https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 3.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 3.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 109 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 112 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 149 fő
elhunytak száma: 3 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Mától üzemel a Kazincbarcika Város Önkormányzata által biztosított, akut koronavírus fertőzés kimutatására alkalmas OMSZ PCR-mintavételi pont

November 3-ától azon betegek számára, akinek egészségi állapota megengedi, és szeretnék felgyorsítani a háziorvos/Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt mintavételt, lehetőségük nyílik, hogy előzetes telefonos időpontegyeztetést követően személyesen jelenjenek meg a Kazincbarcika Város Önkormányzata által biztosított szűrőponton.

Fontos tudni:

  1. A PCR-tesztelést továbbra is a háziorvos/NNK rendeli el a beteggel történő telefonos konzultációt követően.
  2. A beteg a háziorvossal történő telefonos konzultáció során jelezheti, hogy egészségi állapota engedi vagy sem, hogy a tesztet a mintavételi ponton vegyék le.
  3. A mintavételi pontra időpontegyeztetés nélkül nem lehet bejutni.
  4. Az időpontegyeztetést a háziorvos PCR-teszt iránti jelzését követően az Országos Mentőszolgálat végzi, az OMSZ telefonon veszi fel a kapcsolatot a beteggel. A mintavételi ponton történő szűrési lehetőség ekkor is egyeztethető.
  5. A mintavételi pont Kazincbarcika, Fő tér 35. fszt 1. szám alatt 8.00-22.00 óra között üzemel. A betegeket előzetesen 10 perces időeltéréssel hívja be az OMSZ.
  6. A mintát az OMSZ munkatársai veszik le.
  7. A mintavételi pontra kizárólag autóval (tömegközlekedés kizárt) érkezhet a beteg.
  8. A mintavételi pontra kizárólag hívásra lehet belépni, a hívásig az autóban kell várakozni.
  9. A mintavételi pont előtt az önkormányzat két darab parkolóhelyet biztosít a tesztre érkezők számára.
  10. A mintavételi ponton egy időben az OMSZ munkatársain kívül egy fő tartózkodhat.
  11. Az OMSZ munkatársai minden beteg után fertőtlenítést végeznek.
  12. A mintavételi ponton naponta kb. 50-60 beteg tesztelhető.
  13. Az OMSZ munkatársainak kérése, hogy a megbeszélt időpontra minden esetben pontosan érkezzenek!

COVID-19 érintettség miatt november 3-6. között napi négy tanórát tartanak meg a Kazinczy Ferenc Tagiskola alsós diákjainak

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának pedagógusai és technikai dolgozói körében is megjelent a koronavírus. Ennek okán a november 3-6. közötti időszakra az iskola vezetősége az alábbi rendelkezéseket hozta meg:

  • a felső tagozatos tanulók órarend szerint a megszokott tanítási rendben járnak iskolába,
  • az alsó évfolyamon az első négy órát tartanak meg, koncentrálva a főtantárgyakra (a szülők az órarendről az osztályfőnököknél érdeklődhetnek),
  • az alsó évfolyamon a tanítási órák után a lehetőségeikhez mérten a szülők hazavihetik gyermeküket, megőrzést évfolyam szinten összevonva tud biztosítani a tagiskola.

Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

 

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk