https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 6.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 6.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 109 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 135 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: –
elhunytak száma: 6 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A hatósági házi karanténban lévők számát a mai napon nem áll módunkban közölni, mivel információink szerint kevesebb, mint a fertőzöttek száma. Ennek okát próbáltuk kideríteni, de a Nemzeti Népegészségügyi Központtól választ nem kaptunk. Vélhetően a rendszer túlterheltsége miatt nem minden beteg kapja meg a karanténról szóló határozatot. Mivel az akut koronavírus fertőzött betegek, gyógyultak és elhunytak száma pontos, addig, amíg a hatósági házi karanténban lévőkre vonatkozóan hiteles választ nem kapunk, félrevezethető számokat nem közlünk.


Saját forrásból és személyzettel folytatja az önkormányzat a szervezett dolgozói szűréseket

Néhány hete az országosan jellemző, így a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. laboratóriumában is megjelenő túlterheltség és egészségügyi szakemberhiány miatt ideiglenesen fel kellett függesztenie az önkormányzatnak a fenntartásában lévő intézmények, cégek dolgozóinak szűrését. Kazincbarcika városvezetése az emelkedő esetszámok miatt fontosnak tartotta, hogy mihamarabb megoldást találjon a kialakult helyzetre, és folytatni tudja a munkatársak szűrését.
Ennek érdekében a tavasszal az önkormányzat által vásárolt COVID tesztgépet átmenetileg a kórház a szervezett dolgozói szűréshez rendelkezésre bocsátja, melyért a városvezetés köszönetét fejezi ki, így további eszközbeszerzést követően, saját forrásból és személyzettel folytatja a tesztelést a város. A következő hetekben több száz dolgozó tesztelése a cél, csökkentve ezzel a lehetséges vírusfertőzés kockázatát a kritikus területen dolgozók esetében.


A járványhelyzet miatt folyamatosan változik az oktatás rendje a kazincbarcikai nevelési-oktatási intézményekben. Kérjük, rendszeresen figyeljék az önkormányzat és az intézmények tájékoztatását!


Továbbra is digitális oktatás lesz a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

Egy héttel meghosszabbította a digitális oktatást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban az iskola vezetősége. Továbbra is több pedagógus és munkavállaló beteg vagy karanténra kötelezett, illetve nőtt a COVID tüneteket mutató diákok száma.
Az intézkedést indokolja még, hogy megyénkben tovább növekedett a megbetegedések száma, a gimnazisták harmada tömegközlekedési eszközön jut el az iskolába, így fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve – áll az igazgató közleményében.
A digitális oktatáson a részvétel kötelező, csak akkor hiányozhatnak a tanulók, ha a betegségük indokolja. A digitális oktatás célja, hogy a további megbetegedéseket megelőzzék, ezért fontos, hogy senki ne menjen el szórakozni, közösségbe, az egymással való találkozást a minimálisra kell szorítani. Ha valakinek gondja van bizonyos tárgyak tanulásával, keresse a szaktanárát, aki segíteni fog a megoldásban.


Jövő héttől újra normál rend szerint zajlik az oktatás a Kazinczy Ferenc Tagiskolában

COVID-19 érintettség miatt a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájában ezen a héten, november 3-6. között, az alsó évfolyamos tanulók esetében a normál rendtől eltérő módon zajlott az oktatás.  Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint  a jövő héttől ismét minden évfolyamban normál rend szerint zajlik majd a tanítás.


Véget ér a karantén a Kazincbarcikai Összevont Óvodák egyes tagóvodáiban is

A héten a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodákban rendeltek el részleges, csoportokra vonatkozó karantént, ám a jövő héten a jelenlegi információk alapján minden óvoda minden csoportjának ovisa látogathatja az intézményeket.


Működik a Kazincbarcika Város Önkormányzata által biztosított, akut koronavírus fertőzés kimutatására alkalmas OMSZ PCR-mintavételi pont

November 3-ától azon betegek számára, akinek egészségi állapota megengedi, és szeretnék felgyorsítani a háziorvos/Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt mintavételt, lehetőségük nyílik, hogy előzetes telefonos időpontegyeztetést követően személyesen jelenjenek meg a Kazincbarcika Város Önkormányzata által biztosított szűrőponton. A nyitás óta csütörtökig közel 180 tesztelést végeztek az OMSZ munkatársai, naponta átlagosan hatvan betegnél történik mintavétel.

Fontos tudni:

 1. A PCR-tesztelést továbbra is a háziorvos/NNK rendeli el a beteggel történő telefonos konzultációt követően.
 2. A beteg a háziorvossal történő telefonos konzultáció során jelezheti, hogy egészségi állapota engedi vagy sem, hogy a tesztet a mintavételi ponton vegyék le.
 3. A mintavételi pontra időpontegyeztetés nélkül nem lehet bejutni.
 4. Az időpontegyeztetést a háziorvos PCR-teszt iránti jelzését követően az Országos Mentőszolgálat végzi, az OMSZ telefonon veszi fel a kapcsolatot a beteggel. A mintavételi ponton történő szűrési lehetőség ekkor is egyeztethető.
 5. A mintavételi pont Kazincbarcika, Fő tér 35. fszt 1. szám alatt 8.00-22.00 óra között üzemel. A betegeket előzetesen 10 perces időeltéréssel hívja be az OMSZ.
 6. A mintát az OMSZ munkatársai veszik le.
 7. A mintavételi pontra kizárólag autóval (tömegközlekedés kizárt) érkezhet a beteg.
 8. A mintavételi pontra kizárólag hívásra lehet belépni, a hívásig az autóban kell várakozni.
 9. A mintavételi pont előtt az önkormányzat két darab parkolóhelyet biztosít a tesztre érkezők számára.
 10. A mintavételi ponton egy időben az OMSZ munkatársain kívül egy fő tartózkodhat.
 11. Az OMSZ munkatársai minden beteg után fertőtlenítést végeznek.
 12. A mintavételi ponton naponta kb. 50-60 beteg tesztelhető.
 13. Az OMSZ munkatársainak kérése, hogy a megbeszélt időpontra minden esetben pontosan érkezzenek!

Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Nyert a Kolorcity Kazincbarcika SC

Dátum: 2021. márc 08. 13:45

A Merkantil Bank Liga huszonnyolcadik fordulójában a szintén kiesés ellen küzdő, DEAC csapatát fogadták a kék-sárgák március 7-én, vasárnap. A bajnoki mérkőzést a Kolorcity Kazincbarciky SC csapata 3:1-es győzelemmel zárta.

Bronzérmes a Vegyész RC Kazincbarcika

Dátum: 2021. márc 08. 11:22

A Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC ellen lépett pályára március 7-én, vasárnap a K&H Magyar Kupa bronzmeccsén. A találkozón a Vegyész két szoros és egy sima játszmában győzte le a Kecskemét csapatát, ezzel megszerezve a K&H Magyar Kupa harmadik helyét.

Harminc napig ingyen használhatják a diákok és a pedagógusok az internetet

Dátum: 2021. márc 08. 10:56

Az iskolabezárások miatt március hónapban is kérhető az ingyenes internet. A digitális oktatásban résztvevők harminc napra igényelhetik a szolgáltatójuknál a járványhelyzet miatt a díjmentes internetet.

Így vigyázhatunk szeretteinkre az új koronavírus-járvány idején

Dátum: 2021. márc 08. 10:21

A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek. Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk