A nagyi titkos receptje – Kerüljön fel az étlapra!
Ugye nálatok is van olyan recept, amit a nagyi tud a legjobban elkészíteni? Az Idősek Hónapja alkalmából várjuk a főzni vágyó nagymamák jelentkezését, akik nemcsak ízvilágban, de tálalásban is kreatívak. A választott étel kizárólag főétel lehet, amelynek elkészítését dokumentálni szükséges!
Jelentkezni a recept és 3 db fotó beküldésével, név és elérhetőség megjelölésével a rendezveny@barcikaart.hu e-mail-címen lehet, amely képeken jól látszik a választott főétel készítése és készítője. Kérjük a tálalt ételről külön fotót készítsenek!
Jelentkezési határidő: 2020. október 31.
A zsűri tagjai: Pelyhéné Koós Henrietta, az Ambrózia Étterem és Panzió tulajdonosa
Plopp Attila, az Ambrózia Étterem és Panzió séfje
A nyertes főétel 1 hétig felkerül az Ambrózia Étterem és Panzió étlapjára, emellett az 1-3. helyezett 5.000 Ft értékű Ambrózia utalványt kap ajándékba.
Eredményhirdetés a Kolorhét újságban és a www.kolorline.hu oldalon.
A pályázat fő támogatója az Ambrózia Étterem és Panzió.
Segítségképpen mutatunk egy minta pályázatot:
A receptet be lehet gépelni számítógépen vagy fotó is készülhet róla.
Hagyományos töltött paprika
Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéshús
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 12 dkg rizs
- 8 db TV paprika
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 db tojás
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Dolgozd össze jó alaposan. A paprikát mosd meg, a magot és a szárát távolítsd el. A keletkezett üregbe nyomkodd a tölteléket, de ne tömd meg nagyon, mert akkor a paprika főzés közben megreped. Ha marad húsmassza, abból enyhén nedves kézzel formázz gombócokat.
Egy nagyobb lábosba önts egy liter vizet, majd rakd bele a sűrített paradicsomot. Kezdd főzni, ha felforr, pakold bele a paprikákat és a gombócokat. Főzz mindent puhára körülbelül 50 perc alatt. Amikor a paprikák ráncosak, biztos, hogy megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a töltelékeket. Az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántást, rakd hozzá a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntsd a paradicsomos lébe. Cukrozd meg ízlés szerint, rakd vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Minta fázisfotók: