https://kolorline.hu/Őszi munkálatok

Őszi munkálatok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az őszi időjárás miatt a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársainak ebben az időszakban több feladatot is el kell végezniük a város területén. A munkálatokkal párhuzamosan a cégnél a téli időjárásra való felkészülés is megkezdődött.

Az ősz beálltával nagy mennyiségű lehullott falevelet gyűjtenek össze a Barcika Park Kft. dolgozói a város több pontján is. A lehullott falevelek összegyűjtése a város terein, parkjaiban, és a közintézményeket megközelítő járdákon zajlik. A zöldhulladékot még a tél beállta előtt igyekeznek összegyűjteni a cég munkatársai. Folyamatosan zajlik a parkok elvirágzott növényeinek eltávolítása, az oszlopokról a muskátlikaspók leszedése, valamint a balesetveszélyes fák felmérése, azok gallyazása, valamint a vágásérett fák eltávolítása. Első körben a település frekventált útjait, tereit, játszótereit és parkolóit érintő területeken a közlekedési táblák láthatóságát akadályozó, illetve a sérült, balesetveszélyes gallyakat távolították el a szakemberek, a lombhullást követően, pedig már elkezdődött a vágásérett, elöregedett fák kivágása.

Az őszi munkálatokkal egyidejűleg elindult a karácsonyi díszvilágítás felülvizsgálata és telepítése. A Barcika Park munkatársai megkezdték a felkészülés a téli időjárásra a képviselő-testület által jóváhagyott téli intézkedési tervnek megfelelően, vagyis elkezdődött a gépek karbantartása, és a síkosságmentesítő anyagok beszerzése.

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk