Kérjük a tálalt ételről külön fotót készítsenek!
Jelentkezési határidő: 2020. október 31.
A zsűri tagjai: Pelyhéné Koós Henrietta, az Ambrózia Étterem és Panzió tulajdonosa
Plopp Attila, az Ambrózia Étterem és Panzió séfje
A nyertes főétel 1 hétig felkerül az Ambrózia Étterem és Panzió étlapjára, emellett az 1-3. helyezett 5.000 Ft értékű Ambrózia utalványt kap ajándékba.
Eredményhirdetés a Kolorhét újságban és a www.kolorline.hu oldalon.
A pályázat fő támogatója az Ambrózia Étterem és Panzió.

Segítségképpen mutatunk egy minta pályázatot:

A receptet be lehet gépelni számítógépen vagy fotó is készülhet róla.

Hagyományos töltött paprika

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • 12 dkg rizs
  • 8 db TV paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyem 

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Dolgozd össze jó alaposan. A paprikát mosd meg, a magot és a szárát távolítsd el. A keletkezett üregbe nyomkodd a tölteléket, de ne tömd meg nagyon, mert akkor a paprika főzés közben megreped. Ha marad húsmassza, abból enyhén nedves kézzel formázz gombócokat.

Egy nagyobb lábosba önts egy liter vizet, majd rakd bele a sűrített paradicsomot. Kezdd főzni, ha felforr, pakold bele a paprikákat és a gombócokat. Főzz mindent puhára körülbelül 50 perc alatt. Amikor a paprikák ráncosak, biztos, hogy megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a töltelékeket. Az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántást, rakd hozzá a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntsd a paradicsomos lébe. Cukrozd meg ízlés szerint, rakd vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Minta fázisfotók:

főzés

paprika

töltött paprika

 

 

További híreink

„Szent pillantással” — fotókiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2025. jan 28. 18:06

Január 24-én, Szalézi Szent Ferenc ünnepnapján nyílt meg a "Szent pillantással" című fotókiállítás a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban. A kiállítás Merényi Zita és Lambert Attila, a Magyar Kurír fotósainak munkáit mutatja be, amelyek az Egyház sokszínűségét és gazdagságát tárják a látogatók elé.

Debütált az „Emberben a művész, művészben az ember” tárlatsorozat

Dátum: 2025. jan 27. 17:53

Varga Patricia Minerva Munkácsy-díjas festőművész bemutatkozásával indult 2025. évi formateremtő kiállítássorozata a Mezey István Művészeti Központban. Ez a tárlat az első abból a 12+1 állomásos sorozatból, amely országunk nagyrabecsült művészeit mutatja be városunkban. A folytatás kiegészül majd egy-egy helyi tehetség párhuzamos kiállításával is egy különleges helyszínen. A programsorozatban külön fókuszt kap az alkotók emberi oldala.

Kínai tavaszünnep Kazincbarcikán

Dátum: 2025. jan 26. 10:58

A kínai holdújév és vele a Kígyó éve január 29-én veszi kezdetét. Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpont adott otthont a BorsodChem által szervezett ünnepségnek, ahol Jilin tartomány művészeti csoportja énekes, táncos és hangszeres produkciókkal készült a közönségnek.

Barcikart-díj 2025-ös átadó a magyar kultúra napján

Dátum: 2025. jan 25. 08:00

Hagyományosan, de mégis mindig megújulóan tartotta Kazincbarcika városa a magyar kultúra napjának összművészeti ünnepét a Mezey István Művészeti Központban. Zene, tánc, ének és prózai köszöntő közösen fogadta a közönséget, a háttérben az eddigi Barcikart-díjas művészek válogatott alkotásaival készült díszlettel. Az idei díjat ugyanezen a porondon adták át Lalák Angelika keramikusművésznek, a színes városunkat továbbdíszítő Mesélő szobor és a Kolorkerámia nevű extravagáns kerámiapad alkotójának.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk